Weekendplanner Kaartjes

Autorijden in Londen.

Londen is berucht om de vele verkeersopstoppingen en de parkeerproblemen. Om de vele opstoppingen in het centrum te beperken heeft men de Congestion Zone ingesteld.

Let op: Als u de Congestion Zone ingaat wordt dat geregistreerd en moet u online tol betalen.

Met de auto in Engeland.

auto in Londen

De Congestion Zone in Londen.

Als u langs de vele bezienswaardigheden van Londen wilt rijden moet u door de week daarvoor betalen. De meeste bezienswaardigheden in het centrum van Londen liggen namelijk in de zogenaamde Congestion Zone.

De Congestion Zone van Londen wordt aangegeven door een bord en door een tekening op de weg. Als u éénmaal binnen bent wordt uw nummerbord door een camera geregistreerd en betaalt u voor de hele dag. Dus ook als u per ongeluk even de zone bent binnen gereden. In de avond en in het weekend hoeft u geen Congestion Charge te betalen.

Wanneer moet u betalen?

De Congestion Zone geldt voor het gebied tussen de Tower Bridge, Shephard's Bush, Olympia en Earl's Court.

De tol geldt uitsluitend als u door de week tussen 7:00 uur en 18:00 uur in de Congestion Zone heeft gereden. Als u uw auto in een parkeergarage in de Congestion Zone van Londen heeft staan (bijvoorbeeld bij uw hotel) hoeft u dus alleen te betalen voor de dagen dat u de garage uitrijdt.

U kunt online de Congestion Charge betalen. Betaal wel voor middernacht anders betaalt u veel meer dan de £11,50 Congestion Charge.

Betaal de Congestion Charge.

Wat als u niet betaalt.

Iedereen die in de Congestion Zone rijdt, al is het maar een paar minuten, wordt gefotografeerd en krijgt een rekening als u niet dezelfde dag online betaalt.

Als u te laat betaalt krijgt u na een aantal weken automatisch een rekening thuis van de tol met een boete van rond de £65 per dag. Als u niet binnen 28 dagen betaalt kan dat oplopen tot het dubbele.

We hebben zelf nooit getest of de rekening daadwerkelijk naar Nederland gestuurd wordt.

Voordelig parkeren in Londen.

U kunt iets buiten de zone parkeren voor ongeveer £25 per dag.

Tip: Wij parkeren vaak in de Thomas More Square Car Park. Deze parkeergarage ligt net buiten de Congestion Zone en vlakbij de Tower Bridge. Met de metro kunt u dan vanaf metrostation Tower Hill verder reizen. Bij Tower Hill zijn overigens ook veel goede hotels.

Als u de parkeergarage online reserveert kost een parkeerplaats minder dan £25.95 per dag.

De T-Charge en de Ultra-Low Emission Zone.

Als u de Congestion Zone wilt inrijden met auto met een Emissiecode van minder dan Euro 4 dan moet u een aanvullende tol betalen van ongeveer £10 per dag. Dit komt dus bovenop de Congestion Charge. De T-Charge geldt alleen door de week tussen 7:00 uur en 18:00 uur.

In april 2019 wordt de T-Charge vervangen door de Ultra-Low Emission Zone. Uw auto moet dan Emissiecode 5 hebben.

De Ultra-Low Emission Zone geldt 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dus ook in het weekend.

U kunt op de website van Autoweek controleren welke emissiecode uw auto heeft. Vul uw kenteken bij Kentekencheck en u krijgt een overzicht van de kenmerken van uw auto.

Registreer een buitenlandse auto voor de Ultra-Low Emission Zone.

Het is belangrijk dat u uw Nederlandse auto online registreert. Als u dat niet doet moet u ook tol betalen als uw auto wel voldoet aan de millieu-eisen.

Als u ervoor kiest om via Autopay te betalen wordt de Congestion Zone Charge en een eventuele andere tol automatisch van uw rekening afgeschreven.

Hier kunt u betalen.

Bagage