Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Wijk aan Zee.

Wijk aan Zee is een badplaats in Noord-Holland, vlakbij Beverwijk en IJmuiden. Wijk aan Zee staat bekend om het brede strand en zijn duinen.

Er zijn een aantal gezellige hotels in Wijk aan Zee voor een gezellig weekendje weg.

Leuke plaatsen in Noord-Holland.

Noord-Holland badplaatsen NH

De badplaats Wijk aan Zee.

Wijk aan Zee is een kleine badplaats tussen IJmuiden en Egmond aan Zee. De badplaats ligt aan de rand van een groot duingebied waar u kunt wandelen en fietsen. Het strand van Wijk aan Zee is het breedste strand van Nederland.

Bij het strand vindt u langs de duinrand enkele gezellige strandpaviljoens en op de duinen een aantal hotels zoals Hotel Zeeduin en Hotel het Hoge Duin.

Overnachten

De hotels in Wijk aan Zee.

In Wijk aan Zee bevinden zich enkele goede hotels. Aan het strand en tegen het dorp aan vindt u het viersterrenhotel Fletcher Hotel Restaurant Zeeduin en het driesterrenhotel Hotel Het Hoge Duin.

Aan de rand van Wijk aan Zee en vlakbij het strand vindt u in een monumentale villa Mare Sanat. In de duinen achter het hotel bevindt zich een sauna met stoombad, koud dompelbad en een gezellig zitje. Vlak achter het duin ligt Villa de Klughte in Wijk aan Zee. Dit hotel wordt als zeer goed beoordeeld door haar gasten.

De hotels en appartementen in Wijk aan Zee.

Wijk aan Zee

Wijk aan Zee

Overnachten in een kasteel

Ongeveer 5 km van Wijk aan Zee kunt u goedkoop overnachten in het kasteel Slot Assumburg. Dit middeleeuwse kasteel in Heemskerk doet dienst als hostel en u kunt hier dan ook goedkoop een kamer, familiekamer of bed op een slaapzaal boeken.

Het kasteel ligt dan wel niet direct aan zee maar vooral kinderen vinden een overnachting in een 13de-eeuws kasteel heel spannend.

Wijk aan Zee

Vanuit de duinen ziet u Wijk aan Zee

De restaurants en cafés van Wijk aan Zee.

In Wijk aan Zee bevinden zich een groot aantal cafés en eetcafés. In de zomer een terras vinden is dan ook niet moeilijk. Als u vanaf het plein in het centrum naar het strand loopt passeert u verschillende eetgelegenheden.

Eten met uitzicht op zee kan in één van de strandpaviljoens en in het Fletcher Hotel Restaurant Zeeduin.

naar zee

Een populair terras vlakbij zee.

attracties

De badplaats Castricum aan Zee ligt 10 km van Wijk aan Zee.

Het strand van Wijk aan Zee.

strand

Leuke dingen rond Wijk aan Zee.

Wijk aan Zee ligt vlakbij Beverwijk waar u in het weekend de Zwarte Markt en de Oosterse Markt op de Beverwijkse Bazaar kunt bezoeken. Vanuit Wijk aan Zee rijdt u met de auto in ongeveer een half uur naar Amsterdam en Haarlem.

Als u een lange strandwandeling wilt maken kunt u langs de branding richting Egmond aan Zee (15 km) of Castricum aan Zee (8 km) lopen.

Overnachten in Egmond aan Zee.

In het 15 km verder gelegen Egmond aan Zee vindt u behalve hotels ook een goedkoop hostel en een bungalowpark met camping.

strand NH

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een duingebied dat zich uitstrekt van Zandvoort naar IJmuiden. U kunt hier wandelen en (ATB) fietsen.

Het natuurgebied kenmerkt zich door duinvalleien, duinmeertjes en mooie bossen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland (10 km).