Weekendplanner Kaartjes

De Hop On Hop Off bussen en boten in Londen.

De Hop On Hop Off bussen en boten bieden een unieke manier om in een weekend de attracties van Londen te leren kennen. Overal langs de Theems zijn aanlegsteigers waar u kunt instappen en uitstappen.

Het is mogelijk om een combinatieticket voor de bus en de boot te kopen.

De Hop On Hop Off bussen.

In Londen rijden speciale dubbeldekkers voor toeristen tussen meer dan 90 haltes. De bussen stoppen bij de meeste toeristische attracties in Londen. Het zijn open dubbeldekkers en als het droog weer is moet u zeker boven zitten. Hier heeft u het beste uitzicht.

De Hop On Hop Off bussen stoppen op vaste haltes. U kunt bij iedere halte uitstappen en rondkijken. Als u genoeg gezien heeft kunt u weer in een volgende bus stappen en weer uitstappen wanneer u maar wilt. Er zijn dagkaarten en kaarten die meerdere dagen geldig zijn.

Kaartjes kopen voor de Hop On Hop Off tour.

U kunt als u wilt kaartjes in de bus kopen. Bij sommige haltes kan iemand staan die aan voorbijgangers vraagt of ze kaartjes willen kopen. Als u zeker wilt zijn dat u de juiste bus of de juiste tour boekt kunt u uw kaartje beter online kopen.

Er zijn bussen met verschillende routes maar u kunt met hetzelfde kaartje tussen de routes wisselen. Als u naar een toeristische attractie in Westminster gaat zult u zeker een halte van de Hop On Hop Off bussen tegenkomen.

Een dagkaart voor de Hop On Hop Off bussen

Hop On Hop Off boten op de Theems.

Naast de Hop On Hop Off bussen zijn er in Londen ook Hop On Hop Off boten. Deze boten varen over de Theems. Ook hier kunt u zoveel instappen en uitstappen als u wilt.

Vanuit de boten heeft u een prachtig uitzicht op Londen vanaf de rivier.

U stapt uit bij een attractie en als u alles gezien heeft stapt u weer op een volgende boot om naar een andere attractie in Londen te varen.

De rondvaartboten en hop-on hop-off boten

Er zijn de laatste jaren veel pieren in de Theems gebouwd waar u kunt instappen en uitstappen. Deze pieren zijn allemaal in de buurt van toeristische attracties.

Zo zijn er pieren in Westminster (bij London Eye), bij Tate Modern, bij de Tower en Tower Bridge, Greenwich, en Canary Wharf.

Boottochten op de Theems.

Hop-on Hop-off met het openbaar vervoer.

Door Londen reden tot aan het begin van de pandemie nog klassieke bussen van het openbaar vervoer in Londen twee routes vanuit Trafalgar Square naar Tower Hill.

De buslijn 15H, de Heritage lijn, was bij toeristen populair. Helaas zijn deze klassieke dubbeldekkers nu niet meer in gebruik.

De bezienswaardigheden in de City of London.

Met het openbaar vervoer van Londen reizen.

Big Bus Tours

Big Bus London

London Duck Tours

Met deze voertuigen uit WOII kunt u door Londen rijden en varen.

Bussen bij London Bridge

In Tooley Street bij de London Bridge is een halte voor de bussen.

Hop on Hop off

Deze Hop-on Hop-off bussen hebben een route langs de attracties van Londen.