Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Londen als het regent.

In Londen is een regenbui niet erg. Het past bij de stad. Bij de eerste druppels verschijnen paraplu's en regenjassen.

Ook als het regent is er in Londen veel te doen en te zien zonder nat te worden. En in de ondergrondse regent het zeker niet dus vervoer is geen probleem.

Winkelen in de regen.

Regent Street

Regen in de luxe winkelstraat Regent Street.

Londen op een regenachtige dag.

In Londen regent het minder dan in veel andere delen van Engeland. Eigenlijk regent het in Londen per jaar minder dan in een stad als Rome. En anders dan Rome is Londen ingericht op regen. Maar u heeft in Londen het hele jaar door een grote kans dat u te maken krijgt met een regenbui.

U kunt proberen een regenbui ontlopen door met de metro naar een ander deel van de stad te gaan maar u kunt ook genieten van Londen bij regen. Dit is bijvoorbeeld het moment om in Londen te gaan fotograferen.

Er zijn in Londen meer attracties dan in andere Europese steden waar u zich bij regen droog kunt vermaken.

Naar een musical in Londen.

Theater Londen

Op een regenachtige avond kunt u naar een theater in Londen.

1. Geniet van een regenachtige dag in More London.

U kunt van de regen proberen te genieten. Londen ziet er anders uit als de straten nat zijn en er donkere wolken boven de stad hangen.

Ga bijvoorbeeld eens naar het wandelpad Queens Walk langs de Theems. U loopt van de Tower Bridge in de wijk More London langs de Tower of London. U heeft hier een wijds uitzicht over de Theems op de City of London.

Tussen de pakhuizen van Shad Thames en St Katharine Docks naast de Tower Bridge waant u zich bij regen en mist in de tijd van Dickens en Sherlock Holmes.

Als het echt hard gaat regenen kunt u naar de fraaie winkelgalerij Hay's Galeria, vlakbij Hotel Hilton Tower Bridge en metrostation London Bridge.

veerboten

2. Shoppen als het regent

Als het gaat regenen kunt u met de ondergrondse naar de metrostations Bond Street en Oxford Circus. Hier vindt u grote warenhuizen als Selfridges en John Lewis in Oxford Street en de Flagship Stores van de grote merkenwinkels in Regent Street.

Ook als u niet zoveel van winkelen houdt zijn de historische warenhuizen Harrods, Liberty´s (bij metrostation Oxford Circus) en het nog oudere Fortnum & Mason toch een bezoek waard.

More London en Southwark

Queens Walk

Langs de Theems kun je over het wandelpad Queens Walk naar London Bridge en Shad Thames lopen.

Droog winkelen als het regent.

Bij de winkelstraat Piccadilly zijn overigens een aantal winkelgalerijen uit de 19de en begin twintigste eeuw met veelal traditionele Engelse winkels.

In de twee gigantische winkelcentra in Londen van Westfield kunt u warm en droog in honderden winkels gaan shoppen en zelfs droog op een terrasje zitten.

Camden Market

Op de Camden Market is o.a. de overdekte Stables Market.

3. De bioscopen op Leicester Square, de theaters op West End en de O2 Arena

Op Leicester Square staan de grote bioscopen van Londen waar veel van de films in Europa in première gaan. Vlakbij Leicester Square vind je de theaters van West End.

Op Leicester Square kunt u last minute kaartjes voor een musical kopen bij het TKTS kantoor op het plein.

Tip: Als u ´s avonds droog wilt uitgaan kunt u naar de O2 Arena gaan in North Greenwich. Aan de Entertainment Avenue in de O2 Arena vindt u clubs, bars, restaurants en een bioscoop met het grootste scherm van Londen. In de O2 Arena zijn regelmatig concerten en optredens.

Uitgaan in Londen.

4. De gratis musea van Londen.

In Londen zijn meer dan 240 musea waarvan de meeste gratis toegankelijk zijn. In Londen bezoekt u dus de beste musea ter wereld voor niets.

Waar u ook bent in het centrum van Londen als het gaat regenen, er is altijd wel een museum in de buurt waar u kunt schuilen.

De gratis musea van Londen.