Weekendplanner Kaartjes

Naar het strand van Castricum aan Zee.

Vlakbij Castricum en Bakkum liggen het strand en de bossen en duinen van Castricum aan Zee. Vanuit Amsterdam is het station van Castricum snel te bereiken.

Op de camping van Bakkum kunt u goedkoop overnachten maar u kunt ook kiezen voor een hotel of vakantiehuis in Bakkum of Castricum.

De opgang van het strand bij Castricum.

Noord-Holland

Hier zijn veel gezellige strandpaviljoens.

Castricum aan Zee.

Castricum aan Zee is geen echte badplaats want er is achter de duinen geen dorp. Hier, aan het eind van de lange Zeeweg, is de opgang naar het strand. De dichtstbijzijnde dorpen met hotels en campings zijn Castricum en Bakkum.

Bij de opgang van het strand is wel een grote parkeerplaats. Het strand bij deze opgang kan in de zomer erg druk zijn met toeristen en dagjesmensen.

Er is ook een rustig strand maar die is alleen te voet of per fiets door de duinen te bereiken.

Noord-Holland

Castricum aan Zee.

badplaatsen NH

Omliggende badplaatsen.

Parkeren bij zee

Er is een grote parkeerplaats bij de opgang naar het strand.

Overnachten bij Castricum.

In Castricum aan Zee zijn geen hotels of vakantiehuizen maar u kunt wel overnachten in Castricum en Bakkum. Via de Zeeweg kunt u dan gemakkelijk naar het strand.

In Castricum kunt u overnachten in het Oude Raadhuis. Het gezellige Oude Raadhuis heeft 9 kamers en er is een Grand Café. Het monumentale gebouw was vroeger het stadhuis van Castricum en ligt dus centraal.

Een ander mooi hotel is Hotel Huize Koningsbosch. Dit monumentale hotel heeft 23 kamers, een tuin met terras en een restaurant. U kunt in het hotel een fiets huren.

Behalve deze hotels zijn er ook enkele goede vakantiehuizen. Er is zelfs een groepsaccommodatie met 13 slaapkamers voor ongeveer 27 personen.

strand NH

Tussen april en oktober zijn honden op het strand overdag niet toegestaan.

De Zeeweg naar Castricum en Bakkum.

Vanuit het dorp Castricum is het ongeveer 10 minuten fietsen over de Zeeweg naar de strandopgang van Castricum aan Zee. Vanuit Bakkum doet u er ongeveer 5 minuten over.

Aan de Zeeweg ligt een camping, Camping Bakkum, een restaurant en bezoekerscentrum De Hoep. Bij het bezoekerscentrum kunt u gratis parkeren als u de duinen of het bos van het Noord-Hollands Duinreservaat wilt bezoeken. U moet dan overigens wel een duinkaart kopen voor ongeveer twee euro.

De Kennemer Duincamping Bakkum.

Camping Bakkum ligt aan de Zeeweg, de weg naar het strand van Castricum aan Zee. U kunt op deze camping ook een pipowagen, tenthuisjes en strandhuisjes huren.

De campings bij de kust in Noord-Holland.

Castricum en Bakkum.

Castricum en Bakkum zijn twee plaatsen die naast elkaar liggen. De badplaats Castricum aan Zee wordt dan ook wel eens Bakkum aan Zee genoemd.

zee Castricum

De zee met zijn windmolens.
De golven zijn bij Castricum aan Zee hoog.

Castricum aan Zee

Een populair strandpaviljoen in Castricum aan Zee.

strand Castricum

Op het strand kunt u ligstoelen huren.

Een strandpaviljoen met terras.

strandpaviljoen Castricum

Vervoer naar Castricum en Castricum aan Zee.

Castricum heeft een treinstation. Het station ligt aan de spoorlijn van Amsterdam CS naar Den Helder. U kunt vanuit Castricum dus gemakkelijk een dagje naar Amsterdam.

Vanaf het station rijden bussen naar de badplaats Egmond aan Zee. Tussen juni en september rijden er ook bussen naar Castricum aan Zee.

Het station van Castricum ligt vlakbij het Noord-Hollands Duinreservaat dus als u wilt wandelen of fietsen dan kunt u bij het station beginnen.

Tip voor in het voorjaar:
De bollenvelden van het dorp Limmen liggen 4 km van Castricum.