Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Carnaby Street in Londen.

Carnaby Street in Soho, Londen, was hip tijdens de zestiger jaren en trekt daardoor nog steeds veel toeristen. In Carnaby Street en de omliggende straten zijn nog steeds leuke boetiekjes te vinden met trendy kleding.

Ook de panden stralen nog steeds iets van de zestiger jaren uit. Carnaby Street is vanuit Regent Street en Oxford Street gemakkelijk te bereiken.

Carnaby Street.

Carnaby Street

Carnaby Street is de hippe winkelstraat in Soho.

De jaren zestig in Londen.

In de jaren zestig was Londen de stad waar het gebeurde. Het was de tijd van de Beatles en Mary Quant. In Londen kregen zakenlieden, ontwerpers en kunstenaars goede ideeën en openden boetiekjes met felgekleurde hoeden, kleding, schoenen en make up. Muziekwinkels, restaurants, bars en clubs waren op jongeren gericht.

Toeristen van over de hele wereld kwamen voor dit Londen naar Engeland. Het centrum van het hippe Londen was Carnaby.

Carnaby ligt in de wijk Soho en bestaat uit de winkelstraat Carnaby Street en de straten daaromheen.

kaartjes OV Londen

Shakespeare's Head hangt aan de gevel van de pub Shakespeare's Head.

Carnaby Street.

In de jaren 80 was het feest voorbij. De felgekleurde kleding van de jongeren in Londen waren verdwenen en zelfs de Beatles waren gestopt. In Carnaby sloten veel boetiekjes en Londen verloor een belangrijke attractie.

In de straten Carnaby Street en Newburgh Street is nog wat van de glorie uit de zestiger jaren te zien. Er zijn nog steeds boetiekjes met aparte mode en ook de bekende winkelketens zitten in Carnaby Street in winkels met die typische zestiger jaren look.

Carnaby Street wordt nog steeds druk bezocht door toeristen.

Overnachten in Soho.

Pub in Carnaby Street

De pub Shakespeare's Head

Kingly Court

In Kingly Court zijn 21 restaurants.

Soho

Een zijstraat van Carnaby Street.

Waar ligt Carnaby Street?

Carnaby Street ligt in Soho achter de grote winkelstraten Regent Street en Oxford Street . Om de hoek ligt het bekende warenhuis Liberty.

Het dichtstbijzijnde metrostation bij Carnaby Street is Oxford Circus. Vanaf Oxford Circus is het ongeveer vier minuten lopen naar Carnaby Street.

Carnaby en Soho.

Soho

Kingly Court.

Tussen Kingly Street en Carnaby Street is een binnenplaats met veel restaurants. Hier op Kingly Court zijn op de drie verdiepingen 21 restaurants, cafés en eethuisjes.

De leukste restaurants van Londen.

tickets Rondleidingen en vervoer.
Soho

Één van de sfeervolle zijstraten van Carnaby Street.

De pub Shakespeare' s Head.

De pub Shakespeare's Head grenst aan Carnaby Street en aan Foubert's Place. Het is een sfeervolle pub waar u als het niet regent het hele jaar ook buiten kunt zitten.

Het gebouw stamt uit 1735 en was bezit van John en Thomas Shakespeare, inderdaad familie van die andere Shakespeare.

Aan de gevel hangt een beeld van Shakespeare en het is alsof hij naar de voorbijgangers in Carnaby Street kijkt. Één van de handen van Shakespeare is verdwenen. Dit is het resultaat van een inslaande bom tijdens WOII.