Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Kent: White Cliffs of Dover.

De kust van Kent met de beroemde White Cliffs of Dover is het meest bekende gedeelte van de Engelse kust. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen en van het strand en de zee genieten.

Dover is met de auto of de trein vanuit Nederland in een ongeveer vier uur te bereiken.

De White Cliffs of Dover.

De kust met de White Cliffs is ongeveer 24 km lang en ligt tussen de plaatsen Deal (Kingsdown) en Folkestone. Dover ligt precies in het midden van de kustlijn met de beroemde krijtrotsen.

De White Cliffs of Dover bestaat uit witte kalksteen. Door erosie verdwijnt de buitenste laag geleidelijk en blijven de rotsen wit. Daar waar mensen de erosie proberen te beperken zijn de klippen groener door aangroei.

Als u met de veerboot de haven van Dover nadert ziet u de White Cliffs of Dover het eerst.

De attracties van Dover.

Dover

Uitzicht op Dover gezien vanaf de krijtrotsen bij het bezoekerscentrum op de witte kliffen.

Het National Trust Visitor Centre bij Dover.

Bij de veerhaven van Dover ziet u hoog op het klif het bezoekerscentrum van de White Cliffs, het National Trust Visitor Centre. Het bezoekerscentrum is met de auto te bereiken.

In het National Trust Visitor Centre vindt u informatie over de kust en er is een klein eetcafé.

Het National Trust Visitor Centre beschikt over een prachtig terras met uitzicht op de haven van Dover. Ook zijn er picknick tafels te vinden. Het bezoekerscentrum is het beginpunt van een 16 km lange wandelroute over de White Cliffs naar het plaatsje Kingsdown, niet ver van Deal.

White Cliffs

Als u de haven van Dover nadert ziet u de White Cliffs of Dover vanuit zee.

wandelpad white cliffs

Er loopt een pad over de krijtrotsen bij Dover vanaf het bezoekerscentrum.

De beste plaatsen om de witte kliffen te bezoeken

Vanuit Dover kunt u gemakkelijk iedere plek bij de White Cliffs met de auto of per fiets bereiken.

Het bezoekerscentrum bij Dover is een goed beginpunt voor een wandeling langs de kust. Er zijn korte wandelroutes over de klippen voor een paar uur en langere wandelroutes voor een weekend weg.

1. St. Margaret's Bay.

Als u aan de voet van de klippen wilt lopen kunt u naar St. Margaret's Bay gaan. De krijtrotsen bij St Margaret's Bay liggen vlakbij Dover.

St Margaret's Bay

St. Margaret's Bay

Bij de witte kliffen bij St Margaret's Bay is ook een strand met een restaurant.

2. Samphire Hoe.

Aan de andere kant van Dover ligt Samphire Hoe. Hier is het puin gestort dat overbleef bij het graven van de Kanaaltunnel.

Het café met terras op Samphire Hoe bij Shakespeare Cliff ligt tussen Dover en Folkestone. Het café is het beginpunt en het eindpunt van verschillende wandelroutes over de krijtrotsen.?p>

U kunt bij het café picknicken en hengels huren.

national trails

Over de krijtrotsen lopen paden van de National Trails.
Hier kunt u wandelen bij Samphire Hoe.

3. East Cliff & Warren Country Park bij Folkestone.

Bij Folkestone vindt u het East Cliff & Warren Country Park. Hier kunt u genieten van het prachtige landschap en de vele planten en dieren.

De klippen zijn hier bij Folkestone overigens niet zo wit als bij Dover omdat het geen krijtrotsen zijn maar rotsen van zandsteen.

Zowel Samphire Hoe, St. Margret's Bay en het East Cliff & Warren Country Park zijn het beginpunt van verschillende wandelroutes langs en over de kliffen. U kunt deze plekken met de auto bereiken.

White Cliffs

De haven van Dover en de White Cliffs of Dover.

White Cliffs

Het café met terras op Samphire Hoe bij Shakespeare Cliff.

White Cliffs vuurtoren

De vuurtoren op de witte kliffen

White Cliffs

Op de veerboot tussen Calais en Dover ziet u de White Cliffs of Dover.

Overnachten bij de White Cliffs.

De meeste bezoekers van De White Cliffs of Dover nemen een hotel of B&B in Dover of in Folkestone en verkennen vanuit deze steden met de auto, boot, te voet of met de fiets de kust.

Als u buiten Dover dichtbij de krijtrotsen wilt overnachten kunt u naar het St. Margret's Hotel in St. Margret's-At-Cliffe, vlakbij de klippen en het strand van St Margaret's Bay.

Overnachten in St. Margret's-At-Cliffe.

De omgeving van Dover

Kent

Leuke plaatsen in Kent.

De witte kliffen van Zuid-Engeland.

Als u de witte kliffen van Dover in de film ziet zijn dat meestal niet de krijtrotsen bij Dover maar die bij Eastbourne. De krijtrotsen bij Eastbourne zijn hoger,langer en witter dan die bij Dover.

De witte kliffen bij Eastbourne.

De witte kliffen van Noord-Frankrijk.

Aan de overzijde van het Kanaal in Noord-Frankrijk liggen de witte kliffen van Cap Blanc-Nez. Deze witte kliffen liggen vlakbij de havenstad Calais.