Weekendplanner Kaartjes

Het vuurwerk van Londen op Oudejaarsavond.

Vroeger was het grote vuurwerk in Londen op Trafalgar Square maar sinds een aantal jaren is het grote vuurwerk in Londen bij de London Eye.

Als Big Ben twaalf slaat wordt het vuurwerk afgestoken. U moet voor het vuurwerk kaartjes kopen en u moet uren voor aanvang van het vuurwerk aanwezig zijn omdat de hele wijk wordt afgesloten.

Vuurwerk vanaf een boot op de Theems (reserveren).

.

Londen vuurwerk

Bij Victoria Embankment begint het rond 20:00 uur al druk te worden bij de Theems. Twee uur later staat er een menigte.

De beste plaatsen in Londen om het vuurwerk te zien.

De beste plaats om het vuurwerk te zien is niet naast de London Eye maar ertegenover op de andere oever van de Theems. Als u in de menigte naast de London Eye staat moet recht omhoog kijken om het vuurwerk te zien.

En na afloop van het vuurwerk gaat de menigte op zoek naar een open metrostation. Dat kan allemaal heel onplezierig zijn. Op de andere oever van de Theems ziet u het vuurwerk beter en de bezienswaardigheden van Londen op de achtergrond zijn een mooi gezicht.

Let op: U moet een kaartje kopen om het vuurwerk vanaf de straat te mogen zien.

Hier koopt u de kaartjes voor het vuurwerk.

Vuurwerk Londen

De boulevard naast London Eye is tijdens Oudejaarsnacht afgezet. U kunt wel naar de restaurants.

restaurant Londen

De laatste minuten voor Nieuwjaar worden afgeteld naast de London Eye op een dakterras van restaurant PingPong.

Southwark

Southwark langs de Theems. De pubs zijn hier tijdens Oudjaarsnacht vol.

Pub Theems

Deze pub aan de Theems is tijdens Oud & Nieuw erg populair

Het uitzicht vanaf de bruggen.

Vanaf de bruggen Westminster Bridge en de Waterloo Bridge heeft u een prachtig uitzicht op het vuurwerk. De bruggen worden echter afgesloten als ze vol zijn dus ook hier moet u vroeg aanwezig zijn.

Zelfs verder gelegen bruggen als de London Bridge en de Tower Bridge trekken veel toeschouwers.

South Bank

Het uitzicht vanaf de daken

Het vuurwerk in Londen is boven de hele stad te zien maar het beste uitzicht heeft u uiteraard als u een vrij uitzicht heeft. De daken van hotels, restaurants en bars in rond de Theems in het centrum van Londen zijn goede plaatsen om het vuurwerk te zien maar al weken voor Oudjaar zijn deze plaatsen vaak al gereserveerd voor genodigden en gasten.

Vaak moet u extra betalen om op het dakterras te mogen. Alleen gast zijn tijdens Nieuwjaarsnacht is in een hotel niet altijd voldoende om op het dakterras te mogen.

Partyschepen op de Theems.

Theems Southwark

Vlakbij de Millennium Bridge heeft u al een mooi uitzicht op de hemel boven Londen.

Hotelkamers met uitzicht op het vuurwerk.

Naar het vuurwerk kijken vanuit uw hotel, of nog beter vanuit uw hotelkamer, is mogelijk als u op tijd uw hotelkamer reserveert.

Als u een hotel in de buurt van de Theems in de stadsdelen Westminster en Southwark neemt kunt u gemakkelijker het vuurwerk zien en leuker Oudjaar vieren. Veel luxe hotels in deze stadsdelen hebben een dakterras.

Reserveer een hotel tegenover de London Eye.

Partyschepen op de Theems.

boot Theems

Langs de Theems liggen partyschepen vanwaar u een goed uitzicht heeft op het vuurwerk.

Naar de vuurwerkshow in Londen.

Rond negen uur op Oudejaarsavond stroomt het gebied waar de vuurwerkshow zal plaatsvinden langzaam vol. Politie heeft afzettingen geplaatst en sommige straten worden tijdelijk afgesloten om de toestroom van de vele toeschouwers in goede banen te leiden.

Verwacht niet dat u met de metro naar de nabijgelegen metrostations als metrostation Westminster, metrostation Embankment en metrostation Waterloo kunt uitstappen. Om te grote drukte te voorkomen worden deze metrostations op Oudejaarsavond vroeg gesloten.

Ook de wegen in de buurt van London Eye zijn afgesloten dus met de auto of de bus kunt u ook niet in de buurt komen. U moet dus altijd een flink stuk lopen als u naar het vuurwerk wilt.

Met een boot op de Theems naar het vuurwerk

Er zijn verschillende boten die op Oudejaarsnacht de Theems opvaren. Soms kunt u ook een romantische boottocht met etentje boeken, een dinner cruise op de Theems. Vaak zijn de boten echter al maanden van tevoren vol geboekt.

tickets Kaartjes voor attracties tijdens de feestdagen

Met een glas champagne bij een restaurant.

toeschouwers

Toeschouwers bij London Eye en metrostation Embankment.

Terug van de vuurwerkshow naar uw hotelkamer.

De metro's stoppen ruim voor twaalf uur 's nachts en beginnen weer rond half één in de nacht. Na het vuurwerk willen alle toeschouwers tegelijkertijd weg en het is met Oudjaar in het centrum van Londen dan ook erg druk rond stations en metrostations.

Metrostations in een ruim gebied rond London Eye worden door de grote drukte gesloten om verdrukking op de perrons te voorkomen. Reken er maar op dat u voor half drie niet een open metrostation vindt. Een mogelijkheid is om eerst ergens te gaan feestvieren en pas vroeg in de ochtend op zoek gaan naar een metro. Loop langs de Theems richting Southwark en u passeert veel leuke bars.