Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Praag: de hotels en attracties
Shoppen, uitgaan en overnachten in Praag

In Praag kunt u uitgaan in het oude centrum of in de trendy Praagse wijk Zizkov. In Zizkov zijn veel clubs, bars, cafés en nachtclubs te vinden.

Staré Mesto, het oude centrum, en de oude wijk Mala Strana zijn mooie delen van Praag. Als u in dit deel van Praag een hotel neemt bent u dichtbij alle attracties.

     
Eropuit > Tsjechië > Praag
Hotels onderweg in Duitsland Hotel last minutes in Praag West Bohemen
Praag: de hotels en de bezienswaardigheden
 
 
Tsjechie
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen
 
 
Tsjechie
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
De hotels in Praag,

Luxe hotels zijn in Praag nog relatief goedkoop en er zijn ook genoeg goedkope budget hotels te vinden. Het is een stad waar u nog relatief goedkoop voor een lang weekend naartoe kunt.

Één van de mooiste hotels in Praag is het Golden Well Hotel. Dit boetiekhotel staat op een uitstekende locatie in het centrum, vlakbij de Praagse Burcht, de Oude Stad, de Karelsbrug en de oude wijk Mala Strana.

Ook het Unitas Hotel is een goede keus. Dit viersterrenhotel is gevestigd in een voormalig klooster en ligt vlakbij de Oude Stad en de Karelsbrug. U kunt er gemakkelijk parkeren op de binnenplaats.

Het hotel Charles Bridge Residence is het beste budgethotel van Praag. Het hotel ligt in de historische wijk Mala Strana en dichtbij de belangrijkste attracties van Praag. Het hotel beschikt ook over familiekamers.

Als beste beoordeelde hotels in Praag

Praag

Shoppen in Praag

In Praag vindt u veel kleine sfeervolle winkels waar u ambachtelijke producten nog goedkoop kunt kopen. Rond Václavské Náměstí vindt u de grote warenhuizen. Als u op zoek bent naar goedkoop Tsjechisch kristal en goedkope klassieke cd's dan kunt u het beste in de kleinere winkels zoeken.

De openingstijden van de winkels in Praag lopen uiteen maar de meeste winkels zijn door de week geopend tussen 9.00 uur en 18.00 uur (met uitschieters naar 20.00 uur).

Op zaterdag zijn de winkels tot 13.00 uur of 14.00 uur geopend. In december zijn er in Praag gezellige kerstmarkten.

Uitgaan in Praag

In het centrum van Praag vindt u veel nachtclubs, bars, cafés, nightclubs en restaurants. Veel nieuwe uitgaansgelegenheden hebben zich in buitenwijken zoals de trendy wijk Zizkov gevestigd. Bars zijn tot 02.00 uur a 04.00 uur geopend, clubs sluiten vaak pas tussen 05.00 uur en 06.00 uur.

Nightclubs in Praag zijn vaak dure bars met een stripshow en soms zelfs met sauna en jacuzzi. Music Clubs of Jazz Clubs bieden live muziek Dance Clubs en disco's zijn dansgelegenheden. In een aantal luxe hotels zoals in Hotel Ambassador zijn casino's gevestigd.

Een aanrader is het uitgaanscentrum Akropolis in Zizkov. Hier vindt u concertzalen, bars en een café. Karlove Lázné in Novotného Lávka noemt zich de grootste club van Europa. De club heeft vier verdiepingen met verschillende muziekstijlen. Jazz is in Praag nog altijd zeer populair en u vindt in en rond het centrum dan ook veel bars met live jazz muziek.

Restaurants op en rond het grote plein in het centrum van Praag, Staromestské Nnámestí, zijn vaak goed maar minder goedkoop dan restaurants elders in de stad. Er zijn veel goede restaurants in Praag. Een goed visrestaurant is Alcron in het Radisson BLU Alcron Hotel.

Een dag van te voren reserveren is in dit restaurant wel noodzakelijk. Een bijzonder Art Nouveau restaurant in Praag is het restaurant Sarah Bernhardt. In de avond is er een pianist aanwezig. U vindt dit restaurant in hotel Paríz in Staré Mesto, de Oude Stad.

Informatie voor uw vakantie in Tsjechië

West Bohemen Appartementen in Praag
Een weekend wellness & beauty Hotel last minutes in Tsjechie
Overnachten in Tsjechië Hotels onderweg in Duitsland
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media