Weekendplanner Kaartjes

De leukste attracties aan het strand van Brighton.

Langs de boulevard van Brighton staan veel Victoriaanse hotels en er zijn leuke cafés met terrasjes aan het strand.

Op het strand staan enkele draaimolens en er is een uitkijktoren met bar, de i360. De meest populaire attractie aan zee is de bekende Brighton Pier.

Het strand van Brighton.

Bath

De pier en het strand van Brighton.

1. Het strand van Brighton.

In de 19de eeuw werd Brighton een mondaine badplaats door de kwaliteit van de zeelucht en zeewater. Tegenwoordig is het strand van Brighton bekroond met een blauwe vlag. Brighton heeft een mooi kiezelstrand. Op warme zomerdagen kunt u er strandstoelen huren en er wordt gezwommen in zee.

Zoals in iedere Britse badplaats is er langs het strand is volop vermaak. Behalve de terrasjes zijn er ook attracties voor kinderen zoals draaimolens, er worden strandsporten beoefend als beachvolleybal en er zijn clubs.

Adres: Beach Sports Venue, Madeira Drive, Brighton.

Pier van Brighton

2. De Brighton Pier.

De Brighton Pier, ook wel Palace Pier genoemd, is een 19de-eeuwse pier met Fish&Chips restaurants, bars en entertainment. Vroeger was het een rustige boulevard maar die tijd is voorbij. De pier heeft nu meer weg van een attractiepark. Op de pier vindt u amusementshallen en zelfs botsauto's.

Aan het eind van de pier is een klein pretpark waar u zich onder andere van 38 meter hoogte naar beneden kunt laten storten. De Brighton Pier staat op de monumentenlijst.

De toegang tot de pier is gratis.
Adres: Brighton Pier: Madeira Drive, Brighton.

3. De cafés en bars bij zee.

Onder de boulevard langs Kings Road vindt u clubs en bars bij het strand. Op mooie dagen kunt u hier in de zon op een terrasje zitten.

Als het donker zijn de clubs en bars aan het strand populair. Hier kunt u tot diep in de nacht uitgaan.

De restaurants en cafés in Brighton.

West Pier

De resten van de West Pier.

4. De West Pier.

Ooit had Brighton twee pieren. Van de West Pier is na twee branden alleen nog een ruïne over. De West Pier werd in 1872 geopend. In de twintigste eeuw stond er op de West Pier een concertgebouw.

Er zijn geen plannen om de pier te herbouwen. De ruïnes van de West Pier staan nu langzaam te vergaan in zee. De constructie in zee is echter nog steeds één van de meest fotogenieke monumenten in Brighton.

Pier Brighton

Brighton Fishing Museum:
In het museum worden ook objecten van de oude West Pier getoond. U vindt het Brighton Fishing Museum bij de West Pier.

De Volk's Electric Railway:
Langs het strand loopt de oudste spoorweg ter wereld, de Volk's Electric Railway uit 1883. De trein rijdt van het Brighton Aquarium bij de Brighton Pier tot aan Black Rock, vlakbij de jachthaven van Brighton. De snelheid van de elektrische trein is zo laag dat het te vergelijken is met een tram.

Sea Life Brighton:
Het aquarium bij de Brighton Pier. Adres: Marine Parade, Brighton.