Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
West Bohemen
Wellness, beauty en romantiek in West Bohemen, TsjechiŽ

In het romantische West-Bohemen liggen prachtige steden als Karlovy Vary (vroeger Karlsbad), Marianske Lazne (vroeger Marienbad), Frantiskovy Lazne (Franzensbad), Trebon en Podebrady.

Rijke Europeanen bezochten vroeger de warmwaterbronnen in de vele kuuroorden van West-Bohemen. De pracht en praal van weleer is nog steeds terug te vinden in de mooie boulevards.

     
Eropuit > TsjechiŽ > West Bohemen
Vakantiehuizen in Bohemen Wellnesshotels Kuuroorden in Duitsland
De hotels en de kuuroorden in West-Bohemen (TsjechiŽ).
 
 
Tsjechie
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Tsjechie
 
De autobahn door Duitsland
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
Kuren en wellness in West Bohemen

Goethe, Beethoven, Schiller en vele historische staatshoofden hebben West Bohemen in de loop der eeuwen bezocht. Ze kwamen er niet alleen voor het warme bronwater in de thermen maar ook om de prachtige natuur en misschien ook om er door anderen gezien te worden.

In West Bohemen zijn vlakbij de grens met Duitsland veel kuuroorden met thermen te vinden.

Al eeuwenlang trekken deze termen rijke bezoekers uit heel Europa. De termen worden zowel ter ontspanning als medicinaal gebruikt. Een bezoek aan de termen in TsjechiŽ begint in de regel met een bezoek aan een kuurarts.

Er zijn veel wellness hotels waar men ook beschikt over het bronwater en waar u wellness arrangementen kunt boeken. Typische kuurarrangementen in de kuuroorden van TsjechiŽ zijn: Anti-Age kuren, een verwenweekend, een senioren kuur en een diabeteskuur, een anti stress kuur of een afslankkuur.

De meest luxe kuuroorden zijn die in de mooie steden Karlovy Vary (het vroegere Karlsbad) en Marianske Lazne (het vroegere MariŽnbad).

Karlsbad in West-Bohemen.
Foto: Karlsbad in West-Bohemen. Op de achtergrond het "Kaiserbad". © Richard Schubert (Schubbay)

De stad Karlovy Vary (vroeger: Karlsbad)

Karlovy Vary, het vroegere Karlsbad, is het beroemdste kuuroord van TsjechiŽ. Het is een stad waar keizers, grootvorsten en koningen zich tijdens het kuren door luxe lieten omringen.

In het diepe dal van de rivier de Tepla ontspringen twaalf thermen met een temperatuur van tussen de dertig en zeventig graden. Het water wordt gebruikt voor zowel baden als voor genezend drinkwater. Naast een ontspannende behandeling wordt het water ook gebruikt bij zwaarlijvigheid en ingewanden stoornissen.

Naast de kuurcentra zijn er enkele andere aanraders in Karlovy Vary:

- Mlynska Kolonada is een prachtige overdekte galerij. Aan de voet van de zuilen borrelen vier hete waterbronnen.
- U kunt met een kabeltrein naar de uitkijktoren "Diana" met restaurant. Terug lopen is zeker zo mooi. Het is ongeveer 20 minuten wandelen.
- De kabelbaan bij Grand Hotel Pupp. Het klassieke Grand Hotel Pupp komt overigens in meerdere films voor.
- Het dorpje Loket op een rots in het riviertje de Ohre. U kunt het bereiken via een hangbrug.
- Natuurpark Slavkovsky Les.
- Verder kunt u in de omgeving van Karlovy Vary bergwandelen, vissen (vooral op forel), golfen en paardrijden.

Tip: Nieuw is het wellness hotel Aura Palace in het centrum van Karlsbad. Het ligt gunstig bij het kuurpark. In het hotel kunt u ook ayurvedische en wellness behandelingen krijgen met het bronwater en uiteraard zijn er stoombaden, sauna's en bubbelbaden.

Reserveer een hotel in Karlsbad

Foto: Marienbad

Marianske Lazne (het vroegere MariŽnbad)

Marianske Lazne, het vroegere Marienbad, ligt in een prachtig dal aan de rand van natuurpark Slavkovsky Les niet ver van Karlovy Vary (Karlsbad). In de stad zelf zijn 40 koudwaterbronnen te vinden, in de omgeving van Marianske Lazne nog eens 100.

De kuuroorden in Marienbad zijn gespecialiseerd in het behandelen van nierziekten, stofwisselingsstoornissen en huidziekten maar veel bezoekers komen gewoon om zich heerlijk te laten verwennen en te ontspannen in het warme bronwater.

Er worden gevarieerde behandelmethoden gebruikt zoals o.a. drinkkuren, koolzuurbaden, wisselbaden en stoombaden, hydrotherapie, paraffinepakkingen, modderbaden, inhalaties, reflexzonetherapie, massages, lymfedrainage en muziektherapie.

Op 8 km van Marianske Lazne ligt een speciaal kuuroord voor kinderen, Kynzvart.

Tip: Het luxe wellness hotel Falkensteiner Grand Spa Hotel Marienbad biedt een uitgebreid wellnessprogramma en beschikt over twee zwembaden, een zwembad binnen en ťťn buiten.

Reserveer een hotel in Marianske Lazne (Marienbad)

Informatie voor uw vakantie in TsjechiŽ
Kurort Oberwiesenthal in Duitsland Vakantiehuizen en appartementen in Bohemen
Overnachten in Praag Hotels onderweg in Duitsland
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media