Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar de badplaats Egmond aan Zee.

Egmond aan Zee een populaire badplaats in Noord-Holland. Vlakbij de opgang naar het strand is een plein met veel cafés, restaurants en leuke terrasjes.

In Egmond aan Zee zijn enkele leuke hotels en vakantiehuizen in de buurt van het strand. Er is ook een bungalowpark met camping.

Een leuk hotel in Egmond aan Zee.

Hotel Egmond aan Zee

Hotel De Dennen in Egmond aan Zee.

Het strand van Egmond aan Zee.

Egmond aan Zee is al meer dan honderd jaar een badplaats. Op het schone witte zandstrand van Egmond aan Zee kunt u windschermen, ligbedden en strandstoelen huren. Er zijn bij de opgangen strandpaviljoens waar u iets kunt eten en drinken. Zelfs in de winter zijn er in het weekend enkele strandpaviljoens open.

Ter hoogte van Egmond aan Zee zijn meer golven dan elders langs de kust van Noord-Holland en soms zijn ze ook wat hoger.

Leuke dingen doen in Egmond aan Zee.

Noord-Holland.

Noord-Holland

Egmond aan Zee.

badplaatsen NH

Omliggende badplaatsen.

Uitwaaien bij zee

Uitwaaien op een zonnige zondag aan het strand van Egmond aan Zee.

Vlakbij het Pompplein

Egmond aan Zee

Een gezellig terras in de Voorstraat.

Overnachten in Egmond aan Zee.

Hotel De Dennen is een uitstekend familiehotel in Egmond aan Zee. Parkeren valt op sommige dagen niet mee in Egmond aan Zee maar Hotel De Dennen heeft een eigen parkeergarage.

Het viersterrenhotel Hotel Zuiderduin heeft meer dan 350 kamers. Het hotel ligt dichtbij zee en beschikt over een wellness centrum met o.a. een sauna en bubbelbaden. Het hotel heeft een eigen binnenzwembad en een buitenzwembad.

Als u goedkoop in Egmond aan zee wilt overnachten is het hostel Stayokay Egmond een goede keuze. Net zoals de andere hostels van Stayokay is dit hostel kindvriendelijk.

Als u in Egmond aan Zee een vakantiehuisje of camping zoekt dan kunt u naar Kustpark Egmond aan Zee van Roompot.

Parkeren in Egmond aan Zee.

U kunt in Egmond aan Zee o.a. parkeren aan de boulevard, aan de Zeeweg en aan de Watertorenweg. In het weekend kan het als de zon schijnt wel eens lastig zijn om een parkeerplaats te vinden.

Hotels als Hotel Dennen en Hotel Zuiderduin hebben een eigen parkeergarage. Ook in het bungalowpark Kustpark Egmond aan Zee van Roompot zijn voor gasten voldoende parkeerplaatsen.

U kunt in Egmond aan Zee fietsen huren. In de omgeving van Egmond aan Zee liggen mooie fietsroutes.

overnachten

In de winkelstraat Voorstraat zijn de winkels ook op zondag geopend.

Winkelen in Egmond aan Zee.

In Egmond aan Zee kunt u het hele jaar door zeven dagen per week winkelen. De winkels van Egmond aan Zee zijn dus ook op zondag open en zelfs in de winter kunt u op zondag na het uitwaaien op het strand nog uitgebreid winkelen.

De belangrijkste winkelstraat van de badplaats is de Voorstraat. In deze lange winkelstraat zijn zowel bijzondere winkels als vestigingen van de bekende winkelketens. De Voorstraat is grotendeels autovrij.

Tip: De winkelstad Alkmaar ligt vlakbij.

strandwandeling Egmond aan Zee

Een strandwandeling naar Castricum

Texel

Hotel de Boei ligt bij de opgang naar zee.

Cafés en restaurants in Egmond aan Zee.

Tussen de boulevard en het Pompplein zijn in de Voorstraat veel restaurants met een terras. Het Pompplein staat bekend om de vele cafés, restaurants en terrasjes.

Op het strand vindt u de gezellige strandpaviljoens. Sommige strandpaviljoens zijn in het weekend in de winter open.

De bollenvelden bij Egmond aan Zee.

Bij Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef ziet u in het voorjaar de bollenvelden, bijvoorbeeld langs de Herenweg. U zijn vooral veel tulpenvelden maar u ziet ook hyacinten.

De bollenvelden in het voorjaar.