Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Londen.

Londen biedt een grote variatie aan uitgaansmogelijkheden, winkels, restaurants en evenementen.

En dat Londen een grote stad is, wil niet zeggen, dat er weinig natuur te vinden is. Integendeel! In Hyde Park kunt u bijkomen van de vele bezienswaardigheden en de drukke winkelstraten van Londen.

tickets voor attracties en vervoer.

Shoppen in Londen.

Londen is een geweldige stad om in te winkelen! Er zijn ruim 30.000 winkels te vinden. Oxford Street is de populairste winkelstraat. In Oxford Street zijn de grote warenhuizen te vinden als Selfridges (zes verdiepingen!), Marks & Spencer en John Lewis.

Regent Street en Piccadilly zijn andere bekende winkelstraten.

Verder zijn er in Londen in het weekend veel rommelmarkten en kunstmarkten. In de zomer en na de kerst vindt in Londen de grote uitverkoop plaats. U kunt dan veel goedkoper shoppen.

Shoppen in Londen.

De meer dan 230 attracties in Londen.

Veel attracties en musea zijn in Londen gratis. Bekende gratis musea zijn het British Museum, Natural History Museum en het Science Museum.

Als u met kinderen in Londen bent moet u zeker eens naar het Science Museum of naar de London Zoo. Zelfs als het regent zijn er in Londen genoeg attracties voor een leuke vakantie.

Naar het theater in Londen.

Een aanrader bij het bezoek aan Londen is een bezoek aan het theater. In West End kunt u kiezen uit vele musicals. Veel musicals en toneelstukken draaien hier al jaren.

Openingstijden van attracties.

De meeste attracties in Londen zijn iedere dag open van 10 uur tot 17 uur. Sommige attracties zijn op zondag iets korter open of zijn op maandag of feestdagen gesloten.

Het is goed om altijd van te voren de exacte openingstijden op internet te controleren.

Op kerstdag is zo goed als alles in Londen gesloten.

De "underground" of "tube" en het openbaar vervoer

Londen is een stad met een uitstekend openbaar vervoer. Hier vindt u de oudste ondergrondse metro ter wereld. Met de metro reist u in korte tijd naar iedere bezienswaardigheid of hotel in Londen.

Als u in de metro goed oplet en onderweg uit de ramen kijkt, kunt u stations zien die al tientallen jaren niet meer worden gebruikt. Dit zijn de zogenaamde spookstations waar de tijd als het ware heeft stilgestaan.

Overnachten in Londen

Overnachten

Uitgaan in Londen.

Met meer dan 5000 cafés is het eenvoudig uitgaan in London. Op iedere hoek is bijna wel een traditionele Londense pub te vinden. Het oudste pub van Londen ligt in 145 Fleet St London: Ye Olde Cheshire Cheese.

De meeste pub's gaan open om 11 uur 's ochtends en mogen later dan 11 uur 's avonds sluiten. Er zijn dan natuurlijk pubs te vinden die tot de vroege uurtjes open blijven.

In een Engelse pub kunt u ook eten, het zogenaamde Pub Food.

Eten en drinken in de pub.

De markten van Londen.

Camden Market

De markten van Londen.

Musicals en concerten.

Voor musicals, concerten en komedies moet u in West End zijn. Het plein Leicester Square staat bekend om zijn bioscopen. Hier gaat regelmatig een film in première dus met wat geluk ziet u uw favoriete acteur of actrice op de rode of blauwe loper.

Voor concerten kunt naar de Royal Albert Hall of de Royal Opera in Covent Garden proberen.

China Town

Chinatown in Londen

London Bridge

De London Bridge Experience is een horror show onder de London Bridge.

Centrum Londen

Twee musea in Londen

De attracties van Greenwich.

Greenwich

De attracties in Greenwich.

De O2 Arena in North Greenwich

Voor grote popconcerten en nightclubs gaat u naar de O2 Arena in North Greenwich. In dit grote entertainmentcomplex vindt u een bioscoop met het grootste 3D scherm van Europa, een stadion waar grote popconcerten gegeven worden, nightclubs als IndigO2 en veel bars en restaurants.

De Royal Albert Hall

Sinds de opening in 1971 wordt dit gebouw gebruikt voor de meest uiteenlopende evenementen. Beroemd is de jaarlijks terugkerende 'night of the proms'. Een 8 weken durend muziekspektakel in de zomer met klassieke muziek.

Het gebouw wordt verder gebruikt voor sportevenementen, rockconcerten, educatie, opera's, circussen en poëzie.

Science Museum

Het Science Museum is niet alleen leuk voor kinderen.

Hyde Park in Londen.

Het beroemdste park in Londen is Hyde Park. Dit park is heel makkelijk bereikbaar en ligt midden in de stad in de buurt van Bayswater.

Als u naar Hyde Park gaat en op een bankje gaat zitten zullen er waarschijnlijk eekhoorntjes op u afkomen. Als u pinda's in dop heeft pakken ze die u uit de handen.

Er is een meer waar u boten en waterfietsen kunt huren. In de december is er de grote kerstmarkt en kermis, Winter Wonderland.

De attracties van Hyde Park.

Enkele bekende parken in Londen.

Het centrum van Londen.

Londen