Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in de Engelse havenstad Southampton.

Southampton is een Engelse stad met een lange historie. Er zijn in het centrum veel bezienswaardigheden maar u kunt er ook goed winkelen.

Vanuit de haven van Southampton kunt u in een uur met de veerboot naar de Isle of Wight varen. Er zijn hotels bij de haven en in het centrum van Southampton.

De hotels en appartementen in Southampton.

Overnachten in Southampton.

De meeste hotels in Southampton liggen in de buurt van de haven. De haven ligt tegen het centrum van Southampton aan dus alles ligt op loopafstand. Enkele goede hotels in Southampton in de buurt van de haven zijn Eaton Court Guest House, het Ennios Boutique Hotel, Novotel Southampton en het populaire hotel De Vere Grand Harbour.

Als u op doorreis bent kunt u in een motel aan de snelweg M27 of M3 overnachten. Het Premier Inn Southampton Airport of het Hilton Southampton is een goede keuze voor een overnachting. Beide hotels liggen vlakbij het vliegveld van Southampton.

Overnachten in Southampton.

Overnachten

Overnachten in het centrum van Southampton.

In het centrum van Southampton vindt u enkele uitstekende hotels. Het Dolpin Hotel uit 1550 is het meest centraal gelegen hotel van Southampton.

Hier bent u dichtbij de populairste winkelstraten en bezienswaardigheden in de binnenstad van Southampton. Ook het luxe White Star Tavern is een goede keuze als u in Southampton wilt overnachten.

Er zijn in Southampton een aantal bijzondere hotels. Van een paar historische hotels wordt gezegd dat er spoken ronddwalen. De spookhotels zijn een toeristische attractie op zich.

Een stedentrip in Engeland

Zuid-Engeland stedentrips Engeland
Westquay Shopping Centre

Westquay Shopping Centre

centrum Southampton

Het winkelcentrum West Quay ligt in het centrum van Southampton.

boottocht

De kleine veerboot naar het plaatsje Hythe. Tijdens de overtocht vaart u langs de haven met de grote cruiseschepen.

Het historische centrum van Southampton

Het oude stadscentrum van Southampton tussen de middeleeuwse poort Bargate en de veerhaven. U ziet nog een aantal goed bewaard gebleven middeleeuwse huizen en stadspoorten.

Een wandeling over de middeleeuwse stadsmuren van het oude centrum moet u zeker doen. De toegang tot de muur is gratis.

De haven van Southampton.

  • Neem in de veerhaven een overtocht met de veerboot, Hythe Ferry, naar het plaatsje Hythe en het historische New Forest.
  • Vaar met de veerboot in 55 minuten van de veerhaven van Southampton naar het Isle of Wight.
  • Zie de grote cruise schepen vanaf de cruise terminals naar de oceaan varen vanaf Mayflower Park of Town Quay (bij de veerhaven).
centrum Southampton

In het historische centrum van Southampton vindt u deze middeleeuwse winkel.

De haven van Southampton

Vanuit de veerhaven in het centrum van Southampton vertrekken de veerboten van de Red Funnel Line naar West-Crowe op de Isle of Wight. Er vertrekken uit de haven snelle catamarans, de Red Jets, voor passagiers en grote veerboten voor passagiers en auto's.

De veerhaven is met de auto gemakkelijk te bereiken. Als u met de trein komt staat er voor het station van Southampton een gratis bus voor u klaar voor een rit naar de Red Funnel Ferry Terminals.

Iets verder weg van het centrum van Southampton liggen de vier terminals voor cruiseschepen. Als u vanaf het station naar deze cruiseterminals moet kunt u het beste een taxi nemen.

De haven van Southampton

Shoppen in Southampton.

In het centrum van Southampton is het goed winkelen. De belangrijkste winkelstraten vindt u rond de middeleeuwse stadspoort Bargate. Hier kunt u shoppen in o.a. Above Barstreet, West Bargate, High Street en East Street. In het centrum van Southampton zijn een aantal grote winkelcentra.

In het centrum van Southampton zijn de winkels ook op zondag open.

Southampton heeft veel parkeergarages en de meeste hotels beschikken over een eigen parkeerplaats. Parkeren in Southampton is dan ook geen probleem.

Bargate Southampton

De Middeleeuwse poort Bargate staat tussen het historische centrum van Southampton en de winkelstraat Above Bar Street.

Westquay Shopping Centre

Vlakbij de middeleeuwse poort Bargate in het centrum staat het grootste winkelcentrum van Southampton, West Quay. Er zijn ongeveer 130 winkels en restaurants.

In West Quay vindt u winkels van Marks & Spencer, Gaps, French Connection, Coast, Dune, Zara en River Island.

De derde verdieping wordt volledig bezet door het Food Terrace. Dit is een Food Court waar redelijk goedkoop kunt eten.

Leuke stedentrips in Engeland