Weekendplanner Kaartjes

Leuke hotels in de buurt van de bezienswaardigheden van Londen..

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Londen dus het is mogelijk om een hotel in een rustige wijk te nemen dat wat verder van het centrum ligt.

Londen is echter groot en een weekend is kort. Kies voor een weekendje weg dus een hotel in Londen in de buurt van de plaatsen die u wilt bezoeken. Dit bespaart u veel reistijd en u heeft dus meer tijd voor de leuke dingen.

Leuke plaatsen voor een overnachting in Londen.

De beste locatie van een hotel in Londen is afhankelijk van uw wensen. Meestal zit u goed als u een hotel in Westminster of op de South Bank kiest. De grote winkelstraten, restaurants, pubs en de vele bezienswaardigheden van Londen liggen hier dichtbij.

De hotels in de omgeving van Bayswater (in de buurt van Hyde Park) of de City zijn ook populair voor een weekendje in Londen.

Het metro netwerk van Londen is zo goed dat u ook bij een hotel dat verder weg van het centrum ligt snel in het centrum kunt zijn. Let erop bij de keuze van een hotel dat er een metrostation in de buurt ligt.

Zoek een overnachting in Londen.

Overnachten

Overnachten in multicultureel Londen.

In Londen zijn een aantal wijken waar u zich in een ver buitenland waant. De bewoners hebben hier hun eigen cultuur bewaard. Vaak kunt u hier goedkoop overnachten en zijn er restaurants waar u uitstekend en goedkoop kunt eten.

Het bekendste voorbeeld van multicultureel Londen is natuurlijk Chinatown.

Chinatown ligt naast de theaterwijk West End en veel bezoekers van de shows gaan voor de voorstelling eerst naar Chinatown om goedkoop te eten.

De omgeving van Brick Lane is een plek waar u goed Indiaas kunt eten. In deze buurt wonen veel mensen uit Bangladesh.

Tower Hill

More London (in Southwark). Hier ligt het Hilton Hotel London Tower Bridge.

Regent Street

De winkelstraat Regent Street

Oxford Street

Tijdens de uitverkoop kan het erg druk zijn in Oxford Street.

Little India in Londen.

Buiten het centrum van Londen liggen de wijken Southall, ook wel Little India genoemd, en Wembley.

Hier kunt u goedkoop overnachten en een authentiek Indiaas restaurant bezoeken. In Wembley ligt ook het Wembley Stadion.

Wembley en Southall

Londen: met een buitenlandse sfeer en lekker eten.


Overnachten in Londen.

Greater London

Greater London is het hele gebied van de City of Westminster, de City of London en 31 andere stadsdelen die tot Londen gerekend kunnen worden.

Enkele voor toeristen interessante delen van Greater London buiten het centrum zijn:

De hotels bij de vliegvelden van Londen.

Vliegvelden Londen

De vliegvelden bij Londen.

Overnachten bij de vliegvelden van Londen.

Dankzij de goedkope vluchten van prijsvechters als Ryanair, EasyJet en Transavia is Londen een populaire weekendbestemming geworden. Vanaf de Nederlandse vliegvelden Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Schiphol vliegen veel goedkope maatschappijen op Londen.

Als u ver van tevoren kunt boeken is een ticket naar Londen heel goedkoop.

De meeste goedkope vluchten vanuit Nederland gaan naar Londen Stansted. Het is echter ook mogelijk om op London Gatwick, Luton of Heathrow te vliegen.

Leuke plaatsen rond Londen.