Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar het strand van IJmuiden.

Het Kennemerstrand, het strand bij IJmuiden aan Zee, is het breedste strand van Nederland en het wordt ieder jaar breder.

Er is altijd wat te doen op dit strand. Zo zijn er vaak strandsurfers en er zijn diverse strandpaviljoens, restaurants en er is een eetcafé.

Het strand van Scheveningen.

strand IJmuiden

De strandopgang bij IJmuiden aan Zee.

Een paar dagen naar IJmuiden aan Zee.

IJmuiden is een havenstad in de gemeente Velsen. IJmuiden heeft vier havens waarvan de vissershaven de grootste vissershaven van Nederland is. Toeristen komen vooral naar IJmuiden voor het grote strand en voor de veerboot naar Newcastle.

IJmuiden grenst aan het mooie natuurgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Vanaf het strand van IJmuiden, het Kennemerstrand, ziet u grote schepen het Noordzeekanaal opvaren.

Overnachten in IJmuiden

Overnachten

De hotels in IJmuiden

Het beste hotel in de gemeente Velsen is Hotel Landgoed Duin en Kruidberg. Het hotel staat bij de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en heeft een erg goed restaurant. Het is een ideaal hotel voor een culinair weekend weg.

Viersterrenhotel Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach staat het dichtst bij het strand. Het hotel ligt ongeveer 100 meter van de plaats waar de foto's op deze pagina's geplaatst zijn. Het hotel staat bij Marina Seaport IJmuiden.

Er stopt een bus in de buurt van het hotel.

De hotels en appartementen in IJmuiden.

bus strand IJmuidenn

Bushalte is bij Marina Seaport IJmuiden.

vissershaven IJmuiden

De vissershaven van IJmuiden

strand IJmuiden

De regels van het strand

Het strand van IJmuiden.

Het strand van IJmuiden aan Zee is breed en de twee pieren zorgen ervoor dat het strand ieder jaar breder wordt. Bij het strand zijn vier strandpaviljoens, restaurants, een ijssalon en een eetcafé. Als u wilt kunt u bij de paviljoens strandstoelen huren.

Het strand en de jachthaven zijn bekroond met de blauwe vlag. De kwaliteit van het zeewater is dus goed.

Bij IJmuiden mogen de honden op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57.5 het hele jaar los lopen. Op het strand bij de strandhuisjes moeten de honden aangelijnd zijn. Let op de borden.

parkeren strand

Parkeren bij het strand van IJmuiden aan Zee.

Vervoer naar het strand van IJmuiden.

Als u met de auto komt neemt u op de A9/A22 de afslag IJmuiden. De richting naar IJmuiden aan Zee is duidelijk aangegeven. U rijdt langs de vissershaven en de visafslag.

Voor het strand is een groot parkeerterrein. Hier is parkeergelegenheid voor 1000 auto's. Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 5 minuten lopen naar het strand.

Bij het parkeerterrein zijn faciliteiten als een eetcafé, een ijssalon, de jachthaven en Hotel IJmuiden Seaport Beach.

Fietsen rond IJmuiden in de gemeente Velsen.

Het gebied rond IJmuiden leent zich erg goed om per fiets te verkennen. Zo kunt u fietsen in de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en badplaatsen als:

De winkelstad Haarlem (13 km) en de bazaar van Beverwijk liggen ook op fietsafstand.

In IJmuiden kunt u elektrische fietsen (E-Bikes) huren bij Hotel Velsen en bij Restaurant Kop van de Haven in IJmuiden. Tel. 06-55824710