Weekendplanner Kaartjes

De theaters in Londen.

Er zijn in heel Londen een paar honderd theaters en de meesten liggen niet in West End. In West End liggen echter wel veel theaters bij elkaar. De groots opgezette musicals in West End behoren tot de belangrijkste attracties van Londen.

Theater tickets zijn niet goedkoop maar het is mogelijk om korting te krijgen. Pas op voor de vele Half Price Ticket stalletjes die claimen een officieel verkoper van last minute kaartjes te zijn.

Queens Theatre

De musical Les Misérables draait al heel lang in Queen's Theatre op Shaftesbury Avenue in West End.

Naar het theater in Londen.

Er zijn in Londen honderden theaters en vele zijn groot en beroemd. Het theaterhart van Londen is West End. Nergens vindt u meer theaters in Londen dan hier.

De straten met de hoogste theaterdichtheid in West End zijn Shaftesbury Avenue, Charing Cross Road, de Strand en Haymarket.

Buiten West End zijn ook veel theaters te vinden maar op West End zijn de grote producties, de spectaculaire musicals, komedies en toneelstukken uit de twintiger jaren.

1. Het London Palladium Theatre.

Het bekende theater Palladium Theatre ligt vlakbij Oxford Street en Regent Street. Ooit was het London Palladium de droom van iedere artiest. Hier optreden was een mijlpaal in ieders artistieke carrière.

Het theater werd in 1910 gebouwd en het was de plaats voor variété en revue in Londen. In de jaren veertig en vijftig traden hier bekende Amerikaanse artiesten op als Bob Hope, Bing Crosby en Danny Kaye. Tegenwoordig worden in het Palladium vooral groots opgezette schitterende musicals uitgevoerd.

Het London Palladium is net zoals het Theatre Royal en het theater Drury Lane eigendom van de beroemde producer Andrew Lloyd Webber.

Londen thater tickets

Bij deze kiosk kun je ook kaartjes voor musicals en theater kopen.

2. Prince of Wales Theatre

Het Prince of Wales Theatre in Coventry Street is in 1937 gebouwd op de plaats van een theater met dezelfde naam uit 1884. In 1937 werden hier vooral non stop pikante revues uitgevoerd. Dat waren dus vier shows per dag.

In de oorlog werd het moeilijk om voldoende bekende artiesten te vinden die zo vaak in het centrum van Londen wilden optreden en men stapte over op komedies, musicals en Broadway shows.

Londen shows

Het London Palladium Theatre. Adres: Argyll Street, Soho. Metro station: Oxford Circus.

3. St Martin's Theatre

Het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie wordt al sinds 1952 iedere dag opgevoerd in het St Martin's Theatre.

Adres: West Street, Cambridge Circus.

Dichtstbijzijnde metrostation: Leicester Square.

Globe Theatre

Adres: Shakespeare's Globe, 21 New Globe Walk, Bankside, London. Metro: London Bridge en Mansion House.

4. The Globe Theatre van Shakespeare

The Globe Theatre werd in 1598 gebouwd en in 1644 gesloopt. In het theater werden verschillende stukken van William Shakespeare voor het eerst opgevoerd.

In 1994 is The Globe weer herbouwd en er worden weer stukken van William Shakespeare opgevoerd. Het leuke van dit theater is dat de grote zaal precies lijkt op de zaal uit de tijd van William Shakespeare.

De voorstellingen in The Globe.
(en reserveren)

Hier kun je een rondleiding boeken.

Meer over de theaters in Londen

Op Leicester Square in West End staat de officiële Outlet van het Society of London Theatre, het TKTS.

Op Leicester Square, maar ook elders in Londen, vindt u echter veel nep "Half Price Theatre Ticket" winkeltjes.

Het TKTS is te vinden in een markant gebouw op Leicester Square.

Leicester Square staat overigens bekend om zijn bioscopen.

Ticket Outlet

Dit is de enige echte officiële Ticket Outlet van Londen, de TKTS op Leicester Square.