Weekendplanner Kaartjes

Southwark tussen de Tower Bridge en de Millennium Bridge.

Tussen de Tower Bridge en de Millennium Bridge loopt een populaire wandelroute langs de Theems met een fantastisch uitzicht op de skyline van de City.

Onderweg passeert u bezienswaardigheden als de London Bridge, The Southwark Cathedral, Borough Market, het historische zeilschip The Golden Hinde, de ruïne van Winchester Palace en heel veel pubs.

De hotels in Southwark met een 8+ review

De Borough Market.

Borough Market

De Borough Market ligt onder en naast de spoorbrug van London Bridge Station.

De bezienswaardigheden rond London Bridge Station.

Als u vanuit London Bridge Station de uitgang Tooley Street neemt slaat u linksaf in de richting van de London Bridge en de kathedraal.

Direct aan de andere kant van de London Bridge ziet u bezienswaardigheden als de Borough Market, the Southwark Cathedral en veel straten die u misschien herkent uit films.

Als u vanuit London Bridge Station rechtsaf slaat en richting Tower Bridge loopt komt u langs More London en de 19de-eeuwse pakhuizen van Shad Thames. Loop eens langs de Theems.

City

Southwark en de City

City

Overnachten in de wijk Southwark.

Southwark is een goede plek om te overnachten als u in Londen bent. Attracties als de Tower en de Tower Bridge liggen vlakbij en de City is gemakkelijk bereikbaar via de Millennium Bridge.

Het gedeelte van Southwark tussen de Millennium Bridge en de London Bridge komt voor in veel films. Hier zijn veel goede en niet te dure hotels en appartementen te vinden.

Vanuit Southwark zijn de theaters van West End, de bezienswaardigheden van Westminster en de winkelstraten rond Piccadilly Circus snel en gemakkelijk met de metro te bereiken.

De hotels en appartementen in Southwark.

Borough Market en de kathedraal.

Naast London Bridge Station staat de Southwark Cathedral. De kathedraal staat naast de dagelijkse markt Borough Market. Op de markt en in de restaurants rond de markt kunt u lekker hapjes kopen. In de tuin van de kathedraal zitten op zonnige dagen dan ook veel mensen in het gras te eten.

In de pubs en eethuisjes rond de markt kunt u lekker eten en drinken. Het is er druk maar vaak erg gezellig. De pies en ale in de pub The Mudlark zijn erg lekker.

Naast de kathedraal is ook een fietsverhuurder.

Paleis van de bisschop van Winchester

De ruïne van het paleis van de bisschop van Winchester.
Adres: Clink Street, Southwark.

De London Bridge Experience en de Clink Prinson Museum.

In de viaduct onder de London Bridge tegenover het metrostation is een ingang van de London Bridge Experience, een horror museum onder de London Bridge. De viaduct is dan ook griezelig verlicht en soms ziet u buiten een beul aan het werk.

Als u over de Borough Market richting Theems loopt komt u bij het Clink Prison Museum. In de middeleeuwen had de bisschop van Winchester hier een gevangenis naast zijn paleis.

Southwark

Een replica van The Golden Hinde van Sir Francis Drake.

Op de kade van de Theems.

In een klein haventje aan Clink Street ligt een replica van het oorlogsschip The Golden Hinde. Met dit schip zeilde Sir Francis Drake tussen 1577 en 1580 de wereld over. U kunt het schip bezichtigen.

De kaartjes koopt u op het schip.

Naast The Golden Hinde ligt het restaurant The Old Thameside Inn. Aan de Theems heeft The Old Thameside Inn terrasjes die zelfs op een zonnige dag in de winter open zijn.

In de avond na zonsondergang is het terras bij restaurant The Old Thameside Inn één van de meest romantische plaatsen aan de Theems om te dineren.

De pubs en terrasjes aan de Theems in de nacht.

Winchester Palace en The Clink.

Als u verder loopt in Clink Street komt u langs de overblijfselen van Winchester Palace uit de 12de eeuw. Van het paleis is nog een muur over. Het raam in de muur is een bezienswaardigheid. Verder ziet u de plaats van drie deuren in de muur.

Bij het paleis van de bisschop hoorde ook de beruchte gevangenis, The Clink. Op de plaats van deze gevangenis staat nu een kantoor maar in de kelder is het griezelmuseum The Clinck.

Southwark

De Millennium Bridge loopt van het museum Tate Modern naar de St.Paul's in de City of London.

De eeuwenoude pub The Anchor.

Als u verder loopt komt u bij de spoorbrug over de Theems. In de viaducten van de brug zijn tegenwoordig restaurants als Nando gevestigd. Tegenover de brug ligt de eeuwenoude pub The Anchor.

Als u langs de Theems loopt passeert u veel terrasjes. Het uitzicht over de Theems en de City of London is prachtig. U herkent veel bekende bezienswaardigheden in The City of London.

De historische pub The Anchor.

De omgeving tussen Southwark en de Tower Bridge.

Rondvaarten Theems

Bij de Tower Bridge liggen rondvaartboten.

Hay's Galleria

Het winkelcentrum Hay's Galleria ligt tegenover London Bridge Station.

Shad Thames

De 19de eeuw in Shad Thames

Het Shakespeare Theater The Globe.

Ongeveer vijf minuten lopen van The Anchor komt u bij theater The Globe. Theater The Globe, het theater van Shakespeare, is een bezoek waard. Er worden nog steeds stukken van Shakespeare opgevoerd.

Het museum Tate Modern.

Honderd meter van The Globe staat het populaire museum Tate Modern. Tate Modern is gratis toegankelijk. U ziet hier voornamelijk moderne kunst. Vanaf het balkon van Tate Modern heeft u een prachtig uitzicht op de Millennium Bridge, de Theems en de City of London.

Via de Millennium Bridge naar de St Paul's.

Via de voetgangersbrug, de Millennium Bridge, kunt u de Theems oversteken. U loopt over de brug van Tate Modern naar de St.Paul's op de andere oever.

De Pub The Mudlark.

Pub Southwark

De Pub The Mudlark op The Montague Close 4.