Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Londen: De London Zoo.

De London Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld maar ook een moderne dierentuin met veel bezoekers. De London Zoo is populair bij zowel toeristen als bij inwoners van Londen en er kunnen dan ook hele lange rijen voor de kassa's staan.

De dierentuin ligt in Regent's Park. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Camden Town en Baker Street.

De druk bezochte dierentuin.

kassa Zoo

In het weekend en tijdens de schoolvakanties staat er bij er London Zoo een lange rij.

De London Zoo in Londen.

De London Zoo is een dierentuin die meer dan 170 jaar oud is en nog steeds geëxploiteerd wordt door de oorspronkelijke oprichters, de Zoological Society of London (ZLS). Veel gebouwen in de London Zoo staan dan ook op de monumentenlijst.

Tegenwoordig is de London Zoo een moderne dierentuin waar dieren zo natuurlijk mogelijk leven en waar gepoogd wordt om bij het publiek belangstelling op te wekken voor natuurbescherming en wildbescherming.

Koop uw kaartje vooraf online. Vaak is dat goedkoper en het scheelt een lange wachtrij.

Het aquarium van de London Zoo.

aquarium Londen

Openingstijden en metrostations.

Openingstijden: De dierentuin is iedere dag geopend vanaf 10:00 uur. Alleen op eerste kerstdag is de dierentuin gesloten. Adres: Regent's Park, Londen.

Metrostations: Baker Street, Regent's Park en Camden Town. U moet vanaf het metrostation nog wel een stukje lopen door Regent's Park voordat u bij de ingang van de dierentuin bent.

Overnachten in de buurt van de London Zoo:
de hotels in Camden Town, Marylebone en Paddington liggen dichtbij Regent's Park en de London Zoo.

kaartjes OV Londen
London Zoo

Het Aquarium uit 1921.

De kaartjes voor de London Zoo.

Om lang wachten voor de kassa van London Zoo te voorkomen kunt u het beste online een kaartje kopen. Dat kan op de site van de dierentuin (ZLS).

Er is een speciale ingang voor internetkaartjes zodat u niet in het weekend in een lange rij hoeft te staan. Met uw geprinte ticket gaat u naar de ingang met het bord Internet Tickets.

Als u bij de kassa kaartjes koopt wordt er standaard een donatie ingehouden van 10%. Als u dat niet wilt moet u dat aangeven.

tickets Koop alvast uw kaartjes online

Vrije vogels in de London Zoo.

vogels

De attracties van de dierentuin.

In de London Zoo wordt geprobeerd de bezoeker een zo realistisch mogelijke ervaring te bieden tussen de dieren. In veel overdekte ruimtes kunnen dieren als vogels en vlinders vrij rondvliegen.

In delen van de dierentuin, zoals in de African Bird Safari, in de Meet The Monkeys en in Clore Rainforest Lookout loopt u tussen de dieren in de jungle.

Andere nieuwe delen van het park zijn:
Into Africa, Butterfly Paradise, Gorilla Kingdom, Pinguin Beach en het tropische regenwoud Blackburn Pavilion.

Uiteraard is er ook een kinderboerderij waar kinderen geiten, schapen en cavia's kunnen voederen en aaien.

Regent's Park.

Regent Park

Met kinderen naar de dierentuin.

Speciaal voor kinderen is er het nieuwe Animal Adventure. Hier kunnen de kinderen klimmen en klauteren en al spelend leren over dieren.

Zo is er Treetop Village waar dieren in de kruinen van bomen leven.

Kinderen kunnen klimmen en slingeren en vanuit uitkijkposten naar beneden kijken. Ook kunnen kinderen in tunnels het leven onder de grond ontdekken.

Regent's Park.

De London Zoo ligt bij Regent's Park. Op een zonnige dag kunt u in het park zonnebaden, waterfietsen of roeien op de vijver. Er zijn in de zomer vaak concerten.