Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Eastbourne.

Net zoals in de meeste Engelse badplaatsen zijn er ook in Eastbourne veel appartementen en B&B's waar u kunt overnachten.

De meeste hotels staan aan de boulevard. Het meest luxueuze hotel in Eastbourne is het Grand Hotel. Ook het Cavendish Hotel is erg goed.

The Grand in Eastbourne.

Bath

Het vijfsterrenhotel The Grand (1875) ligt aan de King Edward Parade.

De hotels van Eastbourne aan de boulevard.

Eastbourne is een badplaats waar de meeste hotels aan de boulevard staan. De lange rij mooie Victoriaanse hotels zijn vanaf het strand en de pier goed te zien.

Als u op de pier staat ziet u links de meer luxueuze hotels van Eastbourne aan de boulevard Grand Parade staan. Rechts van de pier gaat de Grand Parade over in de Marine Parade en de Royal Parade. Hier staan de goedkope hotels en pensions, de Guest Houses.

In de zijstraten van de Parades zijn veel B&B's en budgethotels te vinden.

Overnachten in Eastbourne.

Orban Hotel Eastbourne

Het Victoriaanse Orban Hotel is een klein driesterrenhotel aan de King Edward Parade.

Overnachten in Eastbourne

Overnachten

Enkele aanraders voor een overnachting in Eastbourne

De twee mooiste Victoriaanse hotels aan de King Edward Parade en Grand Parade zijn The Grand en het Cavendish Hotel. Beide hotels zijn vijfsterrenhotels met een lange geschiedenis.

The Grand heeft naast een binnenzwembad ook een buitenzwembad. Het prachtige 19de-eeuwse hotel wordt wel The White Palace van Eastbourne genoemd.

Het Carlton Court Hotel is een eenvoudig budgethotel in Wilmington Square, een zijstraat van King Edward's Parade. Het Albany Lions Hotel is een driesterrenhotel aan de Grand Parade. Beide hotels liggen vlakbij zee.

Enkele budgethotels in Eastbourne.

In de zijstraten van King Edward's Parade liggen ter hoogte van Compton Road veel budgethotels. Een bijzonder goed en goedkoop hotel is het Ellesmere Hotel. Het hotel ligt bij een park vlakbij het strand.

Een ander goed budgethotel is het Citrus Hotel Eastbourne aan het King Edward's Parade. Een tweepersoonskamer in dit fraaie hotel kost ongeveer 80 euro.

Het Albany Lions Hotel is een driesterrenhotel aan de Grand Parade. Sommige kamers hebben uitzicht op zee.

overnachten

Het Palm Court Hotel is een eenvoudig tweesterrenhotel in Burlington Place.

Het hostel van Eastbourne.

Eastbourne heeft een hostel, het YHA Eastbourne. Het hostel ligt aan de rand van Eastbourne, niet ver van de weg naar de krijtrotsen van Beachy Head.

Een overnachting op een slaapzaal kost er ongeveer 25 euro per persoon per nacht, een tweepersoonskamer kost er minder dan 50 euro per nacht. In het hostel overnachten niet alleen jongeren maar ook ouderen en gezinnen.

overnachten

De B&B's en pensions van Eastbourne.

Ter hoogte van de Royal Parade zijn veel B&B's en pensions (Guest Houses). De Royal Parade ligt in het verlengde van de boulevard aan zee. De restaurants van Eastbourne en de pier zijn vanaf Royal Parade in ongeveer 5 minuten lopend te bereiken. Langs de Royal Parade is tussen de weg en het strand veel groen.

U loopt vanuit een B&B aan de Royal Parade naar het strand door de weg over te steken. Veel B&B's en pensions hebben hier kamers met uitzicht op zee.

De B&B's en pensions van Eastbourne.