Weekendplanner Kaartjes

De schildersmarkt Place du Tertre in Montmartre.

Als u Montmartre wilt zien gaat u naar de Sacré Coeur. In de straten en de pleintjes op de heuvel rond de witte kathedraal Sacré Coeur is het Montmartre van het begin van 20ste eeuw nog te zien.

De Place du Tertre is het meest bekende plein van Montmartre. Het plein staat bekend om de vele schilders die hier werken maar het is ook een plein met veel terrasjes, cafés en restaurants.

De schildersmarkt Place du Tertre.

Montmartre

Montmartre in Parijs.

De schildersmarkt Place du Tertre.

Place du Tertre is het oude dorpsplein van Montmartre toen het nog geen deel uitmaakte van Parijs. Het pleintje kunt u bereiken via een zijstraat op de heuvel naast de Sacré Coeur in het 18de arrondissement.

De Place du Tertre is een schilderachtig plein met veel oude bomen. Aan het plein staan veel bistro's, restaurants en cafés.

Het pleintje en de straten eromheen doen denken aan Montmartre zoals u dat in Amerikaanse films ziet. Place du Tertre is vooral bekend door de vele schilders, portrettekenaars en silhouetknippers die met en zonder baret hier dagelijks de toeristen vermaken.

schildersmarkt

De schildersmarkt.

De schilders van Montmartre.

Nadat het dorp Montmartre in 1860 bij Parijs gevoegd werd groeide het dorp uit tot een soort vrijplaats. Aan de voet van de heuvel kwam vermaak, waaronder cabaret en wervelende shows.

Op de heuvel in Montmartre woonden en werkten schilders als Renoir, Dufy, Cézanne, Manet, Picasso en natuurlijk Toulouse-Lautrec.

Als u de toeristen weg kunt denken zult u op de heuvel van Montmartre nog iets voelen van de sfeer van Parijs aan het begin van de 20ste eeuw.

Place Tertre

Op het plein zijn restaurants, terrasjes en natuurlijk schilders.

Place du Tertre.

Vroeg in de ochtend lijkt Place du Tertre nog steeds op een dorpspleintje maar als u iets later komt zijn hier heel veel toeristen die u het uitzicht misschien ontnemen.

Op het midden van het plein hebben de restaurants hun terrasjes. De tekenaars en schilders werken aan de randen van de terrasjes.

tickets voor rondleidingen en rondritten.
brasserie

De schildersmarkt van Montmartre.

Vervoer naar Place du Tertre.

Place du Tertre is gemakkelijk te vinden. U gaat eerst naar metrostation Anvers (lijn 2) in Montmartre, arrondissement 18.

Vanaf het metrostation loopt u naar de heuvel van de Sacré Coeur. U kunt ook met uw metrokaartje instappen in het kabeltreintje dat u de heuvel oprijdt.

Place du Tertre ligt op de heuvel in een straat naast de Sacré Coeur.

Place Tertre

Het centrum van het plein zijn de terrasjes.