Weekendplanner Kaartjes

De hotels en appartementen in York, Engeland.

Het middeleeuwse centrum van York is compact. Als u hier, binnen de stadsmuren van York, in een hotel of appartement overnacht liggen alle bezienswaardigheden en restaurants van deze Engelse stad op loopafstand.

Het treinstation van York ligt ongeveer tien minuten lopen van het historische centrum.

De hotels en appartementen van York.

Een weekend in York.

weekend York

Uitzicht op York.

Herberg Golden Fleece York.

De herberg Golden Fleece is een pub met vier kamers voor gasten. De herberg ligt in een winkelstraat in het historische centrum van York. Als u in een sfeervol hotel in middeleeuws York wilt overnachten moet u hier zijn. The Golden Fleece bestond al in 1503.

Herberg Golden Fleece York gaat er overigens prat op er in het hotel meer spoken gezien zijn dan waar dan ook in York. In de beoordelingen van dit hotel klagen de gasten echter niet over spoken, het kraken van het middeleeuwse gebouw voegt juist iets toe aan de sfeer.
Adres: De inn Golden Fleece, Pavement 16, York

Overnachten in York.

Overnachten

De appartementen van York.

In het historische centrum van York zijn heel veel appartementen waar u voor een redelijke prijs kunt overnachten. Deze appartementen liggen ideaal binnen de stadsmuren. Attracties als de middeleeuwse winkelstraat York Shambles en de York Minster liggen altijd vlakbij.

Als u met de auto naar York gekomen bent moet u wel nagaan of u in de buurt van het appartement kunt parkeren. Het centrum van York is grotendeels voetgangerszone en veel appartementen die door particulieren worden aangeboden hebben geen eigen parkeerplaats.

De appartementen en B&B's in York.

Leuke attracties in York.

York Golden Fleece Inn

Herberg Golden Fleece Inn
Er zijn vier kamers voor gasten en spoken.

weekend York

The Lamb & Lion Inn ligt vlakbij de stadsmuren en de kathedraal.

Guesthouse Lil's On The Waterfront.

Lil's On The Waterfront is een bar en restaurant aan de rivier Ouse in het historische centrum van York. Guesthouse Lil's On The Waterfront bestaat uit een restaurant, een pub en enkele tweepersoons en driepersoonskamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer.

Guesthouse Lil's On The Waterfront hoort bij de pub The Lowter. Voor The Lowter en Lil's On The Waterfront zijn in de zomer terrasjes bij het water.

Je kunt hier niet parkeren. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is de St George's Field Car Park, ongeveer 5 minuten lopen van het Guesthouse.

Overnachten in Hilton York.

Hilton Hotel

Het Hilton Hotel van York.

Het viersterrenhotel Hilton York.

Het hotel Hilton York ligt ideaal aan de rand van het historische centrum van York. Het viersterrenhotel is met de auto gemakkelijk te bereiken en heeft een eigen parkeergarage.

Vanuit het hotel kun je lopend het middeleeuwse centrum in lopen. Tegenover het hotel staat Clifford's Tower, de laatst overgebleven toren van het middeleeuwse kasteel York Castle. Er zijn vaak al kamers voor zo'n 120 euro.

Hoewel het hotel erg centraal ligt heb je hier nauwelijks last van geluid van buiten.

Dean Court Hotel

Het Dean Court Hotel ligt naast de kathedraal York Minster.

Het Dean Court Hotel.

Het Dean Court Hotel is ons favoriete hotel. Dit viersterrenhotel ligt tegenover de kathedraal van York. Het boutique – style hotel biedt mooi ingerichte kamers en suites.

Meer in het historische centrum van York kunt u niet overnachten. Het hotel heeft ook nog een met AA-rozetten bekroond restaurant. U ontbijt in het restaurant met uitzicht op de kathedraal.

Het hotel biedt valet parking en heeft een eigen parkeerterrein. U kunt dus uw bagage naar het hotel brengen met de auto. Na het uitladen wordt de auto voor u geparkeerd.

Overnachten in het Dean Court Hotel.

Het moderne hotel Moxy York.

Het nieuwe Moxy York Hotel is een viersterrenhotel in York. De kamers hebben allemaal airconditioning, gratis wifi en technische snufjes als lampen onder het bed die aangaan als je opstaat.

Het Moxy Hotel is een hotel van de hotelketen Marriott International.

Een bespaartip voor York.

Tip: U bespaart voor twee nachten op hotelkamers als u met de nachtboot tussen Rotterdam en Hull reist. De hutten op de veerboot zijn heel comfortabel.

Guy Fawkes Inn

De Guy Fawkes Inn is het geboortehuis van Guy Fawkes.
Er zijn 13 hotelkamers en een restaurant.

Het Galtres Lodge Hotel & Restaurant.

Het Galtres Lodge Hotel & Restaurant is een driesterrenhotel met uitzicht op de kathedraal York Minster. Het hotel is gevestigd in een landhuis in het hart van York. U kunt niet bij het hotel parkeren maar de Shambles Q Park ligt maar 7 minuten van het hotel.

Enkele tips voor uw reis naar Engeland.