Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Londen.

Londen is een stad waar iedereen iets naar zijn gading kan vinden. Zoveel winkels als er smaken zijn.

Bekende grote winkelstraten in Londen zijn o.a. Oxford Street, Regent Street en Piccadilli Circus. Warenhuizen als Harrods en Selfridges zijn internationaal befaamd.

Het centrum van Londen.

metro

De winkelstraten

Vanaf metrostation Piccadilly Circus en metrostation Oxford Circus zijn deze winkelstraten lopend te bereiken.

kaartjes OV Londen

In het gigantische winkelcentrum Westfield London zijn meer dan 300 winkels en restaurants..

De openingstijden van winkels in Londen.

De winkels in Londen zijn van maandag tot en met zaterdag open vanaf 9 uur of 10 uur. De winkels sluiten om 18.00 uur of 19.00 uur.

Grote warenhuizen als Selfridges in Oxford Street en Harrods aan Brompton Road zijn open van 10.00 uur tot 21.00 uur.

De koopavond in Londen is donderdagavond. De meeste winkels zijn dan open t/m 20.00 uur. Op zondag zijn de winkels in het centrum van Londen open vanaf ongeveer 12.00 uur.

De grote winkelcentra als die van Westfield zijn geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Op zondag zijn de openingstijden van 12.00 uur tot 18.00 uur.

De warenhuizen in Londen.

In Oxford Street staan de grote warenhuizen zoals Selfridges, John Lewis en D.H. Evans. Ook in Regent Street, verbonden met Oxford Street, bevinden zich enkele grote warenhuizen. Zo is er in Regent Street het warenhuis Liberty en het warenhuis voor kinderen, Hamleys.

Aan Piccadilly, verbonden met Regent Street, vindt u het voorname warenhuis Fortnum & Mason.

Uiteraard mag een bezoek aan het legendarische warenhuis Harrods in Knightsbridge niet ontbreken als u in Londen bent. Het warenhuis Harrods beslaat een heel stadsblok en u kunt er (bijna) alles kopen.

Carnaby Street.

Carnaby Street

In de hippe winkelstraat Carnaby Street, een zijstraat van Regent Street, zijn veel kleinere boetieks.

De modewinkels in Londen.

Bent u op zoek naar de grote merken en nieuwe trends op het gebied van mode, dan moet u in Knightsbridge zijn. Hier vindt u ook Harrods. In Oxford Street en Regent Street vindt u de grote en kleinere modemerken.

Tip: In het grote winkelcentrum Westfield London zijn meer dan 300 winkels waaronder Flagship Stores van de grote merken. Ook zijn er 70 restaurants.

London Designer Outlet in Wembley.

De London Designer Outlet ligt tegenover het Wembley Stadium.
Metrostation Wembley Park.

De Burlington Arcade .

brasserie

Ook op een regenachtige dag in Londen kunt u droog winkelen.

Nostalgisch winkelen in Londen.

In de amusementswijk Covent Garden vindt u allerlei nostalgisch aandoende specialiteiten winkeltjes. King Street is een leuke winkelstraat maar loop eens iets door naar de zeven straatjes van Seven Dials. In Monmouth Street en Earlham Street zijn veel leuke kleine winkeltjes.

En ga in Seven Dials zeker eens kijken in Neal's Yard. Op deze kleurrijke binnenplaats zijn New Age winkeltjes en "Health Food Cafés".

Zoekt u meer ongewone spulletjes, dan moet u naar de retro shops en trendy winkels in Notting Hill en Portobello Road gaan.

Vergeet ook de Camden Stables Market bij metro station Camden Town niet.

Piccadilly en Piccadilly Circus.

Via het metrostation van Piccadilly Circus kunt u gemakkelijk de winkelstraten Regent Street en Piccadilly bereiken. Ook Leicester Square, West End en China Town liggen vlakbij.

Als het regent kun u droog in de 19de-eeuwse winkelgalerijen, de arcades, shoppen. U vindt deze historische winkelgalerijen tussen de winkelstraten Piccadilly en Regent Street.

Rond de Burlington Arcade zijn een aantal andere winkelgalerijen zodat u van galerij naar galerij kunt lopen.

Regent Street.

Regent Street Sales

Winkelen in Regent Street

Uitverkoop in Londen.

Traditioneel begint op tweede kerstdag, in Engeland Boxing Day geheten, de uitverkoop. Het is dan heel druk in de bekende warenhuizen op Oxford Street en Regent Street.

Ook in juni en juli is er in Londen een grote uitverkoop.

De uitverkoop in Londen.

Shoppen in Londen na Brexit.

Nu het Verenigd Koninkrijk niet meer deel uitmaakt van de Europese Unie moet u bij de douane invoerrechten betalen voor aankopen van meer dan € 430. U mag ook niet meer dan 1 liter sterke drank meenemen.

Foto's van de winkelstraten van Londen


De markten en antiekmarkten in Londen.

In het weekend vindt u in het centrum van Londen een groot aantal antiek- en rommelmarkten. Sommige markten zoals die van Covent Garden worden vooral door toeristen bezocht maar de meeste markten hebben een gemengd publiek.

De markt van Camden trekt zelfs zoveel bezoekers dat deze markt de op vier na populairste attractie van Londen is. Andere bekende markten zijn die van Portobello Market, Grays Antiques, de Spitalfields Market en Petticoat Lane.

Als u een markt voor groente, fruit en vis zoekt kunt u naar de beroemde Borough Market bij London Bridge en de kathedraal van Southwark. Hier kunt u heerlijk en goedkoop eten op de markt in een eethuisje bij de markt. De tuin van de kathedraal is bij een markt vol met etende mensen.