Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
De thermen van Aken
De Thermen van Aken

Als u naar Aken wilt voor een wellness weekend kunt u naar de Carolus Thermen in het stadspark gaan. Hier zijn sauna's en heel veel baden met het warme bronwater uit de thermen van Aken.

Er zijn meer bronnen in de binnenstad van Aken. De Elisenbrunnen is gratis toegankelijk en u kunt het zwavelhoudende warme water dat uit de muur spuit drinken.

     
Eropuit > Duitsland > Aken > De warmwaterbronnen
Shoppen in Aken Overnachten in Aken Leuke terrasjes in Aken
De thermen van Aken
 
 
Kaart van Zuid-Limburg
 
 
Kaart met de thermen van Nederland
 
zoeken
 
 
 
 
Kaart van Zuid-Limburg
 
 
De Eifel
 
 
Kaart met de thermen van Nederland
 
zoeken
De bronnen van Aken

Aken is al meer dan 2000 jaar bekend om zijn zwavelhoudende warmwaterbronnen. In het warme water dat hier naar de oppervlakte borrelt zitten waardevolle mineralen die goed zijn tegen veel kwalen. Er zijn bronnen in zowel de binnenstad als elders in Aken.

Enkele belangrijke kuurcentra vindt u in de wijk Burtscheid. Als u gewoon wilt ontspannen kunt u naar het wellness centrum Carolus Thermen in de Passstraße waar het water gebruikt wordt uit de bekende bron Rosenquelle.

Het bronwater van Aken is goed bij o.a. reumatische aandoeningen, aandoeningen van het bewegingsapparaat en huidaandoeningen. Er zijn dan ook een aantal kuuroorden in Aken die u op doktersvoorschrift kunt bezoeken.

kuren in Aken

Laat u verwennen in de Carolus Thermen

Als u houdt van wellness is de Carolus Thermen in de Aachener Stadtgarten de ideale weekendbestemming voor u. In dit kuurcentrum kunt u gemakkelijk een dag doorbrengen.

In de Carolus Thermen vindt u sauna‘s, pools en rustzones. In de oriëntaalse baden bent u in een oosterse omgeving. Er zijn ook zwembaden met het water uit de Rosenquelle. Verder zijn er bij de Carolus Thermen Beauty faciliteiten en er is een goed restaurant.

Het dichtstbijzijnde hotel bij de Carolus Thermen is het Hotel Pullman Aachen Quellenhof.

Informatie over de Carolus Thermen

Aken bron
De Elisenbrunnen

De bronnen voor de baden in Aken zijn:

Kaiserquelle, Aachen
Temperatuur: 51.9° C, pH 6.8
Landesbadquelle, Burtscheid
Temperatuur: 73.1° C, pH 7.1
Rosenquelle, Aachen
Temperatuur: 45.4° C, pH 7.0
Schwertbadquelle, Burtscheid
Temperatuur: 70.0° C, pH 6.8
  Rosenquelle, Burtscheid
Temperatuur: 61.2° C, pH 7.2

De andere bronnen in Aken

Er zijn meer dan 25 bronnen in het centrum van Aken en in de wijk Burtscheid. De meeste bronnen zijn echter afgesloten, bebouwd of verscholen. Veel straatnamen verwijzen echter nog naar de baden die hier ooit waren.

Ook zijn de afgesloten bronnen soms nog zichtbaar. Als u uw auto bijvoorbeeld parkeert in het centrum van Aken zult u dat misschien doen in parkeergarage "Büchel". In de parkeergarage kunt u de afgesloten bron met de mooie naam „Große Monarch“ vinden. Alleen een tegel in de betonvloer van de garage laat de plaats van de bron zien.

 
Aken bron

De Elisenbrunnen in het centrum van Aken is gratis toegankelijk. Hier spuit het hete zwavelhoudende water uit de muur. Het water kan gebruikt worden voor een drinkkuur. Op de muren is aangegeven welke keizers, koningen en andere beroemdheden u voorgingen.

Adres van de Elisenbrunnen in het centrum van Aken: Friedrich-Wilhelm-Platz 14. De bus uit Heerlen stopt voor de Elisenbrunnen.

Informatie voor een weekend weg in Duitsland

Overnachten in Aken Uitgaan in Aken
Thermae 2000 in Bad-Valkenburg Shoppen in Aken
Shoppen en kuren in Keulen Overnachten in Duitsland
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media