Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Salisbury.

De Engelse stad Salisbury is een prachtige historische stad niet ver van Londen in Wiltshire. De belangrijkste bezienswaardigheden van Salisbury zijn Stonehenge en de kathedraal.

De hotels, B&B's en appartementen in Salisbury.

pub Salisbury

The New Inn is een historische pub en B&B met lekker eten.

Overnachten in Salisbury.

In Salisbury zijn vooral veel driesterrenhotels, B&B's en appartementen te vinden. De hotels in de stad zijn dus niet duur.

In het centrum van Salisbury zijn een aantal mooie historische gebouwen waar tegenwoordig een hotel in gevestigd is. Zo is er het driesterrenhotel Red Lion Hotel in Milford Street. In dit gebouw is al sinds de dertiende eeuw een hotel gevestigd. Vooral de binnenplaats van dit historische hotel is erg mooi.

Ook het Milford Hall Hotel & Spa in Castle Street is een echte aanrader. Dit is een viersterrenhotel met 45 kamers.

Overnachten in Salisbury.

Overnachten

De attracties van Salisbury.

Salisbury heeft een prachtige historische binnenstad met mooi bewaard gebleven historische huizen, een riviertje dat door het centrum stroomt en natuurlijk de 13de-eeuwse kathedraal.

Het centrum van Salisbury is compact en vanaf het centrale marktplein zijn alle bezienswaardigheden en winkelstraten van Salisbury lopend te bereiken. De mooiste straat van Salisbury is High Street. Vanuit deze winkelstraat met veel historische panden en kleine winkeltjes loopt u rechtstreeks naar de kathedraal.

Winkelen kan in de straatjes van de winkelcentra Old George Mall en The Maltings bij het riviertje de Avon.

Red Lion Hotel

De binnenplaats van het Red Lion Hotel in Milford Street.

winkelstraat Salisbury

De winkelstraat High Street in Salisbury

attracties Salisbury

De gratis toegankelijke binnenplaats van de kathedraal van Salisbury.

attracties

Met deze trein van South West Trains reist u rechtstreeks naar Waterloo Station in Londen.

De vlakte Salisbury Plain.

De belangrijkste attracties van Salisbury liggen in de omgeving van de stad.

Salisbury ligt op het Salisbury Plain, een hoog gelegen vlakte dat vooral uit kalksteen met grasland bestaat. Hier in het glooiende groene landschap worden veel historische vondsten gedaan.

Op de vlakte van Salisbury liggen bezienswaardigheden als Stonehenge en de overblijfselen van de middeleeuwse stad Old Sarum.

Stonehenge

Stonehenge is één van de bezienswaardigheden van Salisbury.

Stonehenge en Old Sarum

Stonehenge en Old Sarum zijn de bekendste bezienswaardigheden van de vlakte van Salisbury maar onder het gras liggen veel resten uit de prehistorie en de Romeinse tijd.

Als u in de buurt van Stonehenge over de graspaden door het prachtige landschap van de Salisbury Plain wandelt zult u veel resten uit de prehistorie tegenkomen.

Een bezoek aan Stonehenge.

Old George Mall

Dagtrips vanuit Londen naar Salisbury.

De meeste toeristen komen voor een dagje naar Salisbury met een toerbus uit Londen. Er zijn excursies met de bus vanuit Londen naar Stonehenge en de kathedraal van Salisbury waarbij u binnen vijf uur weer terug in Londen bent. Er zijn ook busreizen waarbij de attracties van Salisbury gecombineerd worden met een bezoek aan bijvoorbeeld Windsor of Bath.

Excursies vanuit Londen met een toerbus naar Salisbury en Stonehenge. Voor een halve dag of een dagtrip.

Dagtrips vanuit Londen naar Salisbury.

Met de trein naar Salisbury.

Salisbury heeft een treinstation aan de rand van het centrum. Met de trein reist u vanuit Salisbury zonder overstappen naar Londen en Bath.

Als u met de trein van Londen naar Salisbury wilt reizen gaat u naar station Waterloo. Dit is het station op de Southbank achter de London Eye.

Van Londen Waterloo Station naar Salisbury.

brasserie

De kathedraal van Salisbury.

Met de auto naar Salisbury.

Als u met de auto naar Salisbury gaat kunt u parkeren in de Maltings Car Park, een parkeergarage bij een winkelcentrum in de historische binnenstad.

De Hop-on Hop-off bus.

De Hop-on Hop-off bus naar de kathedraal, Old Sarum en Stonehenge vertrekt ieder uur vanaf het station.