Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Reading, Berkshire, Engeland.

Reading ligt vlakbij Londen en is dan ook met de auto en de trein gemakkelijk bereikbaar. Reading ligt aan de autosnelweg M4 en niet ver van vliegveld Heathrow.

Een hotel in Reading is veel goedkoper dan een vergelijkbaar hotel in de binnenstad van Londen.

De hotels en appartementen in Reading.

Reading

Broad Street is de belangrijkste winkelstraat van Reading.

Overnachten in Reading.

Het Mercure George Hotel is gevestigd in het oudste gebouw van Reading. Het romantische hotel ligt maar een paar minuten lopen van het station.

Ook het hotel Novotel Reading Centre ligt vlakbij het station. Het hotel beschikt over een zwembad en over uitgebreide wellness faciliteiten.

In en rond Reading liggen meerdere hotels direct aan de rivier de Theems. Handig als u in uw vakantie het Thames Path loopt. Het luxe hotel Crowne Plaza Reading is een fraai hotel aan de Theems.

Overnachten in Reading

Overnachten

Overnachten onderweg in Reading

Reading ligt in een knooppunt van wegen. De belangrijke autosnelweg M4 van Londen naar de havenplaatsen Bristol, Cardiff en Swansea loopt langs Reading.

Veel vakantiegangers op weg naar de veerboot van Swansea naar Cork in Ierland overnachten onderweg in een hotel of motel aan de M4 bij Reading. Ook plaatsen als Oxford en Bath zijn vanuit Reading gemakkelijk bereikbaar.

Reading ligt ongeveer een half uur van vliegveld Heathrow.

Er liggen bij Reading veel hotels aan de snelweg M4. Deze hotels zijn met de auto gemakkelijk te bereiken en u kunt er gratis parkeren.

Boekenwinkel Reading

De boekenwinkel van Waterstones in Broad Street.

winkelcentrum Reading

Een winkelcentrum in Broad Street.

winkelstraat Reading

De winkelstraat Queen Victoria Street.

Shoppen in Reading.

Reading heeft een compacte binnenstad die bijna volledig voetgangerszone is. Hier kunt u winkelen in grote winkelcentra Oracle Shopping Centre en de Broad Street Mall en in winkelstraten als Broad Street en Queen Victoria Street.

Een mooie winkel is de boekenwinkel van Waterstones op Broad Street 89a. Deze boekenwinkel is gevestigd in een oude kerk.

De omgeving van Reading.

overnachten Londen

De attracties in de buurt van Reading.

Met de trein bent u vanuit Reading snel in het centrum van Londen, Oxford en Bath. Ook Windsor, Maidenhead en Bray liggen dichtbij.

De Theems is tussen Oxford en Reading op zijn mooist. Als u van wandelen houdt kunt u van Reading naar Oxford over het Thames Path lopen. Mooie plaatsen aan de Theems zijn bijvoorbeeld Goring & Streatley en Wallingford (ongeveer 20 km van Reading).

Overnachten

Restaurant en café Bill's in Chain Street.

Uit eten in Reading.

De beste plaats voor een ontbijt in Reading buiten uw hotel is ongetwijfeld Bill's. Ook voor een lunch of diner kunt u in deze romantische vestiging van Bill's terecht.

Bij Bill's is alles vers, vaak zelfgemaakt en absoluut niet duur. Buiten is een leuk terras waar u ook in de avond kunt zitten.

Adres. Bill's, St Mary’s Church House Chain Street.

Vlakbij Reading en Maidenhead ligt het dorpje Bray waar twee van de vier restaurants met drie Michelin sterren gevestigd zijn. Één van deze twee restaurants, The Fat Duck, wordt het beste restaurant ter wereld genoemd.