Weekendplanner Kaartjes

De rommelmarkten van Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen.

Één van de leukste vlooienmarkten van Parijs is de Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen op de grens van de arrondissementen 17 en 18.

De Puces bestaat eigenlijk uit heel veel markten met allemaal een eigen karakter en sfeer. Op de markten zijn meer dan 2000 winkeltjes die verdeeld zijn in de straatjes in de soms prachtige markthallen.

Marché Vernaison.

antiekmarkt Parijs

Adres: Rue des Rosiers.

Metro: Porte de Clignancourt of Garibaldi.

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen.

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen is de grootste rommelmarkt ter wereld maar eigenlijk koop je in de winkeltjes geen rommel meer. Als het u wel om goedkope fabriekspartijen en echte rommel te doen is dan kunt u naar de vlooienmarkt rondom Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen gaan.

Op de vele markten van Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen ligt vooral antiek en curiosa. Ook zijn er veel producten uit de vijftiger, zestiger en zeventiger jaren te vinden. Als u een verzamelaar bent kunt u hier uw verzameling zeker uitbreiden.

kaartjes OV Londen

De binnenplaats van antiekmarkt Marché Malassis.

De markten van Le Marché Aux Puces in Saint-Ouen.

De Marché Aux Puces bestaat eigenlijk uit zo'n 15 marken die verdeeld zijn over verschillende straten, pleinen en markthallen rond de straat Rue des Rosiers op de grens van de arrondissementen 17 en 18.

Vooral de antiekmarkten met hun kleine winkeltjes zijn erg leuk. Alle markten van Saint-Ouen zijn gratis toegankelijk.

De handelaren weten echter de waarde van hun koopwaar dus echte koopjes zijn moeilijk te vinden. Onderhandelen kan altijd.

Ga eerst naar markten in de Rue de Rosiers. Hier kunt u naar Marché Malassis waar u o.a. meubels, oude camera's en speelgoed kunt vinden. Op Marché Dauphine en Marché Biron vindt u antieke meubels, boeken, kunst en keramiek.

Marché Dauphine

Marché Dauphine is een prachtige markthal met Bric-a-brac en antiek.

Populaire markten in Saint-Ouen.

Er zijn veel meer hallen en pleintjes dus het beste kunt u gewoon een dagje rond lopen. Er zijn meer markthallen dan u op één dag kunt zien dus kom vooral nog eens terug.

De markten Marché Vernaison, Marché Dauphine en Marché Malassis liggen bij elkaar in de Rue des Rosiers. Het zijn drie hele leuke markten dus als u maar een paar uur heeft kunt u ervoor kiezen om alleen deze drie markten te bezoeken.

Ga naar Marché Vernaison als u boeken, prints, Bric-à-brac, zilver, antiek speelgoed en juwelen zoekt. Op de openluchtmarkt Marché Paul Bert vindt u 19de en 20ste-eeuwse meubels.

De antiekmarkt Marché Malassis.

rommelmarkt Parijs

In Marché Malassis in de Rue des Rosiers wordt veel antiek verkocht.

De restaurants en cafés op de markt.

De markt is erg populair bij toeristen en in een weekend kunnen er meer dan honderdduizend bezoekers komen. De leuke winkeltjes maken op veel plaatsen geleidelijk plaats voor restaurants en cafés.

Er zijn enkele bijzondere restaurants en bistro's op de markten die erg doen denken aan de typisch Franse restaurants uit Amerikaanse films. Alleen is het hier echt.

Als u zo'n typisch Franse bistro zoekt moet u naar Restaurant Café Chez Lousette op de markt Marché Vernaison.

Marché Malassis

Marché Malassis is een mooie markt met antiek en kunst.

rommelmarkt

Rondom de markt van Saint-Ouen is een grote markt met echte rommel en fabriekspartijen.

De markt Marché Vernaison.

brasserie

Het typisch Franse Restaurant Café Chez Lousette ligt een beetje verstopt op de markt Marché Vernaison.

Café Chez Louisette.

Café Chez Louisette is in de jaren dertig geopend door Madame Lousette en eigenlijk is de inrichting niet veel veranderd.

Op zondagmiddag is er live muziek. Het is er vaak erg vol dus u moet wel reserveren. Restaurant Café Chez Lousette is alleen van 8:00 tot 18:00 uur op zaterdag, zondag en maandag geopend.

Adres: Marché Vernaison, 99 Rue des Rosiers, tel. 0650271196.

Theatercafé Le Picolo.

Een ander oud café en brasserie is Le Picolo aan de Rue Jules Vallès 58. Iedere zondagmiddag is er muziek. Het theatercafé uit 1919 is open op zaterdag, zondag en maandag.

Met het openbaar vervoer naar Saint-Ouen.

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen ligt in de wijk Saint-Ouen aan de ringweg rond Parijs. Met de metro is de markt gemakkelijk te bereiken.

Pas op: veel toeristen eindigen op de open markt met echte rommel die rond Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen gehouden wordt. U zult niet de eerste zijn als u bij het zien van de vele straten en pleinen vol rommel, namaak merken en fabriekspartijen omkeert.

Loop door naar de Rue Des Rosiers. Dit is de hoofdstraat van de Puces. Ook in de Rue Jules Vallès zijn veel markten.

Metrostation Porte de Clignancourt en Metrostation Garibaldi.

De openingstijden van Le Puces

De markt wordt ieder weekend en maandag gehouden.

Op zaterdag en zondag is de markt van 9:00 uur tot 18:00 uur geopend.

Op maandag is de markt van 11:00 uur tot ongeveer 17:00 uur geopend.

De rommelmarkt rond de antiekmarkten

Als het u wel om goedkope fabriekspartijen en echte rommel te doen is dan kunt u naar de vlooienmarkt rondom Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen gaan.