Weekendplanner Kaartjes

Het natuurgebied de Schoorlse Duinen.

Het natuurgebied de Schoorlse Duinen bestaat uit hoge duinen, strand, bossen en heide. Door het natuurgebied lopen meer dan 60 km aan paden waar u kunt wandelen en fietsen.

In Schoorl kunnen kinderen spelen in het speelbos bij het bezoekerscentrum en op het klimduin.

Het duin van Schoorl.

klimduin Schoorl

Het klimduin van Schoorl is ongeveer 50 meter hoog.

De Schoorlse Duinen.

De Schoorlse Duinen is een prachtig natuurgebied in Noord-Holland. Het gebied bestaat uit strand, stuivende duinen, bossen en heide. De duinen in dit gebied behoren tot de hoogste duinen van Nederland. In het natuurgebied ziet u veel verschillende soorten vogels.

In de herfst kunt u in het natuurgebied meer dan 800 verschillende soorten paddenstoelen vinden. In de duinen kunt u met wat geluk zandhagedissen zien.

In de Schoorlse Duinen ligt meer dan 60 kilometer aan paden. Auto's zijn in het grootste deel van het natuurgebied niet toegestaan dus u kunt er rustig.

Overnachten in Schoorl.

Schoorl Park Scorleduyn

Bungalowpark Park Scorleduyn (Roompot).

De toegang naar De Schoorlse Duinen.

U kunt vanuit verschillende plaatsen het natuurgebied in.

Op het hoge duin in Schoorl zijn veel bospaden die de Schoorlse Duinen inlopen.

Een andere spectaculaire route door de duinen begint bij het bezoekerscentrum aan de Oorsprongweg in Schoorl. U beklimt hier het eerste duin met een hoge trap.

U kunt ook over het strand vanaf Bergen aan Zee naar Schoorl aan Zee (6 km) lopen en daar de duinen ingaan. Op het rustige strand van Schoorl aan Zee kunt u uitwaaien.

Een populaire bestemming voor een wandeling of fietstocht door de Schoorlse Duinen is Bospaviljoen De Berenkuil. Adres: Schoorlsezeeweg 2, Schoorl.

attracties

Aan de rand van de Schoorlse Duinen ligt dit fraaie bungalowpark.

natuurgebieden NH

De Schoorlse Duinen heeft en afwisselend landschap.

bezoekerscentrum Schoorl

Het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen.

natuurgebieden NH

Met de auto naar het strand

Als u met de auto door de duinen naar het strand wilt moet u via het dorpje Groet naar Harger aan Zee rijden. Hier is een parkeerplaats bij het strand aan Hargersestrandweg.

Onderweg naar het strand rijdt u door de duinen.

De 4 kilometer lange Hargersestrandweg ligt tussen Camping De Hondsbos en Strandhotel Camperduin in het dorp Groet.

Fietsenverhuur in Schoorl.

In de meeste hotels in Schoorl kunt u als gast een fiets huren. In Schoorl kunt u fietsen huren bij Fietsenverhuur Raat.
Adres: Fietsverhuur Raat, Duinweg 41, Schoorl
Tel. 072-5091330

Bij de VVV in Bergen kunt u een fietsroute door de duinen kopen. Er is ook een de MTB-route tussen Schoorl en Bergen.

Texel

Het Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen.

In het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg in Schoorl vindt u de VVV van Schoorl. Hier kunt u een plattegrond van de duinen kopen. Dat is handig als u door het natuurgebied wilt wandelen of fietsen.

Aan de achterzijde van het bezoekerscentrum ligt een gratis toegankelijk speelbos voor kinderen. Er is ook een café met een terras met uitzicht op het speelbos en het natuurgebied.

Adres: het bezoekerscentrum is aan de Oorspronweg maar zet uw navigatieprogramma op de Heereweg 62, Schoorl.

Paardrijden in de Schoorlse Duinen.

Ter hoogte van Aagtdorp, tussen Schoorl en Bergen, ligt de grote manege Duinmanege van Poelenburgh. Deze manege organiseert regelmatig buitenritten en ruiterweekenden in de Schoorlse Duinen.

Adres: Duinmanege van Poelenburgh, Duinweg 129, Schoorl
tel. 072-5092149.

bezoekerscentrum Schoorl

Het bezoekerscentrum

Overnachten in de Schoorlse Duinen.

Bij Schoorl zijn twee populaire bungalowparken vanwaar u gemakkelijk het natuurgebied in kunt lopen. Het vakantiepark Park Scorleduyn ligt zelfs tegenover het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen.

Bij het klimduin in het centrum van Schoorl liggen twee hotels. Verder vindt u ook in de dorpen Groet en Bergen enkele leuke hotels en B&B's in de buurt van de Schoorlse Duinen.