Weekendplanner Kaartjes

De hotels in kuuroorden en kuurhotels

In Nederland zijn er maar vier erkende kuurcentra met een eigen warmwaterbron. U vindt deze kuurcentra in de provincies Groningen, Gelderland en Limburg.

In deze kuuroorden worden de baden gevuld met echt natuurlijk bronwater dat ter plekke gewonnen wordt.

Rondom de bronnen zijn luxe kuurcentra gebouwd waar u heerlijk verwend zult worden.

Kuuroorden

Overnachten in een verwenhotel.

Overnachten

1. Thermae 2000 in Valkenburg

In Valkenburg in de heuvels van Zuid-Limburg ligt het kuurcentrum Thermae 2000. In Thermae 2000 zijn drie warmwaterbronnen. Het water uit de meest ondiepe bron is drinkbaar. Het warme water uit de twee andere bronnen worden in de baden gebruikt.

Als u in het hotel van Thermae 2000 overnacht kunt u gebruik maken van het kuurcentrum. Iedere kamer in het hotel heeft een bad met warm water uit de bronnen.

Thermaalbad in Arcen, Limburg

2. Thermaalbad Arcen

Een andere bron in Zuid-Limburg ligt vlakbij Venlo in het mooie dorp Arcen. Het kuuroord Thermaalbad Arcen ligt naast vakantiepark Klein Vink. Het kuuroord heeft het predikaat Heilbad gekregen en is dus een kuuroord volgens de Duitse richtlijnen.

Thermaalbad in Arcen, Limburg

kuuroorden

3. Fontana Bad Nieuweschans

In Oost-Groningen vindt u Bad Nieuweschans met kuurcentrum Fontana Bad Nieuweschans. Het warme water van Bad Nieuweschans wordt opgepompt van een diepte van meer dan 600 m. Het kuuroord beschikt onder meer over een beautycentrum, een saunacomplex en een hotel.

Fontana Resort Bad Nieuweschans

4. Het Scandic Sanadome in Nijmegen

Het vierde kuuroord van Nederland ligt in Nijmegen. Het Scandic Sanadome in Nijmegen is een kuuroord volgens de Duitse normen.

Als u in het hotel overnacht heeft u gratis toegang tot het spa-centrum en de minerale bronnen met zoet- en zoutwater.

Het verwenhotel Scandic Sanadome

De twee kuuroorden in België

In België liggen in de Ardennen twee officiële kuuroorden met echt warm bronwater. Deze thermen liggen in de Belgische Ardennen bij de plaatsen Spa en Chaudfontaine. Het meest bekende kuurcentrum ligt op een heuvel bij Spa. In Spa zijn een aantal uitstekende hotels waar u kunt overnachten.

kuuroorden

Het kuuroord Chaudfontaine in België

Vlakbij Spa in de Ardennen ligt het kuuroord Chaudfontaine.

Als u in Chaudfontaine wilt genieten van de thermen kunt u overnachten in het luxe vijfsterrenhotel Le Château des Thermes. In dit kasteelhotel heeft u gratis toegang tot alle wellness faciliteiten van het hotel.

Hotel Le Chateau Des Thermes in Chaudfontaine

Net over de grens in Duitsland

Net over de grens in Duitsland liggen een aantal goede kuuroorden. Zo kunt u heerlijk ontspannen in het historische stadje Bad Bentheim, de stad Aken en natuurlijk op de Waddeneilanden Borkum en Nordeney.

kuuroord