Weekendplanner Kaartjes

Een hostel in een kasteel.

Als u goedkoop maar toch in stijl in de buurt van Amsterdam wilt overnachten moet u eens naar het bijzondere hostel Stayokay Heemskerk gaan. Dit hostel is gevestigd in een origineel middeleeuws kasteel, Slot Assumburg.

Het kasteelhostel is erg romantisch en er zijn in de zalen dan ook regelmatig bruiloftsfeesten. Kinderen hebben in het kasteel alle ruimte en er valt veel te ontdekken.

Reserveer een overnachting

Overnachten in het kasteelhostel Slot Assumburg.

Ieder jaar overnachten meer dan 25.000 gasten uit de hele wereld in dit bijzondere hostel in Noord-Holland. De populariteit van het hostel is te danken aan het feit dat het hostel vlakbij Amsterdam en Haarlem ligt en dat het gevestigd is in een romantisch kasteel. Met de fiets of de auto kunt u vanuit het kasteel gemakkelijk naar het strand.

In het hostel heeft u de keuze uit een bed op een slaapzaal of een kamer. Er zijn tweepersoons-, vierpersoons- en zespersoonskamers. Het hostel is door haar familiekamers dus heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

Overnachten in Heemskerk.

Overnachten

De geschiedenis van kasteel Slot Assumburg.

Slot Assumburg is een 13de-eeuws kasteel dat in de 16de eeuw ingrijpend verbouwd is. Het kasteel oogt imposant maar het is niet gebouwd als verdedigingswerk maar als adellijke woning. Sinds de dertiende eeuw hebben er dan ook veel edelen gewoond. In de 17de eeuw werd het prachtige park bij het kasteel aangelegd.

Aan het eind van de 19de eeuw raakte het kasteel haar functie als buitenverblijf kwijt en werd zij o.a. gebruikt als hospitaal en school. In 1933 werd het kasteel een jeugdherberg en tegenwoordig dus een hostel.

Tip: Voor een weekendje weg kunt u ook kiezen voor één van de romantische kasteelhotels in Nederland.

Sporen van het verleden in het kasteel.

In de 15de eeuw werd er bij de zuilen op de binnenplaats van het kasteel rechtgesproken. Sommige vonnissen werden ook op het kasteel uitgevoerd.

De naam Galgentoren verwijst hiernaar. De Galgentoren is nog steeds één van de torens van het kasteel. De gevangenis uit die tijd ligt hoog in het gebouw. Door een kleine opening kunt u naar binnen te kijken.

overnachten

Leuke dingen doen in de omgeving.

In de omgeving van Heemskerk kunt u fietsen door de duinen, u kunt naar zee fietsen en in het weekend is de Zwarte Markt van Beverwijk een mogelijkheid.

De ruïne van Brederode en Bloemendaal aan Zee liggen ongeveer 17 km van het hostel.

Met de auto liggen Amsterdam, Wijk aan Zee, Zandvoort, Haarlem en de Zaanse Schans niet ver weg.

De attracties van Haarlem (20 km).

Overnachten

Parkeren is bij Stayokay Heemskerk gratis.