Weekendplanner Kaartjes

De attracties in Docklands en Canary Wharf, Londen.

De bekende wijken Docklands en Canary Wharf liggen in East End, Londen.

Dankzij het nabijgelegen London City Airport en de vele bezoekers van ExCeL en de O2 Arena zijn er in Canary Wharf en Docklands veel restaurants, hotels en appartementen te vinden.

Het openbaar vervoer naar Docklands.

metro

Met de metro of DLR naar Canary Wharf.

Docklands en Canary Wharf.

Docklands was ooit de drukste haven ter wereld. In de West India Quay in Dockland zijn nog veel van de 19de-eeuwse pakhuizen te zien. In een aantal van deze pakhuizen is het gratis toegankelijke Museum of London Docklands gevestigd.

In andere pakhuizen vindt u restaurants en pubs. Vanuit West India Quay loopt u in en paar minuten naar het Financial District, Canary Wharf.

In Canary Wharf vindt u enkele van de hoogste gebouwen in Groot-Brittannië. De skyline van Canary Wharf wordt steeds meer een toeristische attractie.

Docklands

De West India Quay met het Museum of London Docklands.

Londen kaart

Docklands ligt aan de Theems

1. West India Quay in Docklands.

Ooit kwam bij de werf West India Quay de ruwe suiker aan vanuit West India. In de West India Quay zijn veel van de 19de-eeuwse pakhuizen bewaard gebleven.

Een wandeling tussen de pakhuizen geeft een goede indruk van de sfeer van toen. De pakhuizen zijn inmiddels gerestaureerd en de beneden verdiepingen van sommige pakhuizen zijn in gebruik als restaurant en bar.

Hier in Docklands kunt u in de lente of in de zomer heerlijk op een terrasje zitten en genieten van het water en de 19de-eeuwse sfeer van de buurt.

2. Het Museum of London Docklands.

In West India Quay staat het Museum of London Docklands over de geschiedenis van Docklands. Scènes als Sailertown en London Sugar Slavery geven een sfeervolle indruk hoe Docklands er ooit uitzag. Het museum is gevestigd in een aantal originele 19de-eeuwse suikerpakhuizen. Er is een speciale afdeling voor kinderen: Mudlarks.

Het museum is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De toegang is gratis.

Openbaar vervoer: het museum ligt een paar minuten lopen van het DLR station West India Quay en van de Canary Wharf Pier.

3. Shoppen in Canary Wharf

Vanuit de West India Quay loopt u in een paar minuten naar Canary Wharf. Hier zijn maar liefst drie luxe overdekte winkelcentra met meer dan 200 winkels, restaurants en pubs.

Hier vindt u zowel kleine exclusieve kledingwinkels, vestigingen van de grote warenhuizen en de grote merken. DLR station: Canary Wharf.

Metro station: West India Quay.

Shoppen in Londen.

brasserie

Het Museum of London Docklands in West India Quay.

4. Het London ExCeL International Exhibition Centre.

Het ExCeL London is een complex van hallen voor exposities en evenementen bij het Royal Victoria Dock in Docklands. Enkele grote evenementen in ExCeL London zijn de London Boat Show, de British International Motor Show, World Travel Market en Grand Designs Live.

Op het evenementen terrein vindt u vijf hotels en drie DLR stations. Vanuit ExCeL London kunt u met de DLR trein gemakkelijk en snel naar het vliegveld London City Airport reizen. U reist in vijf minuten naar het vliegveld.

Overnachten in de buurt van ExCeL London.

5. Uitgaan in North Greenwich

Op de andere oever van de Theems ligt North Greenwich. Met de metro Jubilee Line, met een kabelbaan en met de auto is North Greenwich gemakkelijk en snel te bereiken.

In North Greenwich ligt de O2 Arena. Hier worden grote concerten gegeven, er zijn veel restaurants en er is een mega-bioscoop.

De O2 Arena in North Greenwich.

Winkelen in Canary Wharf.

winkelen

6. De Emirates Air Line kabelbaan.

Er loopt een kabelbaan van het ExCel Exhibition Centre in Docklands naar de O2 Arena in North Greenwich.

Vervoer tussen Greenwich naar Docklands.

tickets Koop alvast uw kaartjes online

De winkelcentra.

Cabot Place is één van de drie winkelcentra in Canary Wharf. Deze winkelcentra liggen bijna naast elkaar.

Bioscoop

Cineworld Cinema heeft een bioscoop in Canary Wharf.

Overnachten in Docklands.

In Docklands zijn veel kantoren en banken die veel zakenreizigers aantrekken. Ook het evenementencentrum ExCeL trekt veel bezoekers. Er zijn dan ook veel hotels in Docklands te vinden.

Vanuit deze hotels kunt u met de DLR-trein snel en gemakkelijk naar Westminster in het centrum van Londen reizen.

Overnachten in Docklands.

Overnachten