Weekendplanner Kaartjes

De attracties in Windsor, Guildhall Island.

Naast Windsor Castle ligt een kleine wijk met 17de en 18de-eeuwse huizen en straatjes. Dit oude centrum van Windsor wordt Guildhall Island genoemd.

In de smalle straatjes van het historische Windsor zijn tegenwoordig veel restaurants en pubs gevestigd.

Windsor Castle.

pub Salisbury

Rechts ligt Guildhall Island.

1. Guildhall Island bij Windsor Castle.

Windsor Castle is de belangrijkste bezienswaardigheid van Windsor. Tegenover de uitgang van het kasteel ligt het historische Guildhall Island.

De eenheid van stijl van de gebouwen en de bestrating geeft de sfeer van lang geleden. Vooral de straten Castle Hill, Church Street en Market Street zijn populair bij toeristen die net Windsor Castle bezocht hebben.

De winkels, pubs en restaurants zijn in Guildhall Island gericht op toeristen. De Old Town is echter maar klein en een half uur is waarschijnlijk wel genoeg om alles gezien te hebben.

Castle Hill

Church Street is een mooie straat in Windsor.

restaurants Castle Hill

Restaurants in het straatje Church Lane.

Castle Hotel in High Street.

brasserie

Op de achtergrond ligt Castle Hotel in High Street.

2. Church Street in Windsor.

Church Street is populair bij toeristen omdat bijna ieder huis hier een geschiedenis heeft. Church Street komt uit op Castle Hill en alle huizen in deze straat zijn in de 17de en 18de eeuw gebouwd. In Church Street vindt u pubs en restaurants.

In de 17de eeuw woonde de maîtresse van Koning Charles II, Nell Gwynne, hier enige tijd. U vindt dit huis, Burford House, naast het gebouw waar tegenwoordig een Chinees restaurant gevestigd is. In zomer loopt er iemand in een Nell Gwynne kostuum rond zodat u met haar op de foto kunt.

Shakespeare schijnt zijn toneelstuk "The Merry Wives of Windsor" gedeeltelijk in de pub "The Old King's Head" op 7th Church Street geschreven te hebben.

3. Castle Hill.

Aan Castle Hill liggen een aantal pubs met terrasjes. De meeste klanten zijn toeristen maar u heeft hier wel een prachtig uitzicht op het kasteel en het historische centrum. In het blauwe gebouw aan Castle Hill is een vestiging van Edinburgh Woollen Mill gevestigd.

tickets voor toegang tot het kasteel en boottochten op de Theems.

Windsor centrum

Church Street in Windsor in de zomer.

4. Market Cross House aan High Street en Market Street.

Het Market Cross House is een opmerkelijk scheef pand aan High Street, naast de Guildhall. Het is tegenwoordig een theehuis met de naam "Crooked House Tea Rooms".

U kunt in de "Crooked House Tea Rooms" naast thee ook eten en koffie krijgen. Het is een leuke plaats voor uw Afternoon Tea. Het pand is zo scheef door het gebruik van verkeerd cement en door diverse verbouwingen. De achterkant van Market Cross House aan Market Street is het meest scheef.

Castle Hill

Één van de straatjes in Guildhall Island.

Windsor Castle

5. The Guildhall aan de rand van Castle Hill.

The Guildhall (stadhuis) ligt aan High Street, tegenover Castle Hotel. The Guildhall ligt aan de rand van Old Town Windsor en het oude centrum wordt daarom ook wel Guildhall Island genoemd.

Kijk eens naar de pilaren van het stadhuis. Architect Sir Christopher Wren, dezelfde die de St. Paul's in Londen ontwierp, vond sommige pilaren die de opdrachtgever eiste overbodig en om dat te bewijzen liet hij deze pilaren iets te kort maken. U kunt nog steeds de opening zien tussen deze pilaren en de eerste verdieping.