Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Haarlem.

Haarlem is een gezellige stad om in uit te gaan en te winkelen. De stad heeft na Maastricht de meeste cafés en restaurants in de binnenstad.

Een weekendje shoppen en terrasjes in Haarlem kunt u combineren met een bezoek aan het strand of de duinen. Vanuit uw hotel in Haarlem is alles gemakkelijk bereikbaar.

De hotels en appartementen in Haarlem.

Haarlem bezienswaardigheid

De Bavokerk en de Oude Groenmarkt.

Overnachten in Haarlem.

In het centrum van Haarlem kunt u overnachten in B&B's, appartementen en hotels. Er is ook een hostel van Stayokay in Haarlem. U heeft dus een ruime keus aan accommodaties als u een weekendje naar Haarlem wilt.

Op de Grote Markt kunt u overnachten in Hotel Amadeus en Hotel Carillon. Deze hotels zijn liggen ieder boven een restaurant met een leuk terras op de Grote Markt.

Tip: Het luxe Amrâth Grand Hotel Frans Hals en het Carlton Square Hotel liggen vlakbij de Grote Markt.

Overnachten in Haarlem.

Overnachten

De Grote Markt en de Oude Groenmarkt.

Als u de historische binnenstad van Haarlem wilt zien kunt u het beste beginnen op de Grote Markt met haar historische panden. Hier kunt u heerlijk op een terrasje voor één van de vele cafés zitten. Er ligt aan de Grote Markt ook een hotel met een leuk terras.

Naast de Grote Markt, achter de Sint Bavokerk, ligt de Oude Groenmarkt. Ook hier vindt u veel restaurants, cafés en een enkel hotel. Samen met de Grote Markt vormt de Oude Groenmarkt het hart van het historische Haarlem.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is De Appelaar, Damstraat 12. Het station van Haarlem ligt ongeveer een kwartier lopen van de Grote Markt.

Haarlem
winkelstraat Haarlem

Een winkelstraat in Haarlem.

Grote Markt

De Oude Groenmarkt en de Grote Markt zijn erg gezellig.

Haarlem

Haarlem

attracties

Winkelen in het centrum van Haarlem

Het winkelaanbod in het centrum van Haarlem is aardig groot. Als u van shoppen houdt moet u er wel een dag voor uittrekken.

In Haarlem mogen alle winkels in het centrum zelf bepalen of ze op zondag tussen 12:00 uur en 18:00 open zijn. Niet alle winkels doen daaraan mee maar het is op zondag wel gezellig druk in het centrum.

Haarlem Noord-Holland

De winkelstraten in Haarlem.

De belangrijkste winkelstraat van Haarlem is de Grote Houtstraat. Deze lange winkelstraat begint bij de Grote Markt. Hier zijn de grote winkelketens en de bekende merken.

In de zijstraten en in kleinere winkelstraten als de Kleine Houtstraat, Gierstraat en de Koningstraat vindt u bijzondere winkeltjes die u nergens anders treft.

Haarlem Archeologisch Museum

Het gratis Archeologisch Museum is in de Vleeshal aan de Grote Markt

Haarlem Vleeshal

De Vleeshal aan de Grote Markt

Leuke dingen doen in en rond Haarlem.

Haarlem heeft een prachtige historische binnenstad met leuke winkelstraten en musea. In het Frans Hals Museum ziet u de werken van schilders uit de 17de eeuw.

Haarlem ligt dichtbij:

Leuke uitstapjes bij Haarlem

overnachten

De cafés in de Lange Veerstraat.

Andere dagtrips bij Haarlem

  • Een avondje uit naar een strandpaviljoen is altijd leuk. De stranden van Bloemendaal aan Zee en Zandvoort aan Zee liggen maar 10 km van Haarlem. Met een fiets bent u in een half uur bij zee.
  • Tips voor een dagje aan het strand.
  • Een leuke kleinschalige sauna in het centrum van Haarlem is Sauna Centre Haarlem.
    Adres: Jansweg 50, 2011 KN Haarlem, Telefoon:023 532 7414.