Weekendplanner Kaartjes

De attracties naast de Westminster Bridge.

Nergens in Londen liggen zoveel attracties zo dichtbij elkaar als hier in de schaduw van de Big Ben. Ieder jaar bezoeken miljoenen toeristen de vele attracties die hier bij de Theems liggen.

Zo liggen hier de London Eye, de London Dungeon, het Sealife London Aquarium en Shrek's Adventure! London.

tickets Kaartjes en voordelige combi-tickets.
(met prijs).

De attracties van Londen.

Waddeneilanden

De London Eye ligt bij de Westminster Bridge op de South Bank van de Theems. Achter de London Eye liggen veel meer attracties.

De attracties bij de Westminster Bridge.

De meeste attracties op de South Bank van de Theems bij de Westminster Bridge zijn gevestigd in een reusachtig gebouw, de County Hall. Hier is de kaartverkoop van de London Eye en zijn attracties als de London Dungeon, Sealife London Aquarium en Shrek's Adventure! gevestigd.

Ook zijn er twee hotels in de County Hall gevestigd, het London Marriott Hotel County Hall en het budgethotel Premier Inn London County Hall. Eigenlijk ligt het gebouw ideaal voor een hotel. Aan de overzijde van de Theems ziet u de Big Ben en de parlementsgebouwen. Meer Brits kan het uitzicht niet worden.

Metro stations: Waterloo en Westminster

1. De London Dungeon

In de attractie London Dungeon wordt het bloederige gedeelte van de geschiedenis van Londen met veel humor getoond. Acteurs spelen in op de reacties van het publiek en u moet niet bang in het donker zijn. De hele belevenis duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Er staan altijd lange rijen dus ga vroeg in de ochtend als u niet gereserveerd heeft.

tickets Kaartjes en voorrangskaartjes
(Fast Track).

London Dungeon

2. De London Eye

De London Eye is één van de meest bezochte attracties van Londen. Het grote reuzenrad draait in een half uur rond. Vanuit de cabine heeft u een prachtig uitzicht op de stad. Beneden ziet u de Theems, de Big Ben en de parlementsgebouwen.

Tip: Neem wel een voorrangskaartje (Fast Track genoemd) anders heeft u kans dat u bij de London Eye meer dan een uur moet wachten.

Parijs shows

De ingang van de London Dungeon is in de County Hall tegenover de London Eye. er staat altijd een lange rij.

3. Shrek's Adventure! London.

Shrek's Adventure! London is een nieuwe attractie in de County Hall. Na binnenkomst vliegt u in een bus over Londen (een 4D attractie) maar heksen dwingen de bus te landen. Wat volgt is een avontuur door verschillende ruimtes met acteurs.

De show duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Fast Track kaartjes

Bij de London Eye staan vaak lange rijen. Neem een voorrangskaartje (Fast Track).

4. De London Eye Pier en boottochten.

Aan de voet van de London Eye ligt de London Eye Pier. Hier is de opstapplaats van de rivierbussen van Thames Clipper en de rondvaartboten van City Cruises.

Ook vertrekken er speedboten, de zogenaamde RIB's, voor een spannende boottocht over de Theems naar Docklands en terug.

De boottochten op de Theems.

5. Sealife London Aquarium.

Het Sealife London Aquarium is een groot aquarium met grote bassins en een onderwatertunnel. Ieder jaar bezoeken meer dan 1 miljoen toeristen deze attractie.

Sealife Aquarium

Het Sealife Aquarium van Londen is één van de grootste van Groot-Brittannië.

London Eye

Bij de ingang van de London Eye kunnen lange rijen staan.

Shrek's Adventure.

De ingang van Shrek's Adventure.

Westminster

Op de oever van de South Bank heeft u wel het mooiste uitzicht op Westminster. En dat is helemaal gratis.

Kaartjes kopen voor de attracties

Bij de attracties staan lange rijen voor de kassa's. Zelfs voor de Fast Track kassa's, waarmee u sneller toegang kunt krijgen, staan lange rijen. Doe u zelf een plezier en koop van te voren kaartjes.

Tip: Als u meerdere attracties wilt bezoeken kunt u het beste een 4 – in-1 kaart kopen van Merlin London Attractions. Binnen een maand kunt u dan London Eye, Madame Tussauds, het Sea Life Aquarium en het Shrek's Adventure! London bezoeken. Dergelijke combi-tickets zijn veel goedkoper dan losse kaartjes en u spaart tijd omdat u niet bij iedere attractie voor de kassa in de rij hoeft te staan.

De kassa's van de London Eye.

Tickets voor London Eye

De rij voor de kassa's van London Eye.

6. Nog meer attracties bij de London Eye

Met het openbaar vervoer naar deze attracties

De dichtsbijzijnde metrostations zijn Waterloo Station en Westminster Station.

Natuurlijk is er een halte van de Hop-on Hop-off bussen bij de London Eye. U kunt ook met de boot naar de London Eye Pier varen.