Weekendplanner Kaartjes

Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt bij Haarlem, IJmuiden en Bloemendaal. Het is een mooi natuurgebied waar u goed kunt wandelen en fietsen. In het natuurgebied staat een bezoekerscentrum met duincafé en een zonnig terras.

Het natuurgebied grenst aan het strand zodat u een bezoek aan de duinen kunt combineren met een strandwandeling.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland bestaat uit duingebied, strand, binnenduinbossen en veenpolders. Enkele historische landgoederen zoals Landgoed Duin en Kruidberg maken ook deel uit van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De Kennemerduinen is een prachtig duingebied tussen IJmuiden, Haarlem en Bloemendaal in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Overnachten op landgoed Duin en Kruidberg.

Overnachten in de Kennemerduinen.

Overnachten

Het bezoekerscentrum en duincafé.

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland vindt u het bezoekerscentrum aan de Zeeweg in een nieuw gebouw. In het bezoekerscentrum kunt u informatie krijgen over het duingebied en de dieren en planten die er leven.

Het café in het bezoekerscentrum heeft een zonnig terras zodat u na een fietstocht, wandeling of excursie in de duinen op het terras nog iets kunt eten of drinken.

Adres: Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12 (ingang Koevlak), 2051 EC Overveen (gemeente Bloemendaal). Tel. 023-5411123.

Het bezoekerscentrum is normaliter gesloten op maandag.

De Kennemerduinen.

De Kennemerduinen is het grootste natuurgebied binnen het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het is een duingebied tussen IJmuiden aan Zee, Bloemendaal aan Zee en het Kennemerstrand.

Er zijn meerdere duinmeren, veel smalle wandelpaden en fietspaden en tegen de avond kunt u vleermuizen zien die slapen en overwinteren in de bunkers. U kunt er vossen, reeën en konijnen tegenkomen.

Overnachten in een natuurgebied.

Kennemerduinen

De ruïne van Brederode.

Ooit stond er bij de Kennemerduinen Kasteel van Brederode. Dit kasteel werd in de 16de eeuw verwoest en de ruïnes werden in de loop van de jaren bedekt door het zand.

In de 19de eeuw is de ruïne van Brederode uitgegraven en tegenwoordig kunt u het kasteel bezoeken.

Bezoek de Ruïne van Brederode.

Fietsverhuur bij de Kennemerduinen.

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en speciaal de Kenemerduinen zijn heel geschikt om in te fietsen.

Er zijn fietsen te huur bij:

Overnachten bij de Kennemerduinen.

Campings bij de Kennemerduinen

fietsen Kennemerduinen

De campings bij de Kennemerduinen.
(Kijk bij de ANWB-campings)