Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Venetië.

De stad Venetië bestaat uit een groot aantal stadsdelen die op 117 eilanden liggen. De eilanden zijn grotendeels verbonden zijn door bruggen.

Hieronder vindt u een beschrijving van de meest populaire stadsdelen in Venetië en de hotels en de attracties die u hier kunt verwachten.

De stadsdelen van Venetië.

Overnachten Venetië

1. Cannaregio in Venetië.

Als u met de auto naar Venetië rijdt bereikt u Venetië bij Cannaregio. De wijk ligt dichtbij de parkeergarages bij de Piazzale Roma en Tronchetto. Het Santa Lucia Station van Venetië ligt ook in Cannaregio. Het is een rustige buurt aan de Canal Grande.

In Cannaregio kunt u goed shoppen in bijvoorbeeld de winkelstraat Strada. Vanuit Cannaregio zijn de winkelstraat Via Lista di Spagna en de bezienswaardigheden van Venetië gemakkelijk bereikbaar.

Overnachten in Cannaregio.

Overnachten in Venetië.

Overnachten

2. Castello in Venetië.

Castello ligt vlakbij het San Marco plein. Het is een mooi stadsdeel met veel grachten en paleizen. Stadspaleis Palazzo Soderini is een mooi hotel om in te overnachten. Ook het hotel Ca' Bragadin Carabba is een paleis uit de 14de eeuw. Het is een romantisch hotel en zelfs Casanova heeft hier nog overnacht.

Het hotel beschikt over een familiekamer. Guest House A Tribute To Music Residenza heeft veel familiekamers en is centraal gelegen. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de Canal Grande.

Overnachten in Castello, Venetië.

Hotel in San Polo

3. Dorsoduro in Venetië

Dorsoduro ligt vlakbij het Santa Lucia station. Het is een grote wijk die grenst aan de toeristische San Polo en San Marco. Het is de studentenwijk van Venetië maar de laatste jaren worden hotels en restaurants ook hier duurder.

Hotel Palazzo Stern ligt bij de halte van de Vaporetti aan de Canal Grande. Het hotel is centraal gelegen en u kunt in 10 minuten naar het San Marco plein lopen. Het hotel beschikt ook over familiekamers.

Overnachten in Dorsoduro, Venetië.

hotel Venetië

Veel hotels in Venetië hebben een eigen aanlegsteiger.

4. Het eiland Giudecca in Venetië

Het eiland Giudecca ligt vlakbij San Marco maar is veel minder toeristisch. Hier kunt u rustig en stijlvol overnachten en met de boot bent u in 10 minuten op het ongetwijfeld drukke San Marco Plein. Op Giudecca liggen een paar uitstekende hotels.

Bijzonder is een overnachting op het luxe jacht Sarah Sun Island. Het jacht ligt tegenover het Hilton Hotel. De prijs van een kamer is vergelijkbaar met de prijs van een kamer in een hotel.

Overnachten in Giudecca, Venetië.

5. San Polo in Venetië.

De wijk San Polo ligt in het hart van Venetië. U bent in San Polo snel bij het treinstation, bij de Piazzale Roma parkeergarage of bij de bus terminal.

Als u de andere kant oploopt bent u in een paar minuten op het San Marco Plein en in de belangrijkste winkelstraten van Venetië. San Polo ligt aan het Grand Canal. In San Polo's zijn veel leuke winkeltjes, cafés en trattorias. Het is een gezellige historische wijk.

In San Polo zijn uitstekende hotels en appartementen. Zo heeft driesterrenhotel Hotel Ovidius op sommige kamers een jacuzzi.

De appartementen en hotels in San Polo.

Andere wijken en eilanden in Venetië.

De meest populaire wijk van Venetië om in te overnachten is de wijk San Marco. Hier bent u vlakbij het San Marco Plein en bij de bekende winkelstraten.

Andere wijken in Venetië met uitstekende hotels zijn Santa Croce, en de eilanden Murano en Lido.

Overnachten in San Marco, Santa Croce en op de eilanden Murano en Lido.

restaurants San Polo

Overnachten in Mestre

U kunt overigens ook iets buiten Venetië overnachten op het vaste land in Mestre. Vaak is dit goedkoper dan een overnachting in Venetië.

U moet echter dan wel iedere dag een half uur met de trein over de landbrug naar het station in Venetië reizen.

De hotels en appartementen op Mestre.