Weekendplanner Kaartjes

Soho: winkelen en uitgaan in het centrum van Londen..

Soho is al eeuwen een wijk om in uit te gaan. Na afloop van een musical in West End gaat het publiek nog even iets drinken of eten in Soho.

Soho ligt centraal in Londen dus als u hier een hotel heeft bent u dichtbij de belangrijkste attracties. Aan de zijde van winkelstraat Regent Street zijn betaalbare boetiekjes waar u trendy kleren kunt kopen.

Overnachten in Soho, Londen.

Het centrum van Londen.

Centrum Londen

De omgeving van Soho.

Uitgaan in Soho.

Uitgaan Soho

Een gay bar en club in Old Compton Street in Soho. Rond Old Compton Street is de "gay-village" van Londen.

De appartementen en hotels in Soho.

Als u een lang weekend in Londen bent en u houdt van winkelen, theater, uitgaan en u wilt niet teveel uitgeven dan moet u een hotel in de buurt van Soho nemen.

In Soho zijn veel appartementen die u voor een weekend kunt huren.

Het beste hotel in Soho is het vijfsterrenhotel The Soho Hotel op Richmond Mews. Het hotel heeft altijd goede beoordelingen. Het The Z Hotel Soho in Moor Street is echter ook een uitstekend hotel voor een goede prijs. Het hotel ligt in een rustige straat tussen Old Compton Street en Charing Cross Road.

In Noel Street en in Sherwood Street zijn twee hostels voor een goedkope overnachting.

De appartementen en hotels in Soho.

Masala Zone

Massala Zone is een goed Indiaas restaurant in Marshall Street 9.

Kinglt Court

In Kingly Court zijn veel restaurants. Adres: Tussen Carnaby Street en Kingly Street.

Kingly Street

Kingly Street.
Foto's van Soho

De restaurants en pubs in Soho.

Het publiek dat na afloop van een musical de theaters in West End verlaten lopen vaak direct door naar de bars en clubs in Old Compton Street. Het is er dan gezellig druk.

De pub The Three Greyhounds is één van die leuke pubs in Soho. Aardige bediening, het is er nooit te druk en u kunt hier goed eten. Vooral de hartige pasteitjes zijn echte aanraders.

Het adres van de The Three Greyhounds: Greek Street 25 (op de kruising met Old Compton Street), Londen.

Kingly Street.

brasserie

In Kingly Street zijn veel leuke restaurants.

Leuke straten om uit te gaan

Vlakbij Regent Street vindt u in Soho leuke straatjes met clubs en cafés. Zo zijn Ganton Street en Kingly Street echte aanraders als u een avondje wilt uitgaan.

In Greek Street en Old Compton Street zijn talrijke restaurants te vinden en deze straat ligt vlakbij de theaters en de bioscopen op Leicester Square.

Meer over de pubs in Engeland.

tickets Rondleidingen en vervoer.

De winkelstraat Carnaby Street.

Evenwijdig aan de luxe winkelstraat Regent Street met zijn merkenwinkels, loopt Carnaby Street. In de jaren zestig en begin jaren zeventig was deze kleine winkelstraat in Soho het centrum van hip Londen.

Hier werden trendy boetieks en swingende restaurants en bars geopend en Carnaby Street werd een toeristische attractie. Helaas is die hippe tijd nu wel voorbij.

Carnaby Street ziet er echter nog steeds vrolijk uit. Ook zijn er op Carnaby Street en in de omliggende straten nog steeds leuke boetiekjes te vinden. Hier en daar is de sfeer van de jaren 60 dus nog wel merkbaar.

metro: Oxford Circus

De winkelstraat Carnaby Street

Theater in Soho

Prince Edward Theatre, Old Compton Street.

De theaters in Soho.

De vele uitgaansmogelijkheden in Soho zijn al enkele eeuwen een belangrijke toeristische trekpleister. In Soho bevinden zich veel theaters.

De musicals in theaters als het London Palladium Theatre en het Palace Theatre behoren tot de meest populaire attracties van Londen.

De theaters in Soho

Soho
pubs

In Soho zijn veel van dit soort straatjes.

De restaurants in Soho.

In Soho zijn enkele goede maar redelijk goedkope restaurants te vinden. Vooral de bars en restaurants in Old Compton Street zijn een aanrader.

Tip: Massala Zone is een restaurant op Marshall Street 9 waar u voordelig een goede Indiase maaltijd kunt krijgen. Een aanrader.

Op Fouberts Place in Soho, vlakbij Carnaby Street, vlakbij het theater Palladium, is een grote vestiging van Pret a Manger, een keten van sandwich bars.