Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Londen: de uitverkoop.

In Londen zijn ieder jaar twee grote uitverkopen, de January Sales en de Summer Sales. De January Sales volgt na de Kerst. De Summer Sales en loopt van half juni tot eind juli.

Bekende winkelstraten in Londen zijn Oxford Street, Regent Street en Tottingham Court Road.

Boxing Day in Regent Street.

Uitverkoop Londen

Op Boxing Day is het in Regent Street ook tegen de avond nog erg druk.

De uitverkoop in Londen rond de jaarwisseling.

Traditioneel is in Engeland januari de maand van de grote uitverkoop. Maandenlang stonden de winkels vol voor Kerstmis en nu moet er plaats gemaakt worden voor de zomercollectie. In Londen doen bijna alle winkels aan de grote uitverkoop mee.

De beste koopjes vindt u op de eerste dag van de uitverkoop, Boxing Day. Boxing Day valt op 26 december, de dag die bij ons Tweede Kerstdag heet. In heel Engeland begint dan de uitverkoop en honderdduizenden koopjesjagers gaan op weg om hun slag te slaan.

In Londen gaan de meeste toeristen om te shoppen naar de grote warenhuizen in Oxford Street of naar de winkels van de grote merken in Regent Street.

Uitverkoop in Regent Street.

Regent Street

Uitverkoop in Regent Street.

Uitverkoop in Oxford Street en Regent Street.

Misschien is het niet zo'n goed idee om op Boxing Day naar Oxford Street te gaan maar op de andere dagen van de uitverkoop kunt u er wel een dag lang winkelen.

Als u kinderen heeft moet u de 250 jaar oude speelgoedwinkel Hamleys in Regent Street niet vergeten.

Metrostation: Oxford Circus

Westfield.

Een andere plaats om te shoppen tijdens de uitverkoop zijn de grote winkelcentra van Westfield in Londen. Ook op een regenachtige dag in Londen kunt u hier toch warm en droog honderden winkels bezoeken.

Winkelen in Westfield, Londen.

Sales Regent Street

Eind juli en half januari is de uitverkoop echt voorbij.

Uitverkoop Londen

De grote warenhuizen van Londen staan in Oxford Street.

Uitverkoop Westfield

Uitverkoop in Westfield London.

Uitverkoop in Harrods.

Traditiegetrouw wordt de uitverkoop van warenhuis Harrods op 9:00 uur geopend door een in Engeland bekend figuur die een lintje doorknipt. Daarna stroomt het publiek naar binnen en is het heel druk.

Voor de dure tassen van bijvoorbeeld Gucci staat een lange rij koopjesjagers buiten in de winkelstraat Brompton Road, Knightsbridge. Als u voor de designer tassen komt wordt u tijdens de uitverkoop de eerste dagen in kleine groepjes binnengelaten. De rij voor de ingang aan Brompton Road kan de eerste dag van de uitverkoop erg lang zijn.

Het warenhuis Harrods.

Het grote warenhuis Harrods.

Harrods

Harrods in Brompton Road.

Boxing Day in Oxford Street en Regent Street.

Boxing Day is de eerste dag van de grote uitverkoop. De voorraad afgeprijsde artikelen is nog compleet en dit is de dag dat u de meeste korting en de beste koopjes kunt vinden.

Als de winkels van Oxford Street en Regent Street open gaan op Boxing Day is het er extreem druk met koopjes jagers en het is dringen om binnen te komen. Ook de metro stations zijn extreem druk.

In sommige jaren waren er opstootjes. Als u niet echt op koopjes uit bent kunt u beter een dag wachten om naar de winkels in Oxford Street of Regent Street te gaan.

Hamleys

De Summer Sales in Londen.

De Summer Sales begint half juni en duurt tot eind juli. Ook hier openen de winkels van Oxford Street op de eerste dag van de uitverkoop om 8:00 uur. Soms gaat er wel 70 % van de verkoopprijs af.

Het warenhuis Selfridges in Oxford Street is een goed adres om te beginnen.

Ook in de winkels van de bekende merken als Timberland, Esprit en Uniqlo in Regent Street kunt u koopjes vinden.

Shoppen in Londen.

Waar naartoe voor afgeprijsde mode.

Voor schoenen, kleding en accessoires gaat u tijdens de uitverkoop naar Oxford Street (begin in het warenhuis Selfridges) en naar de winkels in Regent Street. Het metrostation Oxford Circus ligt op het kruispunt tussen de twee delen van Oxford Street en Regent Street. De beste winkels in Regent Street liggen tussen metro station Oxford Circus en Piccalilly Circus.

Ook in de twee winkelcentra van Westfield in Londen zijn honderden modewinkels met afgeprijsde artikelen. Westfield is de plaats waar u tijdens de uitverkoop kleding van bijvoorbeeld Abercrombie & Fitch en Sissy goedkoop kunt aanschaffen.

Harrods

Zelfs het sjieke warenhuis Harrods ontkomt niet aan de uitverkoop.

De winkels voor elektronica en voor boeken.

Elektronica koopt u op Tottenham Court Road. Op Tottenham Court Road vindt u vanaf de kruising met Oxford Street veel elektronica winkels.

Boeken vindt u in de twee grote boekwinkels in de luxe winkelstraat Piccadilly en in boekwinkel Foyles in Charing Cross Road (vlakbij metrostation Tottingham Court Road). Ook in Westfield London is een vestiging van Foyles.

De openingstijden in Oxford Street en Regent Street.

Maandag tot zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur. Zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.