Weekendplanner Kaartjes

Theaters aan de Shaftesbury Avenue in Londen.

In de straat Shaftesbury Avenue staan zes befaamde theaters: het Apollo Theatre, het Gielgud Theatre, Palace Theatre, Queens Theatre, Shaftesbury Theatre en het Lyric Theatre.

De Shaftesbury Avenue is een zijstraat van Piccadilly Circus. De straat ligt dus in het hart van West End en er zijn dan ook veel theaters, restaurants en pubs.

Theaters Shaftesbury Avenue

In Shaftesbury Avenue staan zes befaamde theaters uit de 19de eeuw.

Dit zijn de shows van dit moment in de theaters.

De theaters van Shaftesbury Avenue.

De Shaftesbury Avenue is een weg in West End die langs Chinatown en Soho loopt en op Piccadilly Circus eindigt. Aan de Shaftesbury Avenue zijn veel theaters, pubs en (Chinese) restaurants te vinden.

Grote producties draaien hier avond aan avond in de vele theaters. Als de voorstellingen afgelopen zijn vullen de pubs en restaurants in de omliggende straten zich.

In de 19de eeuw werden er zeven theaters aan de Shaftesbury Avenue gebouwd. Hiervan bestaan er nog zes. Het Lyric Theater is bijna net zo oud als Shaftesbury Avenue.

Metro stations: Piccadilly Circus of Leicester Square.

Palace Theatre

Het Palace Theatre is één van die Victoriaanse en Edwardiaanse theaters in Londen waar u nog kunt genieten van rood pluche en decadente versieringen. Het theater is in 1891 geopend als opera maar al snel werd het voor musicals gebruikt.

Het oorspronkelijke marmer en de ornamenten zijn weer uit de oude erflagen te voorschijn gehaald. Het is één van de mooiste theaters in Londen.

Metro: Leicester Square.

Overnachten in West End.

Het Palace Theatre

Londen Palace theater

Het toneelstuk Harry Potter in het Palace Theatre. Achter het theater liggen de cafés en restaurants van Soho.

Het Gielgud Theatre

Het Gielgud Theatre is in dezelfde stijl gebouwd als het Queens Theatre aan de andere kant van Shaftesbury Avenue. Het theater is in 1906 geopend en heette tot 1994 Globe Theatre, naar Shakespeare's Globe Theatre.

Toen het Globe Theatre van Shakespeare herbouwd werd kreeg het Gielgud Theatre zijn huidige naam.

Metro station: Piccadilly Circus.

Musicals

Queens Theatre aan de Shaftesbury Avenue.

Het Queens Theatre

Het Queens Theatre aan de Shaftesbury Avenue is gebouwd volgens hetzelfde ontwerp als het Gielgud Theatre.

In 1940 viel er een bom op het theater en verwoeste de voorgevel. In 1959 is de voorgevel herbouwd en heeft een andere stijl gekregen dan het Gielgud Theatre. Les Miserables draait hier al sinds 2004 in dit theater.

Metro station: Piccadilly Circus.

Gielgud Theatre

Het Gielgud Theatre aan de Shaftesbury Avenue

 Noël Howard Theatre

Het Noël Howard Theatre (1903) heeft een interieur in Rococo stijl.