Weekendplanner Kaartjes

De Engelse plaatsen Rochester, Strood en Chatham.

Tegenwoordig vormt Rochester samen met o.a. Chatham, en Strood de gemeente Medway.

Rochester is echter nog steeds te herkennen als een zelfstandige historische stad. Rond High Street zijn verschillende kleine hotels in historische panden.

De hotels, vakantiehuizen en appartementen van Rochester.

De kaart van Kent.

Bath

Rochester ligt vlakbij Londen.

Het centrum van Rochester.

Rochester is een plaats in Kent, niet ver van Londen. Rochester kreeg in de dertiende eeuw stadsrechten maar is die aan het eind van de vorige eeuw door een administratieve fout weer kwijt geraakt.

De mooiste winkelstraat van Rochester is High Street. High Street loopt vanaf de rivier de Medway de binnenstad in. Het is een straat met veel historische gebouwen, leuke winkels en veel restaurants en bistro's.

Charles Dickens woonde in Rochester en veel gebouwen in High Street zijn dan ook terug te vinden in zijn verhalen.

Rochester attractie

De 15de-eeuwse College Gate was ooit een deel van de stadsmuren.

Rochester Castle

Rochester Castle.

Overnachten

Shoppen in Rochester.

High Street is een lange winkelstraat in het historische deel van Rochester. In High Street zijn gelukkig nog niet de grote winkelketens gevestigd.

U vindt er unieke kleine winkels met soms verrassende waren. Zo is er een leuk winkeltje met fossielen en barnsteen, een grote boekwinkel met tweedehands boeken (Baggins Books), u kunt er schilderijen en tekeningen kopen en natuurlijk zijn er winkels met mode en accessoires.

Op vrijdag wordt er in Rochester de wekelijkse markt gehouden.

winkelstad Rochester

De slag om de Medway

In het 17de-eeuwse vroegere stadhuis in High Street is tegenwoordig een museum gevestigd waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Rochester.

Zo is er veel te zien over de slag om de Medway tijdens de tweede Nederlands-Engelse oorlog. In het gratis toegankelijke museum ziet u de Engelse versie van het verhaal.

High Street

High Street in Rochester.

De rivier de Medway.

Rochester ligt aan de rivier de Medway. Aan de overkant van de rivier ligt de plaats Strood. Vanaf de oever van Strood heeft u een mooi uitzicht op het oude centrum van Rochester met zijn kathedraal en kasteel.

Tijdens de tweede Engelse oorlog zeilde de Nederlandse vloot onder leiding van admiraal Michiel de Ruyter de rivier op om de marinebasis van Chatham aan te vallen.

kathedraal Rochester

De kathedraal van Rochester.

Rochester High Street

De winkelstraat High Street in Rochester.

overnachten Rochester

De historische werf van Chatham.

In Chatham ligt de historische werf van Chatham. Op deze werf werden eeuwenlang de grote zeilschepen gemaakt die Engeland tot een wereldmacht maakten. De werf was in de 17de eeuw het doelwit van de Nederlandse vloot van De Ruyter en de Wit tijdens de tweede Engelse oorlog.

Tegenwoordig maakt de werf deel uit van het museum Historic Dockyard Chatham. De werf is de belangrijkste bezienswaardigheid van Medway.

U kunt de museum en de werf bezoeken. Adres: Historic Dockyard Chatham, Main Gate Rd, Chatham.

De kathedraal en het kasteel.

De kathedraal van Rochester is al zo'n 1400 jaar oud maar het huidige gebouw werd rond 1080 gebouwd.

Rochester Castle is een toren uit de twaalfde eeuw. De toren doet denken aan de White Tower in London. Rochester Castle is één van de best bewaard gebleven torens van Engeland.

Vanaf Strood aan de overkant van de rivier de Medway kunt u de kathedraal en Rochester Castle goed zien.

Rochester

De kathedraal en Rochester Castle.

Vervoer naar Rochester.

Het station van Rochester ligt een paar minuten lopen van High Street. Er rijdt twee keer per uur een trein vanuit Rochester naar station Victoria en station Kings Cross in Londen.

Rochester ligt aan de autosnelweg M2. Als u met de auto komt moet u afslag 3 nemen om bij het historische centrum te komen. Het historische centrum ligt bij de brug over de Medway. U kunt vlakbij High Street goedkoop parkeren op een parkeerterrein maar op zaterdag is het er nogal druk.