Weekendplanner Kaartjes

De Docklands en Canary Wharf in Londen.

Delen van de wijk Docklands, en dan vooral in Canary Wharf, worden steeds populairder om in te overnachten. De meeste hotels zijn redelijk nieuw en bieden een goede kwaliteit en service.

In Canary Wharf zijn veel luxe hotels en appartementen te vinden door de nabijheid van London City Airport, de ExCeL en de O2 Arena.

De hotels en appartementen in Docklands.

Het viersterrenhotel Hotel Negresco.

Mariott Hotel

Het luxe vijfsterrenhotel Marriott West India Quay Hotel. De historische kranen voor het hotel zijn een verwijzing naar het verleden van Docklands.

Overnachten in Docklands en Canary Wharf.

Het luxe vijfsterrenhotel Marriott West India Quay Hotel is gevestigd in één van de hoge wolkenkrabbers in Canary Wharf. Vanuit veel kamers heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Docklands. Het hotel is gemakkelijk te bereiken via de DLR station Poplar. Via dezelfde trein reist u ook naar het London City Airport, Canary Wharf en naar de hallen van ExCeL.

Een ander uitstekend hotel is het Hilton London Docklands Riverside Hotel. Het Hilton London Docklands Riverside Hotel ligt aan de rivier de Theems. Vanuit het hotel zijn de winkels en restaurants van Canary Wharf via een brug gemakkelijk te bereiken. Het hotel ligt bij een DLR station.

De hotelaanbiedingen in Docklands, Londen.

Overnachten in Londen.

Overnachten in Londen.

Overnachten

London City Airport.

Het vliegveld London City Airport (LCY) is het enige vliegveld in Londen zelf. London City Airport ligt ongeveer 10 km van Westminster, 5 km van Canary Wharf en 3 km van het ExCel Exhibition Centre.

Er vertrekken vluchten vanaf Schiphol en Eindhoven Airport naar dit vliegveld.

Vanaf het station van de Docklands Light Railway rijdt er iedere acht tot vijftien minuten een DLR trein in ongeveer 20 minuten naar de City of London (Tower hill en Bank).

De vliegvelden van Londen.

Openbaar vervoer in Londen.

De voordelen van een hotel in Docklands

Docklands en Greenwich

kaart van Docklands

Het centrum van Londen met de boot, de metro of de auto snel te bereiken.

Met de auto naar Docklands.

Vanuit de haven van Dover kunt u gemakkelijk naar Docklands rijden. U hoeft onderweg niet langs tolwegen en Docklands valt buiten de Congestion Zone van Londen.

Met de auto kunt u via de smalle Blackwell Tunnel bij de O2 Arena in North Greenwich naar Docklands op de andere oever van de Theems rijden. In de parkeergarages van Canary Wharf kunt u gemakkelijk parkeren.

Er zijn enkele grote parkeergarages in Docklands maar parkeren is wel duur. Als u in Docklands in een hotel overnacht kunt u meestal daar goedkoper parkeren.

Reizen met het openbaar vervoer

Vanuit het centrum van Londen kunt u waarschijnlijk het gemakkelijkst met de DLR trein naar Docklands reizen. Er is een DLR station bij o.a. de metrostations Bank en Tower Hill. U kunt voor de DLR dezelfde kaartjes gebruiken als voor de metro.

U kunt Docklands ook met de fiets verkennen. Er is een uitgebreid netwerk van fietspaden in Docklands die deel uitmaken van het National Cycle Network.

Docklands ligt aan de rivier de Theems, tegenover de O2 Arena en Greenwich. U kunt vanuit het centrum van Greenwich Canary Wharf bereiken via de voetgangerstunnel.

Openbaar vervoer in Londen.