Weekendplanner Kaartjes

Winter Wonderland tijdens de kerst in Londen.

Ieder jaar vindt tussen half november en de eerste dagen van januari het evenement Winter Wonderland in Hyde Park plaats. In Hyde Park is de grote kerstmarkt van Londen en er is een bijzondere kermis in kerstsfeer.

De toegang tot Winter Wonderland is gratis maar u betaalt per attractie. Op Winter Wonderland staat de grootste ijsbaan van Londen.

Winter Wonderland.

Winterwonderland

Tussen Kerst en oudjaar in Londen.

Ieder jaar wordt er rond de kerst en de jaarwisseling in Londen een grote kerstmarkt met kermis gehouden onder de naam Winter Wonderland. Op Winterwonderland vindt u een Duitse kerstmarkt, een mooie ijsbaan en er is een kermis in kerstsfeer.

Ieder jaar lijkt Winterwonderland groter te worden. Er zijn steeds meer attracties, er staan meer kraampjes op de kerstmarkt en het is er drukker.

De ingang van Winter Wonderland ligt het metrostation Hyde Park Corner in de wijk Knightsbridge en de grote vijver Serpentine in Hyde Park.

Kerst in Londen

Om uit te proberen: Mulled Wine en Minced Pies.

De kerstmarkt van Londen.

De kerstmarkt van Londen maakt deel uit van Winter Wonderland. Het is een kerstmarkt in een Duitse sfeer. Er is dus Bratwurst en u kunt er Glühwein en Duits bier drinken.

De kraampjes hebben vaak Duitse teksten en zijn in Duitse stijl ingericht. In de helft van alle kraampjes kunt u eten en drinken. In de rest van de kraampjes worden kerstartikelen verkocht.

Het is dus een echte kerstmarkt en niet een gewone markt met wat kerstversiering zoals je zo vaak in Nederland ziet.

Tip: Mince Pies zijn traditionele kerst-cakes in Engeland.

Winter Wonder Land

Een ingang van Winter Wonderland

Kerstmarkt in Londen

Een kampvuur op de kerstmarkt.

kermis

De kermis van Winter Wonderland

De kermis van Winter Wonderland.

De grote kermis van Winter Wonderland vindt plaats ter hoogte van het restaurant van de Serpentine, de grote vijver in het midden van Hyde Park.

Het is een kermis in kerstsfeer. Alle attracties hebben iets met kerst van doen. Zo zijn de paarden in de draaimolen vervangen door rendieren en in de achtbaan is de kerstman aanwezig in de karretjes. De verschillende spookhuizen lijken op Tiroler huizen.

De kosten en reserveringen.

De toegang tot Winter Wonderland is gratis maar voor de attracties moet u betalen.

Voor alle attracties op de kermis moet u betalen met vouchers die u kunt kopen bij de kassa's. De kassa's staan verspreid over de hele kermis.

Reserveren kan niet en is ook niet nodig. Alleen voor de ijsbaan moet u minimaal een dag van te voren bij de kassa reserveren.

Winter Wonderland

Deze ingang van Winter Wonderland ligt vlakbij metro station Hyde Park Corner.

De ijsbaan in Winter Wonderland.

In Winter Wonderland staat de grootste en meest sfeervolle ijsbaan tijdens de kerst in Londen. Het kan er echter erg druk zijn en u moet van tevoren reserveren.

Op zaterdagochtend en zondagochtend is het vaak rustiger op de ijsbaan dan op andere delen van de dag. In het weekend is het in Winter Wonderland in de middag en in de avond erg druk en u moet ruim van te voren een tijd reserveren als u wilt schaatsen.

De ijsbanen van Londen rond de kerst.

Hyde Park

Foto's van Hyde Park

Kerstmarkt

De kerstmarkt van Londen

Wanneer en waar?

Winter Wonderland vindt ieder jaar rond de kerst plaats vanaf half november tot de eerste dagen van januari.

Winter Wonderland is erg populair en vooral in het weekend en in de avond wordt metrostation Hyde Park Corner afgesloten om te grote drukte te voorkomen. U moet dan naar metrostation Green Park reizen en vanaf dit station naar Winter Wonderland lopen.

Reizen met de metro in Londen.

kerstmarkte

De grootste kerstmarkt in Londen.

Bij grote drukte.

Op dagen van grote drukte wordt Winter Wonderland afgesloten en moet u in de rij staan om binnengelaten te worden. Dit gebeurt echter maar een paar keer per jaar. Meestal kunt u gewoon binnenlopen wanneer u wilt.

Bij de ingangen van de kermis staan meestal wel rijen voor de beveiliging. De kans dat u heel lang moet wachten is echter klein.