Weekendplanner Kaartjes

De pub The Anchor en hotel Premier Inn London Southwark.

Vlakbij station London Bridge ligt de historische pub The Anchor. In de pub zijn eeuwenoude kamers en er is een sfeervol restaurant. Vanaf het dakterras of op het terras aan de Theems heeft u een mooi uitzicht op de City en de St. Paul's.

U kunt overnachten in het hotel aan de achterzijde van The Anchor. Het hotel beschikt o.a. over familiekamers.

The Anchor.

Pub aan de Theems

Foto's van de omgeving.

De geschiedenis van The Anchor en het hotel aan de Theems.

Op de South Bank van de Theems ligt de historische pub The Anchor met aan de achterzijde hotel Premier Inn London Southwark. Ooit was The Anchor een kroeg voor zeelieden en messentrekkers maar tegenwoordig zijn hier vooral veel toeristen.

De huidige pub werd in 1776 gebouwd nadat het eerder bij de grote brand van Londen verwoest was. Er is een beschrijving van de grote brand bewaard gebleven van Samuel Pepys die vanuit The Anchor de brand op de andere oever zag.

Pub The Anchor

De Tea Room in The Anchor.

De pub en het hotel.

De pub en het hotel liggen in een romantisch gedeelte van Londen dat populair is bij filmmakers. Toeristen lopen vanaf de London Bridge langs de pub aan de Theems richting Tate Modern en de Millennium Bridge en genieten van de 19de-eeuwse straten en het uitzicht op de City of London op de andere oever van de Theems.

The Anchor is in de loop van de eeuwen uitgebreid met vele nieuwe ruimtes. In de pub herkent u verschillende periodes in deze met elkaar verbonden kamertjes. Het oudste gedeelte van de pub bestaat uit kleine kamertjes met open haarden, ruw gemetselde stenen en lage plafonds met balken.

Adres van The Anchor en het hotel: 34 Park Street, Bank End, Southwark, London.
Metro station: London Bridge.

Southwark

Het uitzicht vanuit de pub.

Southwark

In dit deel van de wijk Southwark zijn veel sfeervolle straatjes en monumenten.

pub Londen

De pub wordt al genoemd bij de beschrijving van de grote brand van Londen.

De pub The Anchor.

In het oudste gedeelte van de pub zijn Tea Rooms. Het is een prachtige locatie voor een Engelse Afternoon Tea.

The Anchor heeft verschillende bars, een restaurant, een terras aan de Theems en een dakterras met uitzicht op de City en St Paul's.

De pub is dan ook een mooie plek om het typische Britse Pub-Food zoals Fish & Chips uit te proberen.

De pub is iedere dag tot 23.00 uur geopend. In het weekend tot 24.00 uur.

Eén van de bars in The Anchor.

bar

Hotel Premier Inn London Southwark.

Achter de Anchor ligt een uitstekend driesterrenhotel, hotel Premier Inn London Southwark. Het is een goed hotel dat op een romantische locatie aan de Theems ligt. Het hotel beschikt over enkele familiekamers. Ontbijten doet u in het historische The Anchor.

Vanuit het hotel is het een paar minuten lopen naar metro station London Bridge, Borough Market, Het Globe Theater, Tate Modern en de Millennium Bridge over de Theems.

De attracties van Southwark.

De pub The Anchor

pub rondleidingen