Weekendplanner Kaartjes

De klippen van East Sussex: de Seven Sisters.

Aan de kust van East Sussex liggen hoge en witte krijtrotsen. De mooiste krijtrotsen zijn ongetwijfeld de Seven Sisters bij het gehucht Birling Gap.

In de buurt overnachten doet u in een hotel of B&B in de badplaatsen Eastbourne, Seaford of Brighton.

East-Sussex

De Seven Sisters is een bekende bezienswaardigheid in Zuid-Engeland.

De krijtrotsen bij Birling Gap.

De Seven Sisters zijn een serie kalkrotsen in East Sussex, niet ver van de badplaatsen Brighton en Eastbourne.

De Seven Sisters zijn hoger en witter dan de beroemde krijtrotsen van Dover. In veel films figureren de Seven Sisters dan ook als de White Cliffs of Dover.

In het café en informatiecentrum van National Trust op de top van de klippen kunt u een kop koffie of thee met scones eten en genieten van het uitzicht.

Adres: Beachy Head Road, Eastbourne.

attracties

Vanaf de Seven Sister kunt u in een half uur naar Beachy Head (2 km) lopen.

fossielen

In de kalkrotsen zitten fossielen.

overnachten

Dit is het café van het National Trust in Birling Gap.

Zo komt u bij de Seven Sisters

U kunt vanuit Eastbourne of Brighton met de auto of de bus tot vlakbij de Seven Sisters komen. Parkeren kan bij het café en informatiecentrum van National Trust op de top van de klippen.

Hier aan de rand van het klif is een grote parkeerplaats en een café. Via de trap komt u op het strand.

Er staat ook een rij 19de-eeuwse huizen die stuk voor stuk afgebroken worden als ze over de rand van het eroderende klif dreigen vallen.

Adres: Birling Gap café, Beachy Head Road, Eastbourne.

Aan de voet van de krijtrotsen.

Als de wanden van de klippen stabiel zijn kunt u met een trap naar het strand beneden. U kunt dan een heel stuk over het kiezelstrand langs het klif lopen.

Bij de kalkrotsen zijn fossielen te vinden en bij laag water zijn er poelen tussen de rotsen waar visjes, zeeanemonen, sponsen en krabben leven.

Pas wel op als u bij klippen staat, per jaar slijten de rotsen één meter af. Er kunnen dus rotsen vallen.

krijtrotsen East-Sussex

Ieder jaar slijten de klippen ongeveer een meter. In 2014 brak hier een stuk van vier meter af.

Hiken van de Seven Sisters naar Beachy Head

Het mooiste uitzicht op de krijtrotsen krijgt u als u van de cafetaria bij de Seven Sisters over de klippen naar de krijtrotsen van Beachy Head loopt.

Er lopen smalle paden langs de rand van de krijtrotsen en veel bezoekers lopen deze wandeling. Het is niet ver, ongeveer 20 minuten, en het pad is gemakkelijk begaanbaar. Het pad maakt deel uit van het langeafstandspad de South Downs Way tussen Eastbourne en Winschester.

Kaart Kent
Eastbourne

De bus van Eastbourne naar Brighton heeft een halte in Birling Gap.

Birling Gap

Birling Gap

Het Seven Sisters Country Park.

De krijtrotsen van de Seven Sisters liggen in een prachtig landschapspark met een kronkelend riviertje dat zich door het landschap boort. Hier kunt u fietsen, wandelen en kanovaren. In het Seven Sisters Country Park eindigen de South Downs in zee.

Er is een bezoekerscentrum met restaurant in een 18de-eeuwse schuur bij het plaatsje Seaford aan de East Dean Road. De toegang tot het Seven Sisters Country Park is gratis.

Fietsverhuur bij de ingang van het park: Seven Sisters Cycle Company Ltd, Granary Barn, Exceat, East Sussex. Tel.: +44 1323 870310.

Het vervoer naar de Seven Sisters vanuit Londen

Vanuit het centrum van Londen kunt u vanaf Victoria Station met de trein naar de badplaatsen Brighton, Seaford of Eastbourne. U kunt ook vanuit Dover en Folkestone met de trein naar Eastbourne reizen.

Op het station van Brighton of Eastbourne neemt u de bus (zoals buslijn 134) van Brighton naar Eastbourne. De bus stopt bij het Seven Sisters Country Park, de krijtrotsen van Birling Gap en bij de klippen van Beachy Head.

Dagtrips vanuit Londen.

Birling Gap

Birling Gap met de parkeerplaats, het café en links de Seven Sisters.

Vanuit Eastbourne naar de Seven Sisters.

Vanuit de badplaats Eastbourne zijn de witte klippen gemakkelijk te bereiken. Als u van wandelen houdt kunt u vanuit Eastbourne zelfs naar de Seven Sisters lopen. Het is het mooiste gedeelte van het wandelpad de South Downs Way.

Er rijden vanuit Eastbourne echter ook bussen naar de Seven Sisters en zelfs de Hop-on Hop-off bus van Eastbourne heeft er een halte.

rand klif

Overnachten in de buurt van de Seven Sisters.

In Eastbourne zijn veel goede hotels in iedere prijsklasse.

Buiten Eastbourne kunt u ook in de buurt van het Seven Sisters Country Park overnachten in het dorpje Afriston en in het dorp Seaford.

Overnachten in Eastbourne.

Zo blijven de rotswanden wit.

De rand van het klif slijt per jaar ongeveer een meter af. Zo blijven de wanden van de Seven Sisters mooi wit. Dit in tegenstelling tot de White Cliffs of Dover die door de beschermende maatregelen steeds groener worden.

Overnachten