Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in de badplaats Callantsoog.

De duinenrij bij Callantsoog is maar smal en omdat het centrum van Callantsoog net achter de duinen ligt bent u vanuit het dorp dus snel op het strand.

Er zijn in Callantsoog drie hotels, een vakantiepark, meerdere campings en heel veel vakantiehuizen en appartementen.

De hotels en vakantiehuizen in Callantsoog.

De Kop van Noord-Holland.

Julianadorp

De attracties van Callantsoog.

  1. Bij Callantsoog lopen mooie wandelroutes en fietsroutes.
  2. De winkels in het centrum van Callantsoog zijn ook op zondag open.
  3. De tulpenvelden bloeien van half april tot half mei.
  4. In het mooie natuurgebied Het Zwanenwater zijn veel vogels. De lepelaar broedt er bijvoorbeeld.
    Neem dus een goede verrekijker mee.
  5. In Sint Maartenszee, ongeveer 6 km van Callantsoog, ligt het avonturenpark Land van Fluwel tussen de bollenvelden. Het is voor kinderen tot twaalf jaar.

Overnachten in Callantsoog.

Overnachten

De hotels in Callantsoog.

Twee eenvoudige hotels met goede beoordelingen zijn Strandhotel de Horn en Hotel het Zwaantje. Het strand is vanuit deze hotels gemakkelijk te bereiken.

Het driesterrenhotel Fletcher Badhotel Callantsoog ligt iets verder van het dorp maar beschikt wel over een verwarmde binnenzwembad, een sauna en squashbanen.

De hotels in Callantsoog.

De vakantiehuizen in Callantsoog.

In Callantsoog worden veel vakantiehuizen en vakantieappartementen van particulieren aangeboden. Als u meer faciliteiten wilt kunt ook kiezen voor een vakantiehuis op een vakantiepark.

Vakantieparken in Julianadorp en Callantsoog.

Enkele vakantieparken in Callantsoog.

  1. Vakantiepark Callassande is een vakantiepark en camping van Roompot. Het is een vakantiepark dat vlakbij de zee ligt. In het vakantiepark kunt u bungalows, chalets en safaritenten huren voor een weekend of langer. U kunt ook een eigen tent, caravan of camper op een ruime kampeerplaats plaatsen.
  2. Bungalowpark De Blenck en Strandpark Roots zijn twee kleinschalige vakantieparken aan de rand van Callantsoog.

Vakantieparken in Julianadorp en Callantsoog.

balkon appartement

Het strand van Callantsoog.

Het strand van de badplaats Callantsoog is breed, schoon en veilig. Op een zonnige dag liggen de meeste badgasten ter hoogte van het dorp om in de buurt van de strandpaviljoens te zijn. Als u iets verder loopt is het rustiger en heeft u meer ruimte.

Er zijn op het strand zes strandpaviljoens, toiletten en douches en een EHBO-post. Zelfs in de winter zijn enkele strandpaviljoens open. Als u een uurtje gaat uitwaaien op het strand kunt u zich binnen opwarmen.
Tips voor een dagje aan het strand.

Met de hond op het strand wandelen.

Op het strand tussen Callantsoog en Den Helder mogen honden tussen 1 oktober en 1 april loslopen. Op het strand zijn enkele losloopgebieden waar uw hond het hele jaar mag loslopen. Let op de borden.

Wandelen met de hond op het strand.

Wandelen bij Callantsoog.

Vanuit Callantsoog kunt u langs de duinen of over het strand wandelen. Er lopen ook twee wandelroutes door het natuurgebied Het Zwanenwater. Er is een route van 2,5 en van 5 kilometer. Er leven in het Zwanenwater zo'n tachtig vogelsoorten waaronder lepelaars.
Neem een goede verrekijker mee.

Parkeren bij het strand.

Er is veel parkeergelegenheid maar op een zonnig weekend kunnen de parkeerplaatsen vol zijn. Er zijn zes parkeerterreinen waar u gratis kunt parkeren.

Parkeren is in het centrum van Callantsoog ook gratis maar de maximale parkeertijd is er maar één uur.

Met het openbaar vervoer naar Callantsoog.

In de zomer rijdt de Kustbus lijn 851 van station Den Helder via de badplaatsen Julianadorp en Groote Keeten naar Callantsoog en Petten.
Er gaat ook een bus van Callantsoog naar het treinstation van Schagen.

De kustbus lijn 851.

Fietsen bij Callantsoog.

Bij Callantsoog lopen mooie fietsroutes door de duinen naar o.a. Den Helder, Julianadorp aan Zee, Bergen aan Zee en Schoorl. In de lente fietst u door de bollenvelden tussen de badplaatsen Julianadorp en Petten (10 km).
Met de fiets kunt u ook op de meest afgelegen strandopgangen komen.

Leuke plaatsen in de buurt