Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Oxford.

Oxford is een populaire dagtrip vanuit Londen maar ook een goede bestemming voor een weekendje weg.

De prachtige omgeving, de historische colleges, de theaters en de vele pubs en restaurants kunnen een weekend in Oxford onvergetelijk maken. Er zijn in Oxford een aantal goede hotels en B&B's.

De herberg in Cornmarket Street.

Cornmarket Street

Dit is Cornmarket Street, de belangrijkste winkelstraat van Oxford.

De mooie stad Oxford.

Oxford ligt ongeveer anderhalf uur rijden van Londen en een uur met de trein vanaf vliegveld Heathrow. Een bezoek aan Oxford is dan ook een populaire dagtrip vanuit Londen.

Oxford is een oude en compacte stad. Alle attracties in het historische centrum zijn te voet gemakkelijk te bereiken.

De meeste toeristen komen naar Oxford voor de historische universiteit in het centrum. Oxford heeft echter meer te bieden. In de binnenstad zijn veel cafés en restaurants te vinden die al eeuwenlang populair zijn. Vaak zijn er ook mooie verhalen aan verbonden.

Kaartjes voor rondleidingen en boottochten in Oxford.

Overnachten in Oxford.

Overnachten

De universteit van Oxford.

De universiteit van Oxford bestaat uit 39 onafhankelijke colleges. De gebouwen van University College aan High Street moet u zeker bezoeken.

Achter de gebouwen van University College aan High Street ligt Radcliff Square, een plein dat omringd is door universiteitsgebouwen. Op het plein en tussen de vele historische gebouwen zijn altijd veel toeristen en studenten.

In High Street vindt u ook de kerk "The University Church of St Mary." De kerk kunt u gratis bezoeken maar voor de toren moet een toegangskaartje kopen. Vanaf de toren heeft u een mooi uitzicht over het centrum van Oxford en de universiteitsgebouwen.

Bezoek de colleges van Oxford.

De omgeving van Oxford.

Oxford ligt in een mooie omgeving. Vanaf Boar's Hill heeft u bijvoorbeeld een mooi uitzicht over de stad. Ook vanaf de rivier is Oxford prachtig. U kunt een (roei)boot huren bij de Magdalen Bridge en bij botenverhuurders in Bardwell Road en Folly Bridge in de straat St. Aldates.

Addison's Walk is een mooi wandelpad langs de rivier bij Magdalen College, High Street 276000. Addison's Walk is bezongen in een gedicht van CS Lewis, de schrijver van Alice in Wonderland.

tickets voor rondleidingen en rondritten.

De pub Turf Tavern.

Turf Tavern

De pub Turf Tavern was in de Middeleeuwen een rovershol buiten de muren van Oxford waar u niet zonder zwaard naar toe kon.

Uitgaan in Oxford.

Oxford is een echte studentenstad en u kunt er dan ook goed uitgaan. Zo zijn er in Oxford vrij veel restaurants en pubs met live entertainment als komedie en cabaret.

Verder zijn er in de stad veel theaters en theatertjes. De grote theaters zijn het Sheldonian Theatre, Oxford Playhouse en het New Theatre Oxford. Er zijn musicals, concerten en toneel. Rond de kerst is er de traditionele pantomime.

Naar het theater in Oxford.

Shoppen in Oxford.

Vanaf de toren heeft u een goed uitzicht over de stad. In Carfax vindt u de meeste grote winkels van Oxford. Hier vindt u de winkelstraten Cornmarket Street, Queen Street, St Aldate's en The High. Cornmarket Street en Queen Street.

Bijzonder is Blackwells Bookshop op 50 Broad Street. In een reusachtige ruimte onder Trinity College staan meer dan 160.000 boeken.

Blackwells Bookshop bestaat al sinds 1879 en heeft als traditie dat het personeel u niet zal storen als u door de boeken bladert. Het personeel bemoeid zich alleen met u als u daarom vraagt.

De leukste winkelstraten van Oxford.

Restaurant aan Radcliffe Square.

Bij de St. Mary The Virgin Church, de kerk van de universiteit, staat een restaurant, The Vaults & Garden Cafe. Door de week komen hier veel studenten maar het restaurant is ook populair bij toeristen. Het sfeervolle restaurant is gevestigd in een gebouw uit 1320 van University College aan The High.

De gewelven maken het restaurant erg sfeervol. Het eten is er gezond en niet duur. De ingang van het restaurant is aan Radcliffe Square, een plein dat regelmatig te zien is in televisieseries en films.

Vaults & Garden Cafe

The Vaults & Garden Cafe is in de gewelven van de kerk van de universiteit.