Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Wembley.

In wijken als Southall, Green Street en Wembley wonen veel Indiërs. Deze wijken hebben een eigen karakter en zeker een bezoek waard. In Wembley kunt u heerlijk en goedkoop Zuid-Indiaas eten.

Wembley is vanuit het centrum van Londen gemakkelijk te bereiken via de metro en de trein. Vlakbij Wembley ligt in Neasden de grootste Hindoetempel buiten India.

Wembley.

kaart van Greater London

Wembley ligt in Greater London.

Little India in Wembley.

Wembley staat bekend om het Wembley Stadium maar inmiddels maakt Wembley ook deel uit van Little India in Londen. In het nabijgelegen Southall wonen veel mensen uit Noord-India en Pakistan. In Wembley wonen veel mensen uit Gujarat. Gujarat is een staat in het westen van India.

In Wembley liggen de Indiase winkels en restaurants minder dicht bij elkaar dan in Southall en er zijn veel Zuid-Indiase restaurants te vinden.

Little India's in Londen.

Een hindoe tempel in Neasden

Neasden

Shri Swaminarayan Temple in Neasden.

De restaurants in Wembley.

In Wembley kunt u net zoals in Southall heerlijk Indiaas eten voor weinig geld. Als u uit het station komt en direct linksaf slaat vindt u op het kruispunt een aantal goede restaurants.

Het Zuid-Indiase restaurant Sarashwathy Bavans op High Road 549 is een uitstekend restaurant en verbazingwekkend goedkoop. Hier kunt u heerlijk Zuid-Indiaas, dus vegetarisch, eten. Het restaurant is vanuit het station gemakkelijk te bereiken.

Overnachten in Wembley.

Overnachten
Tower Hill

Indiase winkels
Metro: Wembley Central

Tempel

De Shri Sanatan Hindu Mandir.
Ealing Road

Wembley Arena

De Wembley Arena
Metro: Wembley Park

Hotel Novotel

Een hotel in Wembley
Metro: Wembley Park

De Indiase winkels in Wembley.

Als u bij metrostation Wembley Central direct linksaf slaat ziet u op High Road veel Indiase winkels. Op de hoek van de straat slaat u linksaf. Dit is Ealing Road, de weg naar Southall. Langs deze weg zijn veel Indiase winkels en supermarkten te vinden.

Iets verder weg van station Wembley Central vindt u rond Ealing Road 200 veel Indiase winkels bij elkaar. U kunt het beste vanaf het station een bus nemen als u hier naartoe wilt.

Metrostation: Wembley Central

winkel in Wembley

Eén van de vele Indiase groentewinkels in Wembley.

Met het openbaar vervoer naar Londen.

Vanuit het station van Wembley Central vertrekt iedere 20 minuten een trein naar het centrum van Londen. Er is ook een metroverbinding via de Bakerloo Line.

Vanuit het centrum van Londen kunt u met een goedkope dagkaart voor 3 en 4 zones naar Wembley Central reizen. U kunt uiteraard net zo voordelig uw Oyster Card gebruiken.

Als u vanuit Wembley naar Southall wilt kunt u het beste de bus nemen. U passeert dan op weg naar Southall de belangrijkste Indiase winkelstraten van Wembley.

kaartjes OV Londen

Het beroemde Wembley Stadium ligt ook in Wembley.
Metrostation Wembley Park

De Shri Swaminarayan Temple in Neasden.

Vlakbij Wembley ligt de grootste Hindoe tempel buiten India. Het is de Shri Swaminarayan Temple in Neasden. Behalve een tempel is er ook een permanente tentoonstelling over Hindoeïsme. U kunt dus in de tempel vrij rondkijken. De tempel is prachtig gebouwd en het bezichtigen meer dan waard.

Buiten de tempel is een groot parkeerterrein. Hier vindt u ook een vegetarisch restaurant, het Shayona restaurant, waar u goedkoop heerlijke authentieke curry's kunt eten.

Vanuit station Wembley Central kunt u de tempel in Neasden bereiken met bus 92. Vraag de chauffeur waar u moet uitstappen.

Metrostation Neasden is vanuit Londen te bereiken via de Jubilee Line. U moet dan vanaf het metrostation nog wel 2 km lopen naar de tempel.

Wembley Stadium

Wembley Stadium
Metro: Wembley Park

Wembley Stadium

Voetbalwedstrijden en concerten
Metro: Wembley Park

Wembley Stadium

Shoppen in de Designer Outlet
Metro: Wembley Park

restaurants

Tip: Restaurant Sarashwathy Bavans
Metro: Wembley Central