Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Overnachten in VenetiŽ
Overnachten in VenetiŽ

VenetiŽ bestaat uit meer dan 100 eilanden. Hier vindt u informatie over de mooie eilanden Cannaregio, Castello, Dorsoduro, Giudecca en San Polo.

Ook kunt u hier een overnachting reserveren op ťťn van deze eilanden.

     
Eropuit > ItaliŽ > VenetiŽ
De attracties in VenetiŽ Overnachten in het centrum van VenetiŽ Gondels en kanaalbussen in VenetiŽ
Overnachten in VenetiŽ
 
 
kaart met VenetiŽ
 
 
koffers
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart met VenetiŽ
 
koffers
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
Overnachten op de eilanden van VenetiŽ

De stad VenetiŽ bestaat uit een groot aantal stadsdelen die op 117 eilanden liggen. De eilanden zijn grotendeels verbonden zijn door bruggen. Overal in VenetiŽ kunt u overnachten in romantische hotels, villa's en zelfs in paleizen.

In het centrum van VenetiŽ zijn veel bezienswaardigheden maar u kunt alles goed belopen door de smalle straatjes en de typische bruggen tussen de eilanden. Ook zijn er kanaalbussen voor vervoer over het water die u kunt nemen als de afstanden wat groter worden.

De eilanden hebben echter ieder wel een eigen karakter. Hieronder vindt u een beschrijving van de meest populaire stadsdelen in VenetiŽ en de hotels die u hier kunt verwachten.

De stadsdelen in VenetiŽ
Venetie eilanden 1. Cannaregio
2. Castello
3. Dorsoduro
4 Giudecca
5. San Polo
6. San Marco
7. Santa Croce
8. Murano
9. Lido

Overnachten op San Marco, Santa Croce, Murano en Lido.

1. Cannaregio in VenetiŽ

Als u met de auto naar VenetiŽ rijdt bereikt u VenetiŽ bij Cannaregio. Het Santa Lucia Station van VenetiŽ ligt in Cannaregio. Het is een rustige buurt aan de Canal Grande. De wijk ligt dichtbij de parkeergarages bij de Piazzale Roma en Tronchetto.

In Cannaregio kunt u goed shoppen in bijvoorbeeld de winkelstraat Strada. Vanuit Cannaregio zijn de winkelstraat Via Lista di Spagna en de bezienswaardigheden van VenetiŽ gemakkelijk bereikbaar.

U kunt hier overnachten in zowel goedkope pensions als luxe hotels en paleizen.

Overnachten in stadsdeel Cannaregio in VenetiŽ.

2. Castello in VenetiŽ

Castello ligt vlakbij het San Marco plein. Het is een mooi stadsdeel met veel grachten en paleizen. Stadspaleis Palazzo Soderini is een mooi hotel om in te overnachten. Ook het hotel Ca' Bragadin Carabba is een paleis uit de 14de eeuw. Het is een romantisch hotel en zelfs Casanova heeft hier nog overnacht.

Het hotel beschikt over een familiekamer. Guest House A Tribute To Music Residenza heeft veel familiekamers en is centraal gelegen. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de Canal Grande.

Overnachten in Castello, VenetiŽ

Venetie

3. Dorsoduro in VenetiŽ

Dorsoduro ligt vlakbij het Santa Lucia station. Het is een grote wijk die grenst aan de toeristische San Polo en San Marco. Het is de studentenwijk van VenetiŽ maar de laatste jaren worden hotels en restaurants ook hier duurder.

Hotel Palazzo Stern ligt bij de halte van de Vaporetto aan de Canal Grande. Het hotel is centraal gelegen en u kunt in 10 minuten naar het San Marco plein lopen. Het hotel beschikt ook over familiekamers.

Pensione Accademia is een drie sterrenhotel aan het Grand Canal. Het hotel heeft hele goede beoordelingen.

Overnachten in Dorsoduro in VenetiŽ

4. Het eiland Giudecca in VenetiŽ

Het eiland Giudecca ligt vlakbij San Marco maar is veel minder toeristisch. Hier kunt u rustig en stijlvol overnachten en met de boot bent u in 10 minuten op het ongetwijfeld drukke San Marco Plein. Op Giudecca liggen een paar uitstekende hotels.

Bijzonder is een overnachting op het luxe jacht Sarah Sun Island. Het jacht ligt tegenover het Hilton Hotel. De prijs van een kamer is vergelijkbaar met de prijs van een kamer in een hotel.

Overnachten in Giudecca in VenetiŽ

Venetie

5. San Polo in VenetiŽ

De wijk San Polo ligt in het hart van VenetiŽ. U bent in San Polo snel bij het treinstation, bij de Piazzale Roma parkeergarage of bij de bus terminal.

Als u de andere kant oploopt bent u in een paar minuten op het San Marco Plein en in de belangrijkste winkelstraten van VenetiŽ. San Polo ligt aan het Grand Canal. In San Polo's zijn veel leuke winkeltjes, cafťs en trattorias. Het is een gezellige historische wijk.

In San Polo zijn uitstekende hotels. Zo heeft driesterrenhotel Hotel Ovidius op sommige kamers een jacuzzi

Overnachten in San Polo in VenetiŽ

Andere wijken en eilanden in VenetiŽ

De meest populaire wijk van VenetiŽ om in te overnachten is de wijk San Marco. Hier bent u vlakbij het San Marco Plein en bij de bekende winkelstraten.

Andere wijken in VenetiŽ met uitstekende hotels zijn Santa Croce, en de eilanden Murano en Lido.

U kunt overigens ook iets buiten VenetiŽ overnachten op het vaste land in Mestre.

Overnachten in deze populaire wijken in VenetiŽ

Informatie voor een paar dagen in VenetiŽ

Attracties in VenetiŽ Gondels en kanaalbussen in VenetiŽ
Carnaval in VenetiŽ Naar VenetiŽ via de Brennerpas
Hostels in VenetiŽ Overnachten op San Marco en op Lido.
Het Comomeer Milaan
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media