Weekendplanner Kaartjes

Het centrum van Londen: Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus is bij toeristen populair door de herkenbare neonreclame en omdat het zo centraal ligt bij de theaters en restaurants van West End en de winkels van Regent Street en Piccadilly.

Er zijn verschillende hotels in de buurt van Piccadilly Circus, o.a. aan Shaftesbury Avenue, Leicester Square en Piccadilly.

Piccadilly Circus in de avond.

Regent Street

Piccadilly Circus en Regent Street.

Piccadilly Circus.

Het bekende plein Piccadilly Circus ligt centraal in Londen. Het ligt precies in het middelpunt van drie populaire wijken in Londen.

Ten noorden van Piccadilly Circus ligt Mayfair met winkelstraten als Oxford Street, het luxe Regent Street en het chique Piccadilly.

In het noord oosten van Piccadilly Circus ligt het populaire uitgaansgebied West End en Soho

Ten zuiden van Piccadilly Circus liggen de bijzondere winkels en clubs van St. James.

Overnachten rond Piccadilly Circus.

Overnachten

De hotels rond Piccadilly Circus.

Een hotel of appartement bij Piccadilly Circus heeft grote voordelen als u een weekend in Londen bent en van uitgaan en shoppen houdt. U bent een paar minuten wandelen van de restaurants en de musicals in West End verwijderd.

Aan de andere zijde van Piccadilly Circus liggen de winkelstraten Piccadilly en Regent Street zodat u gemakkelijk kunt shoppen in de vele luxueuze winkels hier.

En dan zijn er natuurlijk nog de vele attracties die in de buurt van Piccadilly Circus liggen zoals de bioscopen van Leicester Square en de National Gallery aan Trafalgar Square.

De hotels en appartementen rond Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus omgeving Piccadilly Circus
centrum Londen

Geschiedenis van Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus is in 1819 ontworpen. Daarvoor was het plein een kruispunt. Oorspronkelijk was het plein groter maar in 1888 zijn gebouwen gesloopt om ruimte te maken voor Shaftesbury Avenue richting Leicester Square.

Voor de meeste gebouwen in Londen gelden beperkingen voor het gebruik van reclame ruimte. Bij een deel van de gebouwen aan Piccadilly Circus is dat in 1888 "vergeten".

De gelukkige eigenaren gaven toestemming aan bedrijven om elektronische reclame zuilen te plaatsen. Nu zijn de reclames de attractie van Piccadilly Circus.

Het theater Criterion.

brasserie

Het Victoriaanse theater Criterion.

Uitgaan rond Piccadilly Circus.

In de avond is het op Piccadilly nog drukker als de shows op West End beginnen.

De bioscopen en restaurants van Leicester Square, de cafés van Soho en Chinatown liggen maar een paar minuten lopen van Piccadilly Circus

Bij een uitgang van metrostation Piccadilly Circus ligt het Victoriaanse theater Criterion Theatre (uit 1873). Als u naar een theaterzaal uit de 19de eeuw wilt moet u hier naartoe.

Metrostation: Piccadilly Circus.