Weekendplanner Kaartjes

De mooiste zeeaquariums.

In veel hoofdsteden en in veel badplaatsen kunt u een zeeaquarium bezoeken. Ook veel dierentuinen hebben een groot aquarium. Vooral de zeeaquariums met een onderwatertunnelbuis zijn erg mooi. De vissen zwemmen dan om u heen.

Tip: Als u op vakantie aan zee bent kunt u op een regenachtige dag naar een zeeaquarium in een van de badplaatsen. Hier ziet u dan het lokale zeeleven.

Een grote internationale keten van prachtige zeeaquariums is Sea Life.

ticketsKaartjes voor aquariums in Europa.

Één van de aquaria in Berlijn.

Aquarium Berlijn

Het mangrovebos

Burgers' Ocean in Burgers' Zoo in Arnhem.

In de dierentuin Burgers' Zoo is een van de mooiste zeeaquariums in Nederland. Er is o.a. een reusachtig koraalrif met kleurrijke vissen. Dit levende koraalrif is het grootste in Europa.

In Burgers' Ocean loopt u vanaf het strand de zee in. Door de glazenwanden ziet u boven en naast u barracuda's, pijlstaartroggen en haaien zwemmen. Veel koralen en vissen worden in Burgers' Zoo gekweekt.

Alle attracties van Burgers' Zoo.

Dierentuinen met de mooiste aquariums.

  1. Burgers' Zoo in Arnhem
  2. Artis in Amsterdam
  3. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

De dierentuinen van Noord- en Zuid-Holland.

SEA LIFE Scheveningen.

SEA LIFE Scheveningen ziet u het onderwaterleven van de Nederlandse rivieren, de Noordzee en de oceaan. Er zijn 15 themazones met zeepaardjes, roggen, haaien en tropische vissen. Bij kinderen zijn de otters en de pinguïns populair.
Uiteraard is er een onderwatertunnel.

Adres: Sea Life Scheveningen, Strandweg 13, Scheveningen, (ZH).

De attracties van Scheveningen.

Grote aquariums in Nederlandse badplaatsen.

In een aantal Nederlandse badplaatsen zijn een aantal mooie aquaria waar u het zeeleven in de Noordzee kunt zien. De meeste aquaria zijn het hele jaar geopend.

haai

Sea Life Oberhausen.

Net over de grens in Duitsland ligt Sea Life Oberhausen. Hier is de  grootste haaien kwekerij van Duitsland. U kunt er met een boot met een glazen bodem varen. U ziet hier In de onderwaterkoepel ziet u zeedieren om u heen zwemmen.

Het SEA LIFE Aquarium in Oberhausen.

 

Ramenlappen in Burgers Zoo.

Burgers Zoo

Het Sea Life aquarium van Parijs.

In het aquarium van Parijs zijn meer dan 2250 zeedieren waaronder  pinguïns, haaien, zeepaardjes en schildpadden.

Het Sea Life aquarium van Parijs is in een groot winkelcentrum in Serris bij Val d'Europe, niet zover van Disneyland Parijs

Het Sea Life aquarium van Londen.

In het centrum van Londen is het grote aquarium Sea Life London. Hier zijn 14 themazones verdeeld over drie verdiepingen. In de tropische oceaan zwemmen kleurrijke vissen, schildpadden, zeepaardjes, inktvissen en haaien. Er is ook een Ice Adventure met pinguïns. In het Amazonewoud ziet u krokodillen, piranha's en heel veel bijzondere insecten.

Adres: Westminster Bridge Road, South Bank.

Het zee aquarium van Genua.

Het beroemde Aquarium van Genua is de grootste zeedierentuin van Genua. Hier zijn 70 aquaria en zwembaden met zeedieren. Naast de kleurrijke koraalvissen ziet u hier ook zeekoeien, haaien, dolfijnen, pinguïns en kwallen.

Het zeeaquarium ligt in de oude haven van Genua.

Het reusachtige aquarium in Genua.

Burgers Zoo

Het Sea Life aquarium van Berlijn.

Bij Sea Life Berlin ziet u meer dan 5000 zeedieren in 37 bassins en er is een glazen tunnel onder water. In de attractie Aquadom kunt u met een lift afdalen in een diep bassin.

De onderwaterwereld loopt van de rivier de Spree tot aan de diepte van de oceaan. U kunt hier o.a. haaien, roggen en octopussen zien. De poetsgarnalen mag u voelen.

Sea Life Berlin ligt in de Spandauer Strasse, in het centrum van Berlijn.