Weekendplanner Kaartjes

De leukste winkelstraten van Oxford.

Oxford is een studentenstad en er zijn dan ook veel trendy winkels rond Queen Street in het centrum van Oxford te vinden.

Behalve de vele traditionele specialiteitenwinkels in Oxford zijn er ook enkele grote warenhuizen en winkelcentra als de Westgate Shopping Centre en de Clarendon Centre in het centrum.

High Street.

High Street Oxford

In High Street zijn veel leuke winkels

Shoppen in Oxford.

De belangrijkste winkelstraten van Oxford zijn Queen Street, Cornmarket Street, "the High" en Magdalen Street. Er zijn ook twee grote winkelcentra: de Westgate Shopping Centre en de Clarendon Centre.

In de winkelcentra wordt vooral kleding en accessoires verkocht. Deze winkels in de winkelcentra zijn ook op zondag geopend.

Ook in Queen Street, Cornmarket Street, High Street en Magdalen Street zijn de meeste winkels zeven dagen per week open.

Cornmarket Street

Cornmarket Street is een lange winkelstraat.

winkelcentrum Westgate

Westgate Shopping Centre in Queen Street.

High Street

Winkelen in Oxford.

shoppen in Oxford

The Clarendon Centre

1. High Street (The High).

High Street, in Oxford "the High" genoemd, ligt in het centrum van Oxford en er staan enkele grote universiteitsgebouwen.. The High begint bij de Carfax Tower in Queen Street. In High Street zijn veel kleine winkels die op de universiteit en op de toeristen gericht zijn.

Iets verder, op nr. 106, is de University Shop die gespecialiseerd is in kleding met logo's van de colleges.

De traditionele kleding van de universiteit ziet u in de winkel van Shephard & Woodward, ook in High Street. De winkel bestaat al sinds 1845. Ze verkopen ook de officiële sportkleding van de universiteit. Ook die nog altijd gewilde hockey stropdas.

2. Turl Street.

Turl Street is een zijstraat van High Street in het centrum van Oxford. Het is een historische straat met veel leuke kleine winkels aan de ene zijde en Exeter College, Jesus College en Lincoln College aan de andere zijde.

In Turl Street zijn enkele traditionele kledingwinkels zoals Walters of Oxford.

High Street boekwinkel

3. De winkelstraat Queen Street.

Queen Street is een winkelstraat in het centrum van Oxford. Queen Street is de straat met de historische Carfax Tower. In Queen Street stoppen veel bussen en het is er altijd druk met mensen die in- en uitstappen.

Als u met de bus in Oxford bent voor een dagtrip vanuit Londen zult u hier uitstappen want alle attracties van Oxford zijn hier dichtbij.

4. Cornmarket Street

Cornmarket Street is de grootste winkelstraat van Oxford. De straat is een voetgangerszone. Het warenhuis Boswells of Oxford heeft een ingang aan Cornmarket Street. Boswells of Oxford is het grootste warenhuis van Oxford.

Het warenhuis in Cornmarket Street bestaat al sinds 1738. Ook het winkelcentrum Clarendon Centre heeft een ingang aan Cornmarket Street.

Vergeet niet via het mooie straatje Golden Cross naar de 18de-eeuwse markthal Covered Market te lopen.

In High Street zijn een aantal ingangen van de historische overdekte markt.

Leuke plaatsen in de omgeving