Weekendplanner Kaartjes

Wellness, beauty en romantiek in West Bohemen, Tsjechië.

In het romantische West-Bohemen liggen prachtige steden als Karlovy Vary (vroeger Karlsbad), Marianske Lazne (vroeger Marienbad), Frantiskovy Lazne (Franzensbad), Trebon en Podebrady.

Rijke Europeanen bezochten vroeger de warmwaterbronnen in de vele kuuroorden van West-Bohemen. De pracht en praal van weleer is nog steeds terug te vinden in de mooie boulevards.

Tsjechië.

Bohemen

Karlovy Vary is het vroegere Karlsbad,
Marianske Lazne is het vroegere Mariënbad.

Kuren en wellness in West Bohemen.

Goethe, Beethoven, Schiller en vele historische staatshoofden hebben West Bohemen in de loop der eeuwen bezocht. Ze kwamen er niet alleen voor het warme bronwater in de thermen maar ook om de prachtige natuur en misschien ook om er door anderen gezien te worden.

In West Bohemen zijn vlakbij de grens met Duitsland veel kuuroorden met thermen te vinden. Al eeuwenlang trekken deze termen rijke bezoekers uit heel Europa. De termen worden zowel ter ontspanning als medicinaal gebruikt.

Overnachten in Bohemen.

Overnachten

De stad Karlovy Vary
(vroeger: Karlsbad).

Karlovy Vary, het vroegere Karlsbad, is het beroemdste kuuroord van Tsjechië. Het is een stad waar keizers, grootvorsten en koningen zich tijdens het kuren door luxe lieten omringen.

In het diepe dal van de rivier de Tepla ontspringen twaalf thermen met een temperatuur van tussen de dertig en zeventig graden. Het water wordt gebruikt voor zowel baden als voor genezend drinkwater.

Het wellness hotel Karlsbad Grande Madonna ligt in het centrum van Karlsbad. Het ligt gunstig bij het kuurpark. In het hotel kunt u ook wellness behandelingen krijgen met het bronwater en uiteraard zijn er stoombaden, sauna's en bubbelbaden.

Enkele attracties van Karlovy Vary.

 • Mlynska Kolonada is een prachtige overdekte galerij. Aan de voet van de zuilen borrelen vier hete waterbronnen.
 • Ga met een kabeltrein naar de uitkijktoren "Diana" met restaurant. De kabelbaan ligt bij Grandhotel Pupp. Het klassieke Grandhotel Pupp komt als decor in meerdere films voor.
  Adres: Mírové Nám. 2, 360 01 Karlovy Vary.
 • Fietsen of joggen.

De hotels en appartementen in Karlovy Vary.

Karlsbad

In de buurt van Karlovy Vary.

 1. Het dorpje Loket op een rots in het riviertje de Ohre. U kunt het bereiken via een hangbrug. Afstand is 14 km.
 2. Natuurpark Slavkovsky Les.
 3. Dit heeft u nodig bij een picknick.
 4. U kunt in de omgeving van Karlovy Vary bergwandelen, vissen (vooral op forel), golfen en paardrijden.
 5. Wandelen in de bergen.
 6. Een wandeling door het moeras in Naucna Stezka Kladska. U loopt over een houten vlonderpad. Het is een wandeling van ongeveer een uur. Afstand is 40 km.

Marianske Lazne (het vroegere Mariënbad).

Marianske Lazne, het vroegere Marienbad, ligt in een prachtig dal aan de rand van natuurpark Slavkovsky Les niet ver van Karlovy Vary (Karlsbad). In de stad zelf zijn 40 koudwaterbronnen te vinden, in de omgeving van Marianske Lazne nog eens 100.

De kuuroorden in Marienbad zijn gespecialiseerd in het behandelen van nierziekten, stofwisselingsstoornissen en huidziekten maar veel bezoekers komen gewoon om zich heerlijk te laten verwennen en te ontspannen in het warme bronwater.

Het luxe wellness hotel Falkensteiner Hotel Grand MedSpa Marienbad biedt een uitgebreid wellnessprogramma en beschikt over twee zwembaden, een zwembad binnen en één buiten.