Weekendplanner Kaartjes

De thermen van Aken.

Als u naar Aken wilt voor een wellness weekend kunt u naar de Carolus Thermen in het stadspark gaan. Hier zijn sauna's en heel veel baden met het warme bronwater uit de thermen van Aken.

Er zijn meer bronnen in de binnenstad van Aken. De Elisenbrunnen is gratis toegankelijk en u kunt het zwavelhoudende warme water dat uit de muur spuit drinken.

De Elisenbrunnen.

Duitsland

De Elisenbrunnen ligt in het centrum van Aken.

De bronnen van Aken.

Aken is al meer dan 2000 jaar bekend om zijn zwavelhoudende warmwaterbronnen. In het warme water dat hier naar de oppervlakte borrelt zitten waardevolle mineralen die goed zijn tegen veel kwalen. Er zijn bronnen in zowel de binnenstad als elders in Aken.

Enkele belangrijke kuurcentra vindt u in de wijk Burtscheid. Als u gewoon wilt ontspannen kunt u naar het wellness centrum Carolus Thermen in de Passstraße waar het water gebruikt wordt uit de bekende bron Rosenquelle.

Het bronwater van Aken is goed bij o.a. reumatische aandoeningen, aandoeningen van het bewegingsapparaat en huidaandoeningen.

Aken uitgaan

Aken is een gezellige stad.

Laat u verwennen in de Carolus Thermen.

Als u houdt van wellness is de Carolus Thermen in de Aachener Stadtgarten de ideale weekendbestemming voor u. In dit kuurcentrum kunt u gemakkelijk een dag doorbrengen.

In de Carolus Thermen vindt u sauna‘s, pools en rustzones. In de oriëntaalse baden bent u in een oosterse omgeving. Er zijn ook zwembaden met het water uit de Rosenquelle. Verder zijn er bij de Carolus Thermen Beauty faciliteiten en er is een goed restaurant.

Het dichtstbijzijnde hotel bij de Carolus Thermen is het Hotel Pullman Aachen Quellenhof.

Informatie over de Carolus Thermen.

De bronnen voor de baden in het centrum van Aken:

 • Kaiserquelle
  Temperatuur: 51.9° C, pH 6.8
 • Rosenquelle
  Temperatuur: 45.4° C, pH 7.0
brasserie

De Elisenbrunnen in het centrum van Aken.

De bronnen in de wijk Burtscheid zijn:

 • Landesbadquelle
  Temperatuur: 73.1° C, pH 7.1
 • Schwertbadquelle
  Temperatuur: 70.0° C, pH 6.8
 • Rosenquelle
  Temperatuur: 61.2° C, pH 7.2
bron Aken

Bij de Elisenbrunnen in het centrum van Aken kunt u gratis het bronwater uitproberen.

De andere bronnen in Aken.

Er zijn meer dan 25 bronnen in het centrum van Aken en in de wijk Burtscheid. De meeste bronnen zijn echter afgesloten, bebouwd of verscholen.

Veel straatnamen verwijzen nog naar de baden die er ooit waren. Ook zijn de afgesloten bronnen soms nog zichtbaar.

Als u uw auto bijvoorbeeld parkeert in het centrum van Aken zult u dat misschien doen in parkeergarage "Büchel". In de parkeergarage kunt u de afgesloten bron met de mooie naam Große Monarch vinden. Een tegel in de betonvloer van de parkeergarage laat de plaats van de bron zien.

De Elisenbrunnen in de binnenstad.

De Elisenbrunnen in het centrum van Aken is gratis toegankelijk. Hier spuit het hete zwavelhoudende water uit de muur. Het water kan gebruikt worden voor een drinkkuur.

Op de muren is aangegeven welke keizers, koningen en andere beroemdheden u voorgingen.

Adres van de Elisenbrunnen: Friedrich-Wilhelm-Platz 14. De bus uit Heerlen stopt voor de Elisenbrunnen.

De kuuroorden met thermen.

kuuroorden

Kuuroorden bij de grens